Ne yaparsanız en iyisini yapın

Ne yaparsanız en iyisini yapın
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal Kumburgaz’da gençlerle bir araya geldi. Samimi bir havada geçen buluşmada Başkan Uysal gençlere, “Burada bize göre daha uzun yaşayacaksınız. Ne yaparsanız en iyisini yapın" tavsiyesinde bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat, Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik’in de katıldığı programda Kumburgaz’da yaşayan gençlerle bir araya geldi. "Büyükçekmece’yi sizin coşkunuzla kazanacağız" diyen Uysal, "Artık 1 aydan daha az bir süre kaldı. 31 Mart’a kadar bu coşkunuz devam etsin. Siz gençsiniz. Burada bize göre daha uzun yaşayacaksınız. Buranın gelişmesi güzelleşmesi sizin için daha önemli. Omuz omuza verip Kumburgaz’ı Büyükçekmece’yi güzelleştirelim" dedi.

Siyasi görüşüne bakmadık
Eğitimde pozitif ayrımcılığı sadece üniversiteli gençler için yapmadıklarının altını çizen Uysal şöyle devam etti: "Başakşehir’de, ‘ben üniversite kazandım, ekonomik sebeplerden dolayı okuyamıyorum’ diyen hiç kimse yoktur. Bunu yaparken de hiçbir siyasi görüş gözetmedik. Büyükçekmece’de de, ‘üniversiteye kazandım ama ekonomik olarak sıkıntı çekiyorum’ diyen kimse olmayacak. Bunun sözünü veriyorum. Ortaokul ve lise öğrencilerimiz için her mahalleye Bilgi Evleri açtık. O Bilgi Evlerinde gençlerimiz okuldaki dersler yeterli olmadığında takviye dersleri alıyor. Özel yeteneği varsa resim, müzik tiyatro vb. bunların kurslarına gidebiliyor. Dolayısıyla eğitime dair ne varsa bu bilgi evlerinde gençlerimize sunduk."

Hedefinizi hep yüksek tutun
Üniversite öğrencisi olan bir gencin, “Biz gençlere tecrübeleriniz ışığında neler tavsiye edersiniz?” sorusuna Başkan Uysal, “Ne yaparsanız en iyisini yapın” diyerek bir gazetedeki haberi paylaşarak şöyle devam etti: "Bursa’da bir simitçi her gün takım elbisesini giyip, kravatını takarak simit satıyor. Bir pastanede çalışır gibi titizlikle işini yapıyor. Nihayetinde sizler hayatın başındaki gençlersiniz. İlke olarak neyle başladıysanız devamı öyle gelecektir. Benim bir prensibim var. Belediyede çalışma arkadaşlarıma, 'hedefiniz dünyadaki en iyisi olsun’ diyorum. Baktınız bu olmuyor Türkiye’deki en iyisi olsun. Baktınız bu da olmayacak İstanbul’un en iyisi olsun. Eğer hedefinizi böyle koyarsanız en azından ilk üçte yer alırsınız. Onun için hedefinizi hep yüksek tutun, yaptığınız işin en iyisini yapın.”

Ciddi iş potansiyeli var
Başkan Uysal, bir gencin, “Başkanım, işsiz gençlerin iş bulabilmesi konusunda bir projeniz var mı?” şeklindeki sorusuna, "Öncelikle ‘her işi yaparım’ dememelisiniz. Bu hiçbir işi yapamayacağınız anlamına gelir. Başakşehir Organize Sanayi Sitesi’nde yaklaşık 300 bin çalışan vardı. Büyükçekmece’ye bakıldığında da burada ciddi iş potansiyeli var. Büyükçekmece’deki iş yerleri işçi ihtiyacını ilçe halkından karşılarsa burada da işsizlik sıfır olur. Buradaki iş yerleri eleman ihtiyacını başka yerlerden karşılıyor. Biz Başakşehir’de organize sanayi sitesine arkadaşlarımızı gönderip ne tür vasıfta eleman aradıklarını öğrendik. İŞKUR’la bir eğitim anlaşması yapıp, bu anlaşma ile de gençlerimizi 3 ile 6 aylık kurslara gönderdik. Bu kurslar, yol - yemek parasıyla birlikte asgari ücretin yarısını da veriyorlardı. Biz iş yerlerinin ihtiyacına göre gençlerimizi kurslara gönderip eğitim aldırarak Başakşehir’de -gayret edip iş arayan- hiç kimseyi işsiz bırakmadık" cevabını verdi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.