Küçükçekmece için gece gündüz varız

Küçükçekmece için gece gündüz varız
CHP Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Burçin Baykal, seçim çalışmaları kapsamında ilçedeki muhtarlardan, esnafa, birçok kurum ve kişinin kapısını çaldı. “Küçükçekmece için büyük bir özveriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyen Baykal, “Gece gündüz demeden burada CHP ve inandığımız değerler için mücadele vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı

Yerel seçim çalışmalarını büyük bir özveri içerisinde sürdüren CHP Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Burçin Baykal, oldukça yoğun bir temponun içinde. Deyim yerindeyse Küçükçekmece'yi ilmik ilmik ören Baykal'ı kah ilçedeki esnaflardan birini ziyaret ederken kah sokakta vatandaşların içerisin de kah da mahalle muhtarlarıyla görmek mümkün. Şimdiye kadar sürdürdüğü çalışmalara ilişkin gazetemize konuşan Baykal, “Biz büyük bir kararlılık ve inançla çıktığımız bu yolda emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Daha önce de ifade etmiştik; bizim için Küçükçekmece kazanılması gereken bir mevzidir, bizim için Küçükçekmece olmazsa olmazdır. Bizler burada kazanarak emanetimizi geri almak ve CHP'yi burada iktidara taşımak istiyoruz” dedi

İtfaiyecileri unutmadı
Esnaf, dernek, muhtarlık ve vatandaş ziyaretlerinin yanında önemli kamu kurumlarını da ziyaret eden Baykal, geçtiğimiz günlerde İtfaiye Haftası nedeniyle Yeni Mahalle İtfaiye Amirliği’ni ziyaret etti. Her yıl 28 Eylül- 4 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle itfaiye çalışanlarını kutlayan Baykal, itfaiyecilerin 24 saat hizmet veren cefakar bir örgüt olduğunu belirterek “Her türlü felaket ve acil durumlarda kendi hayatlarını tehlikeye atarak, zor şartlarda mesai kavramı gözetmeksizin çalışan tüm itfaiye mensuplarının İtfaiye Haftası’nı kutluyorum” dedi.

Gençleri ihmal etmiyor
Gençlerin kendisi için çok önemli bir değer olduğunu belirten Baykal, kendisinin de genç bir siyasetçi olduğunu anımsatarak, “Benim gibi genç başka siyasetçilerin de ülkemize katkı verebilmesi için gençlikle her zaman iletişime açık olmamız gerekiyor” dedi. Küçükçekmece'deki gençlerle bir araya gelmeyi de ihmal etmeyen Baykal, ilçeye önemli bir gençlik aşısı kazandıracaklarını belirtti. İlçedeki gençlerin hayattan beklentilerini, gelecek arzularını, iyi bir belediye başkanının bu beklentilerine nasıl cevap vermesi gerektiği hususunda sürekli etkileşimlerde bulunduğunu da anlatan Baykal, Küçükçekmecenin ihtiyaçlarını bizzat Küçükçekmeceliler ile birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

Garip Dede'ye ziyaret
Kısa süre içerisinde yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Baykal ilçedeki kişi ve kurumlara yönelik ziyaretlerinden birisini de Garip Dede Dergahı'na yaptı. Geçtiğimiz cumartesi günü Garip Dede'ye gelerek Garip Dede Dergahı Yönetim Kurulu Başkanı Celal Fırat ile görüşen Baykal, “Sevgili Celal Dede aynı zamanda Küçükçekmece İlçesininde sevilen bir ismi çalışmalarını gayet başarılı buluyorum. Hizmet binası inşaatının kısa sürede bitecek olması onun bu başarısının göstergesidir ayrıca bu ziyarette gösterdiği ilgi alaka ve misafirperverliğinden dolayı da kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Esnafa her daim gideceğiz
Küçükçekmeceli esnaf Ali Ekber Öztürk'ü de ziyaret eden Baykal, ilçedeki bütün esnafların kapısını çalacaklarını belirterek şu ifadelerin kullandı, Küçükçekmecemizin kazanılmış değerleri esnaflarımızdan Ali Ekber Öztürk ile ilçe esnafımızın sorunları ve beklentileri üzerine güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Kendisine ilgisinden dolayı teşekkür ediyor, hayırlı işler diliyorum.”

