Silivri kararını verdi

Silivri kararını verdi
Seçim çalışmalarına Yeni Mahalle’de gerçekleştirdiği miting ile devam eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Bu mahalleyi ilk defa bu kadar kararlı ve heyecanlı görüyorum, Silivri kararını vermiş” dedi.

31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala mahallelerde coşkuyla kucaklanmaya, halk buluşmaları gerçekleştirmeye devam eden CHP Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, Yeni Mahalle’de buluşmasında kadın, erkek 7’den 70’e büyük kalabalıklarla karşılandı. CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, Mahalleli meclis üyeleri Saadet Gençoğlu, Süheyl Kırkıcı, Vahap Aras, Cabbar Doğan, Erkan Umuç, Zelal Geçgel, ile belediye meclis üyesi adaylarının katıldığı toplantıda mahalle sakinleri Başkan Işıklar’ı ‘Silivri’nin Gururu’ sloganlarıyla karşıladı.

Biz büyük aileyiz
Işıklar coşkulu kalabalığa yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Silivri’nin gururu sizlersiniz. Bu mahalleyi ilk defa bu kadar kararlı ve heyecanlı gördüm. Yeni Mahalle kararını vermiş..! Bu huzur sandıklardan da çıkacak, haydi kalkın diyeceğiz ve kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bizi burada buluşturan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bizi kardeş yapan, bizi aile yapan değerlerimiz, bu birlik beraberlik birilerini rahatsız ediyor..! Televizyonda görüyorsunuz ötekileştirme ayrıştırma ama biz Silivri’de bunları aştık biz büyük bir aileyiz. Sizlere bakınca Ağrı’yı, Kars’ı, Muş’u, Silivri’yi görüyorum. Bıktık artık ön bahçeden arka bahçeden biz Silivri’nin büyük ailesiyiz. Biz huzur, çoluk çocuğumuzun geleceğini istiyoruz. 31 Mart’tan sonra eski Türkiye olmayacak!”

Rengarenk olduk
Her zaman kendi mücadeleleriyle bir yere geldiklerini anlatan Işıklar, “Silivri’de biz kendi tırnaklarımızla bir yere kadar getirdik. Spor salonunu, yollarını, mahalle evlerimizi yaptık yetmez.. Burada dertliyiz, inşaat yapamıyoruz, planlar bitmiyor, geciktire geciktire bugüne geldiler, yaptırmayarak, engel olarak siyaset yapılmaz işte bu siyasi bakışa son vereceğiz. Sizden bir isteğim daha var, içimize yolculuk yapmamız lazım. Geleceğimizi kuracağız ama geçmişi de unutmayacağız. Giyimi kuşamı, kimliklerimizi derneklerimizle yaşatacağız. Bir halı düşünün rengârenk iplikler, halı bir tane işte o halı tüm memleketimiz, içindeki renkler bizleriz” dedi.

Esenyurt olmak istemiyoruz
Hiçbir zaman Esenyurt gibi olmayacaklarını da ifade eden Işıklar, “Korkuyu, yoksulluğu, yalnızlığı sileceğiz.. İşte o yüzden koruduk bu ilçeyi. Termik santral buraya, çöplük buraya, yağmacıların hepsinin gözü burada. Bu topraklar bizim çocuklarımızın, yağmacıların değil. Bu dönem Büyükşehir ile beraber yapacağız. Ekrem kardeşimiz ile birlikte başaracağız. Esenyurt’u görüyorsunuz hizmet var mı? Silivrimiz öyle mi.. İstemiyoruz Esenyurt’taki betonu, demiri biz huzur istiyoruz, huzur” diye konuştu.

Planlı büyüyeceğiz
Silivri'nin plan doğrultusunda gelişeceğini anlatan Işıklar, “Bizi ezan düşmanı, devlet düşmanı ilan ettiler. Biz bu ülkenin 81 milyonu olarak her bir karış toprağına ortağız. Silivri’ye su yok! Neden biz Sırbistan belediyesi miyiz? İşte bu ayrıma son vereceğiz. Kinle, nefretle düşmanlıkla bakarsanız bunun arkası yoksulluk.. Biz Silivri’yi hep beraber yöneteceğiz. Silivri’ye 10 senedir gözümüz gibi baktık. Medeniyetimizi, geleneklerimizi unutmasın çocuklarımız, yaşatacağız. Planlı büyüyerek, inşaatlarımızı da yapacağız, üreteceğiz, balık tutmayı da öğreteceğiz” şeklinde konuştu.

Oyları bölmeyeceğiz
Silivir'de oylar için birlik çağrısı da yapan Işıklar, “Bu mahallede bu heyecanı ilk defa gördüm. Sizlerle gurur duyuyorum. Burayı İstanbul’un çöplüğü yapmak istiyorlar. Burayı koruduk diye cezalandırılmak isteniyoruz. Toprak diyen, barış, kardeşlik diyen herkesin insanca yaşadığı bir Silivri diyen, iş, aş, üniversite, sağlık, anne, çocuk, gelecek diyen başka aday var mı? Sandıklara sahip çıkacağız. Bu huzuru bozmak isteyenlere, oyunu gelmeyeceğiz oylarımızı bölmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.