Sandıklar açılıyor, oylar sayılıyor ama sonuç değişmiyor

Sandıklar açılıyor, oylar sayılıyor ama sonuç değişmiyor
İstanbul’un 18 ilçesinde gerçekleşen yeniden sayımlarda bazı sandıklarda CHP’nin oyu artarken, bazı sandıklarda da AK Parti’nin oyu arttı. Ancak bu artışın sonucu değiştirecek düzeyde olmadığı görüldü.

İstanbul’daki çeşitli seçim bölgelerinde gerçekleşen yeniden sayımlarda Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım yine kafa kafaya yarışıyor. Bazı sandıklarda CHP’nin oyu artarken, bazı sandıklarda da AK Parti'nin oyunda artış oldu. Beykoz’da yeniden sayılan 76 sandıkta 10 adet oy geçerli hale geldi, 5’i CHP’ye 5’i de AK Parti'ye yazıldı. Büyükçekmece'de ise yeniden sayılan geçersiz oylardan 74'ünü Yıldırım, 32'sini İmamoğlu aldı.

BAĞCILAR'DA DEĞiŞiKLiK OLMADI
Ümraniye'de ise sayımına karar verilen 1420 sandığın 620’si sayıldı. Buna göre AK Parti’nin oyu 167 artarken CHP’nin oyu 42 arttı. Kartal’da da CHP oyları 13 artarken, AK Parti’ye fazladan yazılan 30 oy silindi. Başakşehir’de AK Parti oyunu 10 adet artırırken, CHP'nin 8 oyu arttı. Bayrampaşa'da AK Parti 11, CHP 4 oy artırdı. Bağcılar'da ise itiraz edilip sayılan 50 sandıkta herhangi bir değişiklik olmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.