Sağdan say soldan say

Sağdan say soldan say
İstanbul'da sayımın devam ettiği tek ilçe olan Maltepe hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Kılıç, "İster soldan ister sağdan, ister alttan ister üstten saysınlar. Sonuç değişmiyor" dedi. CHP'li Özgür Özel de 280 civarında sayılmayan sandık kaldığını belirterek, "Sayım bitince gerçek tekerrür edecek" açıklamasını yaptı.

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul'daki seçim sonuçlarının kesinleşmesini bekliyor ve tek sayım yapılan ilçe Maltepe. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde devam eden sayım işlemine geçtiğimiz günlerde partililer arasında çıkan tartışma nedeniyle ara verilmişti. Daha sonra yeniden başlanan oy sayım işlemi halen devam ediyor. Her şeyin planlandığı gibi gitmesi durumunda Ekrem İmamoğlu’nun bugün günü mazbatasını alması bekleniyor.

Sandıkların çoğu açıldı
Maltepe'de devam eden sayım hakkında CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel'le birlikte açıklama yapan Belediye Başakanı Ali Kılıç, "İstanbul'un sosyal demokrat anlayışla yönetşilmesine çak az bir zaman kaldı" dedi. Maltepe'de yaklaşık 12-13 gündür sandıkların sayımı yapıldığını belirten Kılıç, "Sandıkların çoğu açıldı ama sonuç değişmiyor. Çünkü artık millet mazbatasına kavuşmayı bekliyor. İster soldan ister sağdan, ister alttan ister üstten saysınlar Maltepe'de değişime ve zirveye yürüyüş devam edecek. Hep beraber, bize oy verenler ya da oy vermeyen herkes kucaklanacak. Çiçekleri istedikleri kadar koparsınlar baharın gelmesini hiç kimse engelleyemeyecek" açıklamasını yaptı. 

Herkes mazbatasını alacak
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel ise sayımın devam ettiği Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde olduğunu belirterek, "İstanbul seçimlerini engellemek için Maltepe'yi pilot bölge olarak seçtiler. Sayın Belediye Başkanı Ali Kılıç'la rakibinin arasında ki fark, geçersiz oyların 4 katı kadar. Hepsini rakibine versen fark kapanmaz" diye konuştu. Maltepede oyların sayım nedeni hakkında değerlendirmede bulunan Özel, "Neden saydırıyorlar? Burada zaman kazanıp Büyükçekmece'de kumpas kurmak için. Bunun taşeronluğunu da MHP üstlenmiş durumda. Şu an itibariyle sayımı yapılmayan 280 civarında sandık kaldı. Biz sabırlıyız. Bu sandıklar gitgide azalacak ve gerçek tekerrür edecek. Adalet yüryüşü Ankara'da başladı Maltepe'de bitti. İstanbul'daki adalet nöbeti de İstanbul'da başladı Maltepe'de bitecek. Sayın İmamoğlu İstanbul'da, Ali Kılıç Maltepe'de mazbatasını alacak" ifadelerini kullandı.

SOMUT HİÇBİR DELİL YOK
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da Maltepe’de süren oy sayımına ilişkin “Mazbatayı vermeleri için sayımın sonuçlanmasına gerek yok aslında. Sonucu değiştiren bir durum ortaya çıkamayacak” dedi. Maltepe özelinde sayımın bilinçli bir şekilde yavaş ilerlediğini kaydeden Salıcı, AK Parti’nin İmamoğlu’na mazbata verilmesinin ardından bir itirazda daha bulunabileceğini aktardı. Salıcı, “AKP kendi hamlesini söyledi. Muhtemelen mazbata alındıktan sonra seçimin iptali yönünde bir başvuruda bulunacaklar. Ama bu söylemiş oldukları gerekçelerin mantıklı bir biçimde ortaya çıkmış olması gerekiyor. Şu ana kadar yapmış oldukları itirazların hiç birinde somut bir delil yok” ifadelerini kullandı. AK Parti’nin süreci uzatmasına ilişkin kendilerine birçok ihbar ve bilgi geldiğini anlatan Salıcı, “Bunlarda en ufak bir gerçek payı varsa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, gerekeni yapacaktır. Burası bir devlet. İncelemeler yapılır. Kimseye iftira atma niyetimiz yok ama kamu malını çarçur ettilerse bunun İçin gerekli incelemeler yapılır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.