Politize olmuş toplum

Politize olmuş toplum
Yeryüzünde bizim ülkemiz kadar politize olmuş başka bir ülke var mıdır bilmiyorum. 7’den 70’e herkesin son seçimleri konuştuğu bir ortamda dar bir alanda boğulup gidiyoruz. Seçim biteli 2 hafta oldu hala konuşuluyor/konuşuyoruz.

Yeryüzünde bizim ülkemiz kadar politize olmuş başka bir ülke var mıdır bilmiyorum. 7’den 70’e herkesin son seçimleri konuştuğu bir ortamda dar bir alanda boğulup gidiyoruz. Seçim biteli 2 hafta oldu hala konuşuluyor/konuşuyoruz.
Sokaklarımız, kahvelerimiz, evlerimiz,okullarımız aklımıza gelebilecek her yerde sığ politik konuşmalar enerjimizi almaktan başka bir şeye yarıyor mu onu da kestiremiyorum. 
Lakin gördüğüm şey; yapay zekanın konuşulduğu dünyada tıpkı geçmişte sanayi devrimini ıskaladığımız gibi bu devri de ıskalıyor olmamız. 
Birileri bu ülke insanının ufkunu daraltma, düşünce dünyasını köreltme çabası da gösteriyor belli ki.Çünkü; dünya hızla insan aklının zorlandığı bir yere doğru giderken,. eksen kaymaları, enerji savaşları, ekonomik krizler,insani değerlerin yok edilmesi, dünyanın her yerinde sokakları hareketlendirme malzemesi olarak ırkçılık, yabancı düşmanlığı almış başını gidiyorken,yer altı kaynağı zengin ülkeler emperyalistler tarafından köleleştirilmeye çalışılıyorken, bu  konulara kafa yormamız gerekirken sığ tartışmaların içinde dönüp durmak başka nasıl izah edilebilir ki? 
Türkiye’nin yeni dünyada geleceğini konuşamamaktan, bir  gelecek tasavvuru planlayamamaktan dolayı aklımız neden sorgulamaz,vicdanımız neden sızlamaz ki? 
Yeni dünya yapay zekayı konuşurken, Türkiye’de ufkumuz 2023’e kilitlenmiş durumda. 2023’e 4 yıl kaldı. 50 yıllık 100 yıllık 500 yıllık planlarını yapan dünyanın içinde 10 yıllık planlar yeterli mi?
Politize olmuş insanlar olarak kuru kavga ve sığ tartışmalardan çıkmak zorundayız. Bir spor klübü taraftarı gibi bir siyasi parti taraftarı görüntüsünden çıkıp, eleştiren, öz eleştiren, yapıcı öneri sunan, insanları ötelemeden dinlemek zorundayız.
Ülkenin geleceğini tartışmak için günlük kavgalardan, tartışmalardan kurtulmamız gerek. Dar alanda sığ konuşmalardan çıkıp ciddi gelecek planları yapmamız gerek. Ülkemizin entelektüel yapısını gün yüzüne çıkarmamız gerek. Politize olmuş insanların dışında üreten,sorgulayan,öngören insan kaynağımızı bulup sahiplenmemiz gerek. 
Dünya akıl almaz bir şekilde hızla evriliyor. Ayak uydurmak için diri durmak,enerjimizi birbirimizle tartışarak harcamaktan vazgeçmemiz gerek.Yüz yıllar boyunca çok kültürlü bir toplum olarak bir arada yaşama kabiliyeti olan bu milleti sen ben kavgası içine çekmeye çalışanlara inat bir arada yaşama kültürümüzü diri tutmak zorundayız. 
VESSELAM.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.