Sözde değil özde demokrat olacağız

Sözde değil özde demokrat olacağız
AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Celal Babayiğit, ilçenin en büyük eksiğinin yerel demokrasi olduğunu söyledi. “İlçemizde 25 yıldır devam eden derebeylik anlayışını ortadan kaldıracağız” diyen Babayiğit, “Bütün farklı görüşlere kulak vereceğiz. Asla ayrımcılık yapmayacağız. Sözde değil, özde demokrat olacağız” diye konuştu.

AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Av. Celal Babayiğit Hacı Sayid'de basın mensuplarını ağırladı. Aday adaylık süreci hakkında açıklamalarda bulunan Babayiğit, "2014’te yarım bıraktığımız yolculuğumuzu tamamlamak istiyoruz" dedi.

Yerel kalkınma başlatıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile başlayan yerel kalkınmanın AK Parti’yi var eden başarı hikayesinin başlangıcı olduğunu belirten Babayiğit, "İstanbul, AK Parti’yle birlikte; ulaşımda metro ve tüp geçitle tanıştı, çöp dağlarından kurtuldu, yıllardır devam eden su kesintileri tarihe karıştı, içme suyu sorunu temelli olarak çözüldü, hava kirliliği sorun olmaktan çıktı, atık suların arıtılmasına ilişkin bir hizmeti yaygın olarak bu siyasi hareket hayata geçirdi. Alt yapı ve üst yapıya büyük yatırımlar yapıldı, şimdi ise tek tek açılışı yapılan millet bahçeleri ile devasa yeşil alanlar halkımızın hizmetine sunuldu, sunulmaya da devam edecek" açıklamasını yaptı.

Bu ayıptan kurtulmak lazım
Bu büyük yerel kalkınmadan Büyükçekmece’nin istifade edemediğini belirten Babayiğit, "2018 yılında hala Büyükçekmece’de yol, kaldırım, aydınlatma, park gibi klasik sorunları konuşuyor olmak büyük bir ayıptır. Bu ayıptan kurtulmak, ilçemizi kasaba görünümünden kurtarmak için mücadele vermek hepimizin görevidir. Bu sorunları çözmek belediyeciliğin ABC’sidir. Asıl önemli olan bu ilçede yaşayan insanların yaşama sevincini artırmak, Büyükçekmece’mizi mutlu ve güvenli bir şehir haline getirmektir" ifadelerini kullandı.

Mevcut yönetim sınıfta kaldı
25 yıldır Büyükçekmece’yi yöneten başkan ve kadronun büyük bir yorgunluk içinde olduğunu, ilçeye yeni bir şeyler kazandırma noktasında sınıfta kaldığını ifade eden Celal Babayiğit, "İlçemizin merkezinde bulunan ve halkımızın yıllardan beri park olarak kullandığı, geçmişte dünyaca meşhur karavan konaklama yeri olan Albatros elden çıkarılmış, sudan bahanelerle ağaçları katledilmiş, ilçemizin markalaşmasını sağlayacak bu yeşil alan yok edilmiştir. 2009 yılında Büyükçekmece’ye bağlanan beldeler hizmete hasrete kalmıştır. Bu beldelerimiz eski günlerini mumla aramaktadır. İlçemizin borcu bütçesinden maalesef fazladır. Bütçenin yarısından fazlası ise ne acıdır ki arsa satışlarından oluşmaktadır. Ekonominin kötü yönetilmesi sonucu Büyükçekmece Belediyesi personelinin maaşlarını dahi ödeyemez duruma gelmiştir. Bu nedenlerden ötürü, Büyükçekmece 300 bine yaklaşan nüfusu ile daha aktif, daha heyecanlı, kaynaklarını verimli kullanabilen, daha dürüst, daha çalışkan bir yönetimi hak ediyor" dedi.

Kültür açığı kapatılacak
Büyükçekmece’nin kültür ve sanat fukarası bir durumda olduğunu dile getiren Babayiğit, "Yıldan yıla yapılan festival önemlidir ama sanat ve kültür açığını kapatmaktan çok uzaktır. Festivali tüm ilçe halkımızın gündemine dahil edecek, esnafımızın bu şenlikten azami derecede istifadesini sağlayacağız. Bizim dönemimizde en ciddi yatırım kültür ve sanata olacaktır. Büyükçekmece birçok sanatsal etkinliğin merkezi, kültürel çalışmaların atölyesi konumuna erişecektir. Bir toplum ancak kültür ve sanatla ayakta kalabilir" diye konuştu.

Halk şehrin sahibi olacak
Büyükçekmece’nin en büyük ihtiyaçlarından birisinin yerel demokrasi olduğunu dile getiren Babayiğit, "İlçemizde 25 yıldır devam eden derebeylik anlayışını ortadan kaldıracağız. ‘Ben yaptım oldu’ yerine halkın istediği hizmetler üretilecektir. Halkımızı şehirlerin sakini değil sahibi yapacağız. Bunu gerçekleştirmek için de muhtarlar ve bütün STK’lar üzerinden ilçe halkımızı yönetimde pay sahibi edeceğiz. Bir türlü kurulmayan Kent Konseyi’ni kurup, konsey de konuşulan Büyükçekmece’nin bütün farklı görüşlerine kulak verip, belediye meclisinin gündemine getireceğiz. Sözde değil, özde demokrat olacağız" sözünü verdi.

Yüzde 45 oy alıp kaybeden tek adayım
Kurulduğu günden itibaren AK Parti’nin birçok kademesinde görev aldığını belirten Av. Celal Babağit, "Malumunuz üzere 2014 yılında da Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı oldum. O dönemi hatırlayın. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ilk emarelerinin ortaya çıktığı 17-25 Aralık kumpasının hemen ardından, seçime gittik. Mevcut şartlarda yüzde 45 oy almamıza rağmen seçimi kazanmak nasip olmadı. Seçim sonuçları irdelendiğinde, İstanbul’da yüzde 45 oy alıp da seçimi kaybeden tek belediye başkan adayı benim. Şu anda birçok şeyi daha iyi değerlendirme şansına sahibiz. Kesinlikle inanıyorum ki; 31 Mart akşamı hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Büyükçekmece için kurduğumuz hayal gerçekleşecek" açıklamasını yaptı.

celal babayiğit büyükçekmece

Böyle bir kibir olabilir mi?
Basın toplantısının sonun gazetecilerin sorularını cevaplayan Babayiğit, Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün, “Yendiklerim değil, yeni yeneceklerim karşıma çıksın” açıklamasının hatırlatılması üzerine, “Böyle bir kibir olabilir mi? Kimin başkan olacağına halk karar verir. 31 Mart günü de halkımız en doğru kararı verecek, Büyükçekmece’nin kötü kaderini değiştirecek” açıklamasını yaptı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum