Mevzuattan haberleri yok!

Mevzuattan haberleri yok!
AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, 'seçimde 5 bin polise oy kullandırılacak' şeklindeki iddiayı ortaya atanların mevzuatdan haberi olmadığını söyledi. “Çok telaşlanmış olmalılar ki bu tür şeylere yöneliyorlar” diyen Uysal, “Büyükçekmce’de toplamda 500 görevli polis var ve o görevlilerin de oy kullanabilecekleri yerler zaten belli” dedi

AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı MevlütUysal Beykent Sanayi Sitesi’ni ziyaret etti. MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın’ın da katıldığı ziyarette Uysal dükkânları ayrı ayrı gezerek esnafın sorunlarını dinledi. Başkan Uysal Beykent Sanayi Sitesi gezisinin ardından kendisini takip eden basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, “Esnaf nelerden şikâyetçi? Göreve geldiğinizde istihdam ile ilgili projeleriniz var mı?” sorusuna Başkan Uysal, “Burası en eski sanayi sitelerimizden bir tanesi. Sanayi sitemizde ilçe belediyesinin hizmet eksikliği, altyapı eksikliği çok bariz şekilde görülüyor” cevabını verdi. 

Çok telaşlandılar
Başka bir gazetecinin Büyükçekmece Belediye Başkanının, “Seçimde 5 bin polise oy kullandıracaklar, seçim sonuçlarını etkileyecekler” iddialarını sorması üzerine de Uysal, “Bu iddiaları yapanların seçim mevzuatından haberi yok galiba” dedi. Uysal, “Projelerle, hizmetle yarışmayı tercih etmek yerine, ‘Buraya 5 bin polis gelecek, bu 5 bin polis seçim sonucunu değiştirecek. Eğer kazanırsa buradaki iş yerlerini kapatacak, insanların hayat tercihlerine müdahale edecek’ gibi asılsız iddialarla seçim neticesini değiştirmeye çalışıyorlar. Polislerin görevlendirildiği yerlerde oy kullanabilmeleri belediye seçimlerinde mümkün değil. Belediye seçiminde her nerede kayıtlı ise orada ancak oy kullanabiliyorlar. Çok telaşlanmış olmalılar ki bu tür şeylere yöneliyorlar. Vatandaşımızın da bu iddialara itibar ettiğini sanmıyorum. İstanbul’un tamamında 10 bin polis görevlendiriliyor. 5 bin polisin Büyükçekmece’de görevlendirilme ihtimali yok zaten. Bunu İstanbul Emniyet Müdürümüz de açıkladı. Toplamda 500 görevli var ve o görevlilerin de oy kullanabilecekleri yerler zaten belli. Adaylar hizmetle yarışsın, proje ile yarışsın. Bizler onların yanlışlarını, aslı olmayan iddialarını değerlendirmek yerine projelerimizi anlatıyoruz vatandaşlarımıza" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.