Sizin her oyunuz benim namusumdur

Sizin her oyunuz benim namusumdur
Çatalca Belediye Başkanı ve CHP Çatalca Belediye Başkan Adayı Cem Kara seçim startını verdikten sonra her akşam bir mahallede vatandaşlarla bir araya geliyor. Yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Cem Kara, vatandaşların oyuna talip olurken “Vereceğiniz her oy benim namusum olacak” ifadelerini kullandı.

Çatalca Belediye Başkanı ve CHP Çatalca Belediye Başkan Adayı Cem Kara her akşam bir mahallede vatandaşlarla bir araya geliyor. İlk toplantıyı Kızılcaali Mahallesi'nde gerçekleştiren Başkan Kara, Örcünlü Mahallesi ile devam ettiği halk buluşmalarında taşıma oy konusuna değinerek, Çatalcalıların gereken cevabı vereceğini dile getirirken hırsızlıkla, hileyle seçim kazanmaya çalışmanın ahlaksızlık olduğuna dikkat çekti. Kızılcaali Mahallesi'nde yaptığı konuşmada, "Seçmen sayısı an itibariyle 190 olan nüfusu az, emekçisi çok mahallelerimizden Kızılcaali’de sizinle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Gösterdiğiniz yoğun ilgiden, sadece Kızılcaali’miz değil çevre köylerden gelenlerle birlikte oldukça kalabalık ve sıcak bir ortamda beraberiz. Hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye’ye örnek olacak Mevsimlik İşçiler Projesi'ni Kızılcaali’de gerçekleştirdik" dedi. 

Nicedir okulumuz kapalı duruyor
Kızılcaali’de okulun kapalı olmasını da eleştiren Başkan Kara, "Devletimiz bu mahallemizle maalesef ilgilenmiyor. Nicedir okulumuz kapalı. Çocuklarımız taşımalı sistem ile eğitim alabiliyorlar. Burada tek bir evladımız, öğrencimiz bile olsa buraya öğretmen verilmesi gerekir. Maalesef verilmiyor. Mahallemizin İmar planı yok hala. Doğalgaz da getirilmemiş devletimiz tarafından. Bu 5 senelik dönemde, Allah izin verirse eğitim, doğalgaz ve imar için çabalayacağız. Sesimiz çok yüksek çıkacak. Bundan hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

Önceliğimiz insan oldu
Örcünlü Mahallesi'nde yaptığı konuşması ara ara alkışlarla kesilen Başkan Cem Kara Çatalca’ya ve mahallelerine hizmet etmek için 3. kez göreve talip olduğunu vurguladı. Başkan Kara konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Emekçi mahallelerimizden Örcünlü’de hep beraberiz. 2014 yılında güvendiniz, oyunuzu bana verdiniz. Bu sefer 3. kez yola çıkıyoruz. 3. kez Çatalca’mıza ve köylerimize hizmet etmek istiyoruz. Önceliğimiz her zaman insan oldu. Önce insan diyerek yola çıktık. Bütün insanlarımıza, kimseyi ayırt etmeden kim varsa eşit davranacağımıza söz verdik, yine veriyoruz. Biz Belediye olarak bu 2 dönemde bunu başardık… Belediyemizin kapısı, bizim ise gönlümüzün kapısı her zaman herkese açık.  Randevuya falan gerek yok. Ne zaman isterseniz gelebilirsiniz. İyi günlerde düğünlerde, nişanlarda; kötü günlerde cenazelerinizde hep birlikteyiz. İlçemizin huzuru için, refahı için hep birlikteyiz. 2009 yılında seçim vaatlerimizden en önemlilerinden biri “vatandaşımıza iş ve aş sağlamaktı”. Tabii bundan faydalanmayan vatandaşlarımızın pek bilgisi yoktur. Vatandaşa iş bulmak hükümetin görevidir. Biz bizim görevimiz değildir demedik, 10 yılda 4236 tane vatandaşımızı etrafımızda bulunan işyeri ve fabrikalara yerleştirdik. 
4236 vatandaşımızın gözünün yaşını dindirdik. İş olduk, aş olduk.”

7 köyümüzde imar yok
"Örcünlü Mahallemiz gibi diğer köylerimizde de imar yoktu" diyen Kara, "Bunun anlamı ne; Çocuğunuz evlenecek ev yapamıyorsunuz, kiralık zaten bulamıyorsunuz. İmar sorunu çözmemizle beraber ilçemize 1000 tane konut yapıldı. 39 Mahallemizden imar planı olmayan köylerinden biri de maalesef Örcünlü Mahallemiz. Bu planları büyükşehir yapmak zorundadır ama yapmıyor. Büyükşehir Örcünlü Mahallemiz ile ilgili plan çalışmalarını başlatmadığı için müdahil olamıyoruz. Şu an 7 köyümüzde imar yok" ifadelerini kullandı. 

135 ton çöp topluyoruz
Çatalca'nın İstanbul’un en büyük ilçesi olduğunu dile getiren Kara, "İstanbul’un en büyük coğrafyası biziz. Belediye olarak en çok alanı temizleyen belediye biziz. 1115 km² alanda hizmet veriyor. Bir günde 4500 konteyner ayda 135 ton çöp topluyoruz. Bizim kadar küçük bütçeli belediyeler bu işi kolay kolay başaramaz. Maalesef burada okulumuz yok o yüzden okullarda çocuklara verdiğimiz seminerler hakkında bilgili değilsiniz. Ağaç yaşken eğilir. Okullarımızda düzenli olarak seminerler düzenledik ve bununla kalmadık. Bu 10 yıllık süreçte tam 15.525 vatandaşımızı kapı kapı     dolaşarak evlerinde bilgilendirdik" diye konuştu.

qBu seçimde, daha önce hiç görmedikleri bir ahlaksızlıkla, hainlikle karşı karşıya olduklarını ifade eden Başkan Kara, "Oy anlamında aradaki farkı kapatamayacağını anlayanlar kendi evine seçmen taşıyorlar. Bu olayı da AKP Adayı Mesut Üner bizzat kendi yapıyor. Mesela ben geldim size derdimi anlatıyorum, oy istiyorum ama karşı taraf aklınca kurnazlık yapıyor. diyor ki; 'Ben Çatalca halkına güvenemiyorum, Çatalca halkı bana oy vermez, bunun yerine ben Büyükçekmece’den, Esenyurt’tan başka yerlerden seçmen taşıyayım.' Kendi evine bu nedenle 59 tane seçmen taşıyor. Namusunuzla, anlatarak seçim kazanmanız gerekirken hırsızlıkla, hileyle, hurdayla seçim kazanmaya çalışmak ahlaksızlıktır. Bu Çatalca’ya, Çatalcalıya yapılan bir hainliktir. Yarın insanlar Çatalca’yı size emanet etse acaba siz Çatalca’yı yönetirken ne yapacaksınız? Ben 10 yıldır görev yapıyorum. 'Ne yalan, ne hile, ne ahlaksızlık, ne sahtekârlık' bilirim. Merak etmeyin varsa bugüne kadar bu ortaya koyulurdu. Böyle bir şey bizde söz konusu olmaz. Biz Atatürk’e ve onun kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’ne inanmışız. Genel seçimde oylarınızın renkleri farklı olabilir fakat bu yerel seçim, yerelde hizmet alacaksınız. Hangi partinin mensubu olursanız olun, hangi partiye gönüldaş olursanız olun daha iyi hizmet alabilmeniz için hepinizin oylarına talibim" dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.