Oylarınıza sahip çıkın

Oylarınıza sahip çıkın
Yerel seçimler öncesinde bir açıklama yayımlayan Silivri Demokrasi Platformu, herkesi oy vermeye davet etti. Açıklamada sandık güvenliğine de vurgu yapılarak, “Oylara ve sandıklara sahip çıkmak için sandıklarda görev alınmalı ve takipçisi olunmalı” denildi.

Silivri Demokrasi Platformu yerel seçimler öncesinde yayımladığı açıklamada "Ülkemizin Avrupa’ya açılan kapısı olan Silivri’mizin yıllardan beri toprağına, suyuna, çevresel doğal  ve tarihi varlıklarımıza, siyasi egemenlerin  ve yandaşlarının  rant talan  kuşatması altında bir seçime gidiyoruz. Unutmayınız ki, Silivri orman ve tarım toprakları zehirli çöp atık depoları, taş ve kum ocakları, termik santrallere karşı halkımızın direnişi, tepkilerine rağmen hala yaşam olanlarımız tehdit altında olmaya devam ediyor. Deprem riskimiz devam ederken, mera ve süt ve besi hayvancığımız can çekişirken, tohumu, samanı  bile ithal ettiğimiz, fabrikaların kapandığı işsizliğin kol gezdiği bir kaosun içindeyiz" ifadelerini kullandı. 

Yasadışı seçmeni şikayet edin
Açıklamanın devamında, vatandaşlar, hiçbir provokatif oyuna gelmeden oylarını yurttaşlık sorumluğu içinde kullanmaya davet edilerek, "Yerel seçimler bir demokratik güç birliğine dönüştürmek için hiçbir önyargının esiri olmadan, demokratik  işbirliklerini güçlendirmesi gerekir. Bu ülkenin bütün farklıklarının bir zenginlik olduğu bilinciyle, çoğunluğun değil, çoğulcu demokratik temsiliyeti  gözetmeye, AKP, MHP koalisyonu ve iktidardaki tek adam rejimini geriletmek için, demokraside yana tüm birey, kuruluş ve siyasi partilerin güç birliği yapmaları için özel çaba göstermeli. Ülkemiz de hızla derinleşen ekonomik, siyasal, sosyal, çatışma, kaos ve krizin gelecek kuşaklara ödeteceği ağır faturaların bilinciyle; yerellerde demokratik, çoğulcu, denetlenebilir, yerel meclisler oluşmalı. Oylara ve sandıklara sahip çıkmak için sandıklarda görev alınmalı ve takipçisi olunmalı. Sandık seçmen listelerini kontrol etmeli, çevrenizde apartmanınızda  yasadışı seçmen yazılımlarına engel olunmalı” uyarısı yapıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.