Maltepe'de oy sayımına ara verildi! Oylar ne zaman sayılacak

Maltepe'de oy sayımına ara verildi! Oylar ne zaman sayılacak
Oyların sayılmasına devam edilen tek ilçe olan Maltepe'de çıkan gerginlik sayımları durdurdu. Sayıma yarın sabah 08.00'e kadar ara verildi.

Maltepe'de günlerdir yapılan oy sayımında çıkan gerginlik ara verilmesine neden oldu. Alınan karara göre yarın sabah saat 08.00'den sonra oylar sayılmaya devam edilecek.

Ağır ilerlediği gerekçesiyle CHP tarafından tepki gösterilen oy sayımlarında flaş bir gelişme yaşandı. Oy sayımında çıkan gerginlik sonrası Maltepe Seçim Kurulu Başkanı sayımın hızlanması için yeni sandık kurulları oluşturulmasına karar verdi.

AK Partililerin ve MHP'lilerin tekbir getirerek Maltepe İlçe Seçim Kurulu'a gittiği iddia edildi.

maltepe oy sayımı

 

İlk olarak CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Maltepe İlçe Seçim Kurulu'nda, Sandık Sayım Kurulu sayısını ve sayımı hızlandırmak istemesine tepki gösteren MHP ve AKP'lilerin, sayım alanına topluca girdiği belirterek özel harekat polisinin müdahale ettiğini duyurdu.

Daha sonra bu görüntüler ortaya çıktı:
Yarkadaş sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Maltepe İlçe Seçim Kurulu'nun, Sandık Sayım Kurulu sayısını ve sayımı hızlandırmak istemesine tepki gösteren MHP ve AKP'liler, sayım alanına topluca girerek çalışmaları durdurdu. Bunun üzerine Özel Harekat duruma müdahale etti ve salona girdi. Şu an sayım yapılamıyor” ifadelerini kullandı.

"TÜM OYLA HAKİM GÜVENCESİNDE"

Yarkadaş devamında, “Bir grup AKP ve MHP'linin Maltepe'deki oy sayım alanına girip HAKİMLERİ ALENEN TEHDİT ETMESİ üzerine başlayan gerginlik duruldu. AKP ve MHP oyların sayılmasını neden istemiyor? 'Kurul sayısının artırılacağı'nı medya bile biliyorken 'Bizim haberimiz yoktu' demenin anlamı nedir?” diye yazdı.

CHP’li vekil, “Maltepe'deki tüm oylar şu an HAKİM güvencesinde... Sayımlar biraz sonra başlayacak. Lütfen herkes sakin olsun... İmamoğlu pazartesi günü mazbatasını alacak; şu an itibariyle fark 13.395... Maltepe'de sayılan sandık 600'e yaklaşıyor. 1089 sandığın çoğu gitti azı kaldı...” ifadelerini kullandı.

"SAYIMA ARA VERİLDİ"

Barış Yarkadaş sayıma yarına kadar ara verildiğini duyurarak, “Maltepe'de AKP ve MHP'lilerin müdahalesi yüzünden sayımlar durmuştu... İşte bu görüntülerin ardından sayımlara YARINA KADAR ara verildi. Sayım işlemi Cumartesi sabahı hakimlerin verdiği karar üzerine iki değil '20 KURUL'la devam edecek” bilgisini paylaştı.

"OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIDAYIZ"

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da “İstanbul’a Maltepe’den sahip çıkıyoruz! Genel Başkanımız @kilicdarogluk öncülüğünde tüm parti kurullarımızla Maltepe’de olağanüstü toplantıdayız. İstanbul @ekrem_imamoglu’nu ve sosyal demokrat yönetimi tercih etti. Söz bitti. Halkın iradesini kimseye kurban etmeyiz” ifadelerini paylaştı.

Odatv.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.