Tarihi geçmiş kurnazlıklar

Tarihi geçmiş kurnazlıklar
Büyükçekmece'de konuşan içşleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün, '5 bin polisi Büyükçekmece’de oy kullandırıp seçimi kazanacaklar' iddiasına ilişkin, "Bunlar tarihi geçmiş kurnazlıklardır" cevabını verdi

Büyükçekmece Merkez Camisi önünde vatandaşlara seslenen İçişleri Bakanı Soylu, terör sorununa değinerek, bu coğrafyada kimsenin oyun kurmasına müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Soylu'ya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Uysal da eşlik etti. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun, "İstanbul'un güvensiz bir şehir olduğu" yönündeki sözlerine tepki gösteren Soylu, "İstanbul'un güvenli şehirler arasında 73. olduğunu söylemiş. Herkes bildiği işe karışsın. İstanbul'da 2017 yılında toplam evden hırsızlık 78'di. 2018 yılının sonunda 57'ye düşürdük. 2019'un ilk 2 ayında ise şu anda 45. Yüzde 50'lerin üzerinde bir azalma ortaya koyduk. İstanbul'da 2014 yılında 650, 2015 ve 2016'da 600'ün üzerinde terör olayı oldu. 2018'de sadece 33 tane oldu. İstanbul şu anda Türkiye'nin en güvenli şehirlerinden birisi haline geldi. Asayiş olaylarında 29. sırada. Türkiye'nin en kalabalık şehri. Bir taraftan 5 bin bekçi verdik. Şu ana kadar 14 bin polis takviyesi yaptık, jandarma takviyesi yaptık. Trafikte 2017 yılında 544 kişi hayatını kaybetti, 2018 yılında 443 kişi. Daha da azaltacağız." Ekrem İmamoğlu'nun bilmediği işlere karışmaması gerektiğini ifade eden Soylu, "Sadece İstanbul'da değil, Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Mardin'de kuş uçurtmuyoruz. 24 saat ülkemin her tarafında huzur var" açıklamasını yaptı.

CHP taşıyıcı annelik yapıyor
"Bugün Cumhuriyet Halk Partisi, PKK'ya taşıyıcı annelik yapmaktadır" diyen Bakan Soylu, şunları kaydetti: "Amerika ekonomik olarak saldıracak, alttan bu zillet ittifakı bunu toplayacak. Bizler sadece Büyükçekmece Belediyesini kazanmak için mi huzurunuzdayız? Ülkenin geleceğini tehlikeye atmak istiyorlar. Onu engelleyebilmek için istim üzerindeyiz. Şimdi bizim sayabildiğimiz 299 HDP ve PKK iltisaklı adamı CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi listelerinden koyuyorlar. Doğu ve Güneydoğu'da bizim tasfiye ettiğimiz PKK'yı, büyükşehirlerde yaşam tüneliyle yeniden hayata bağlamak istiyorlar. Buna müsaade etmeyin." Bakan Soylu, vatandaşlardan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal'a oy vermelerini istedi.

Seçimlerde 10 bin polis görevli
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, merkesde düzenlenen mitingin ardından Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal ile birlikte Büyükçekmeceli iş adamlarını özel bir otelin konferans salonunda ağırladı. Yerel seçimlerin nabzını tutan Bakan Soylu, gündeme dair açıklamalar yaparak muhalefetten gelen ithamlara cevap verdi. CHP Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün, '5 bin polisi Büyükçekmece’de oy kullandırıp seçimi kazanacaklar' iddiasına Süleyman Soylu, "Bunlar tarihi geçmiş kurnazlıklardır" diyerek cevap verdi. Soylu, "Büyükçekmece Belediye Başkanı 5 bin polisi yerel seçimlerde Büyükçekmece’ye gönderip seçimleri bu şekilde kazanacağımız yönünde bazı iddialarda bulundu. Sanki polislerin oyu bizim cebimizde böyle bir mantık böyle bir anlayış var mı? Bir kere tüm Türkiye’de görevlendirdiğimiz güvenlik kuvveti sayısı 10 bin kişiden ibaret. Bu sayınında yüzde 95’i Doğu ve Güney Doğu’ya gönderiyoruz. 7 Haziran seçimlerinde Afrin’de görev yapan jandarmalarımızın ve subaylarımızın o bölgede oy kullanmasını da bu zihniyetler istemedi. Adam hayatını tehlikeye atsın bir oy hakkından mahrum bırakalım böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Dedikodu ile iş yapmaz devlet adamları bir niteliği olması lazım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.