Muhtarlar olmazsa olmazımız
İlçedeki muhtarlıkların da büyük bir kısmını ziyaret eden Baykal, muhtarların bir ilçe için olmazsa olmazlar arasında yer aldığını söyledi. Küçükçekmece'nin çok sayıda mahallesi olduğunu anımsatan Baykal, “Bu kadar çok mahallemizin olduğu bir ilçede vatandaşla aramızda köprü kurmamıza vesile olacak olan, iletişimimizi güçlendirecek olan yegane unsur muhtarlarımızdır. Bizler de bu kapsamda tüm muhtarlarımızı ziyaret ediyoruz” dedi. Fatih Mahallesi Muhtarı Ramazan Çarkcı, Beşyol Mahallesi Muhtarı Nurettin Bayrak, Yeşilova Mahalle Muhtarı Erdoğan Önder, Halkalı Mahalle Muhtarı Mustafa Kemal Can, Atakent Mahalle Muhtarı Halime Totkanlı, Atatürk Mahalle Muhtarı Şengol Balgün, Sultan Murat Mahallesi Muhtarı Faruk Demir, Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Hacı Şengül, Mehmet Akif Mahalle Muhtarı Fatih Özçelik, Tevfikbey Mahalle Muhtarı Yaşar İnan, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Süreyya Pektaş, Söğütlüçeşme Mahalle Muhtarı Turgut Maden, Yeni Mahalle Muhtarı Ayhan Ergün ve Kartaltepe Mahalle Muhtarı Muharrem Pehlivan'ı ziyaret eden Baykal, benzer ziyaretleri sık sık tekrarlayacağının da sözünü verdi.

İyi ki kadınlar var
Küçükçekmece için değişim vaat eden Baykal, toplumun tüm kesimlerini olduğu gibi kadınları da ihmal etmiyor. Kadınlar için her zaman sorumluluk almaya ve kadınların toplum içerisindeki yerinin yükseltilmesi gerektiğine vurgu yapan Baykal, “Bir toplumun yükselmesi o toplumun kadınlarının özgürleşmesi ile mümkündür. Kadınlarımızın evden işe, siyasetten ekonomiye, bilimden sanata kadar toplumun her alanında eşit, özgür ve güçlü bir şeklide yer alacağı plan ve projelerimizi konuşmak, fikir alışverişinde bulunmak için Küçükçekmeceli Kadınlarımız ile bir araya geldik. Bizimle güzel fikirlerini paylaşan tüm kadınlarımıza teşekkür ederim” dedi. Baykal, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve önceki dönem İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Arife Hatınoğlu’nu da ziyaret ederek Kadınların bölgedeki beklentileri, sunulabilecek hizmetler ve alan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Baykal “Kıymetli deneyimlerini ve çalışmalarını bizlerle paylaştığı ve sunduğu katkılarından dolayı, Arife Hatunoğlu hanımefendiye çok teşekkür ederiz” dedi.

Ulaşılabilir olacağız
“Öncelikle ulaşılabilir bir Belediye Başkanı olmak gerekiyor. Sadece halkın içinde var olmak değil, iyi bir yönetim şemasıyla yürünmesi gerekiyor. Benim çok iyi olmam bir şeyi değiştirmez. Bu bir ekip işi ve bunun bilincinde olmak lazım. Paylaşma kısmı ise şu; Vatandaşla her konuda istişare ederek, görüşünü alarak proje geliştirmek lazım. Hangi partiye oy verdiğinin hiçbir önemi yok. Çünkü bizim iddiamız Küçükçekmece’nin belediye başkanı olmak. Kimseyi ötekileştirmeden kamunun hizmetini herkese ulaştıracağız.”

Gençliğe sahip çıkacağız
“Gençlere Küçükçekmece halkı olarak hep birlikte sahip çıkacağız. Sadece benim yapacağım iş değil. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmamız lazım. Bu sadece söylemde kalmamalı, uygulamalıyız. Ben Avcılar’da gençlere hep destek oldum. Madde bağımlısı olan gençlere Madde Bağımlılığı Merkezi kurarak yardımcı olduk. Küçükçekmece bölgemizde madde kullanımı çok yaygın ve gençlerimizin yanında olacağız. Ben özellikle gençlerin siyasette olmasını istiyorum. Şu an gerçektende Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği noktaya geldik. Bu iş gençlersiz olmaz. Gençlerin siyasetin içinde olması gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.