Ortaca'da Hasan Karaçelik sesleri

Ortaca'da Hasan Karaçelik sesleri
Akdeniz'de adından söz ettiren Hasan Karaçelik yıllardır CHP için mücadele vermeyi sürdürüyor. Vatandaşlar da kendisine büyük destek veriyor.

CHP’nin Akdeniz bölgesindeki en göze çarpan belediye başkanlarından olan Hasan Karaçelik Ortaca halkının da büyük takdirini kazanıyor. Hiçbir parti ayrımı gözetmeden ilçesine hizmet eden Hasan Karaçelik CHP’ye en yakışan belediye başkan adaylarından biri olarak da dikkati çekiyor.

Ortaca hakının sesi olan başkan Hasan Karaçelik için Ortacalılar, "Hasan başkan yoksa bizde yokuz" diyerek başkanın arkasında olduklarının da işaretini veriyorlar. Ortaca’da tüm sivil toplum örgütlerinin desteklediği belediye başkanı Hasan Karaçelik için CHP yönetimininde yine vefalı davranarak yeniden görev vermek istediğine de kesin gözüyle bakılıyor.

Doğma büyüme Ortacalı
Hasan Karaçelik tam bir Ortaca’lı. Ortaca’da doğmuş, orada yaşamış, çalışmış. Belediye Başkanı olarak da Ortaca halkının gönlüne taht kurmuş. Kapısını herkese açık tutan Hasan Karaçelik Ortaca’nın dert babası olmuş. Herkesin sorununu kendi sorunu yapan Karaçelik, sorunları çözmeden de bırakmamasıyla ünlenmiş. CHP’den kendisine rakip olarak çıkan CHP Ortaca ilçe başkanının aday olmasını Ortaca halkı büyük bir tepkiyle karşılıyor. Kendisini CHP’li belediye başkanının kuyusunu kazan biri olarak değerlendiriyorlar. CHP’de yılların mücadelesi ile alnının teriyle görev sorumluluğunu yerine getiren Belediye Başkanından habersiz ve gizlice aday olan ilçe başkanının ise şansının olmadığı herkes tarafından dillendiriliyor. Sadece rakiplerinin ilgisini çeken ilçe başkanı adaylar açıklanmadan çekilmesinin en doğru hareket olacağını söyleyen Ortacalılar çoğunlukta.

Hasan Karaçelik kimdir?

9 Mart 2009’da Ortaca’ nın 15. Belediye Başkanı seçilen Hasan Karaçelik 1955 Ortaca doğumlu. Henüz 5 yaşındayken 1960 yılında ilkokula başlar. 1965 yılında eğitim öğretime açılan Ortaca Ortaokulunun ilk öğrencilerindendir.

Muğla Turgut Reis Lisesine kayıt olup Fethiye Lisesinden mezun olur. 1971 yılında Konya Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi Makine bölümünü kazanan Karaçelik 1978’ de mühendis olarak mezun olur.

Üniversite yıllarında Üniversite gençliğinin ekonomik, demokratik haklarını savunmak ve hayata geçirmek için Konya Demokratik Yüksek Öğrenimi Derneğinin kuruculuğunu ve başkanlığını yapar. Üniversite yaşamı boyunca gençliğin ve emekçi halkın ekonomik ve demokratik haklarının savunulmasında önderlik yaptığı mücadele sonucu, 1976 ve 1978 yıllarında 2 kez cezaevine girer. Toplam 11 yıl mahkûmiyet hayatı sonunda 1988 yılında tahliye olur.

Askerliğini yaptıktan sonra Ortaca’ da iş hayatına atılan Karaçelik, bölgenin kalorifer, tesisat, güneş enerjisi ve matbaacılık konusunda faaliyet gösteren Karaçelik Teknik İnşaat Makine (Kartim) ltd. şirketini kurar.

Rahmetli öğretmen Koray Yalılı ile birlikte Ortaca’ nın ilk süreli gazetesi olan Ortaca Postası’ nı çıkartır. Bu gazeteyi daha sonra bölgesel Güneyege Gazetesi adıyla yayımlamaya başlar.

Uzun yıllar Ortaca Spor kulübünde başkan ve yönetici olarak hizmet eden Hasan Karaçelik, 1999 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP’den kontenjan adayı olarak seçilir. Bu dönemde Belediye Meclisi üyesi ve Başkan vekilliği hizmetlerinde bulunur. Yüksek Seçim Kurulu tarafından siyasi yasağın bitmediği gerekçesiyle 6 ay sonra meclis üyeliği düşürülür.

1993 yılında Serpil hanımla evlenen Hasan Karaçelik iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.