Silivri'yi geleceğe taşıyacağız

Silivri'yi geleceğe taşıyacağız
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, adaylığının açıklanmasının ardından ilk toplantısını yerel basın mensuplarıyla gerçekleştirdi. Işıklar, “En büyük idealim, bu kentteki huzurun devamını sağlamak, kaynaşmak, eğiterek üretmek ve Silivri’yi geleceğe taşımak” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri Belediye Başkan Adaylığının açıklanmasının ardından ilk olarak yerel basın mensuplarıyla buluştu. Fatih Mahallesi Havuzlu Kahve Meydanı’nda Lütfü Yetkin’in kahvehanesinde gerçekleşen toplantıya; CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, İlçe Yöneticileri de katıldı.

Sık sık bir araya geleceğiz
Silivri için vizyonlarını ortaya koyacaklarını anlatan Işıklar, "Silivri’mizde ben neden aday oldum? Bunu anlatmanın çok uzun olduğunu biliyorum, 10 yıldır bunu paylaşıyorum, uzun toplantılarla da planladığım çalışmaları anlatacağım, iki tane halka açık büyük toplantı yapacağım. Kapı kapı da dolaşıp anlatacağım. Şehrimizi hangi vizyona taşıdık ve bu vizyonu nereye taşıyacağımızı anlatacağımız toplantılarımız olacak. Bu ilk toplantı bir gelenek olarak, bir başlangıç toplantısıdır. Bu süreç içerisinde bir araya geleceğimiz toplantılarımız olacak. Burada bulunduğunuz için ayrıca teşekkür ediyorum. Bu seçimde ilk defa Silivri’de daha sakin bir seçim süreci olacak. Beni tekrar adaylığa layık gören, başta Genel Başkanıma, İl Başkanıma, en çokta İlçe Başkanıma en çokta ona çünkü haksız eleştirilere maruz kaldı, teşekkür ediyorum" dedi.

Aday olmak büyük onur
Silivri için çalışmasının kendisi için büyük bir onur olduğunu da kaydeden Işıkl,ar "İstanbul’un en önemli en stratejik ilçesine bir kez daha aday olmak benim için, büyük bir onur. Bu onuru yaşamak benim için büyük bir mutluluk. Neye layık görüldüğümün farkındayım. Gereğini hiçbir ikbal beklemeden, siyaset hayatının sonunu yaşayan, hiç çekinmeden, siyasi hayatımı etkiler mi kaygısı taşımadan, özgürce kendi dinamiklerim, siyasi kariyerim için özgürce bu kentte, kimsenin ayağına basarım kaygısı yaşamadan görev yapacağım. Özgür bir geleceğe taşıyacağımız Silivri’yi şekillendireceğimiz bir seçim dönemi olacağına inanıyorum. Silivri’nin gelecek öncelikleri önemli olan Silivri’nin menfaatleri, Silivri’nin çıkarları öne koyulacağı bir dönem yaşayacağız. O açıdan kendimi daha heyecanlı, ilk başladığımdan daha kararlı, daha dinamik hissediyorum. Benim en büyük idealim, huzuru yaratmak, kaynaşmak, eğitmek, üretmek ve geleceğe Silivri’yi taşımak. Belediyecilik bu demek" diye konuştu.

Türkiye bile tanıyor
İlçedeki çalışmalarının tüm Türkiye tarafından bilindiğini kaydeden Işıklar, "Çalışmalarımızı bütün ülkemiz tanıdı, bunu abartmadan söylüyorum. Yerel kalkınmada Silivri modeli diye üniversitelerde anlatılıyor. Bir kent kalkınmasının, yerel kalkınmanın ne anlama geldiğini bütün Türkiye çok iyi biliyor, ama maalesef bunu Silivri’ye anlatma fırsatım olmadı. Ben Silivri’yi hangi geleceğe, hangi döneme taşıdığımı biliyorum. Bu kampanya döneminde bunu anlatmaya gayret edeceğiz. Bana kalkıp günlük işleri söylüyorlar, bunu da küçümsemiyorum, halkında mutluluğu burada maalesef. “Sen bırak onları” diyor “Tarımı boşver, benim yoluma baktın mı?” demekte de haklı. Yolunu yarın yaparız, bak bu kaçıyor dediğimde onu boşver diyecek duruma gelmişiz. İşte siyaset bu ikisini kaynaştırmak birleştirmek becerisi. O yol bir hafta sonra olur ama çocuğun için sonsuz bir geleceğe taşınacağı Silivri hayal ediyoruz dendiğinde bunu anlatmakta biraz sıkıntı yaşadığımı itiraf ediyorum" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.