Yedi adayın takvimi şaştı

Yedi adayın takvimi şaştı
Resmi Gazete'de yayımlanan yerel seçim takvimine göre aday olmak isteyen siyasi parti il, ilçe yönetim kurulu başkan ve üyelerinin 1 Aralık 2018'e kadar istifa etmesi gerekirken, belediye başkan adayı olan 7 AK Partili ilçe başkanı, hala görevlerinin başında duruyor.

İstanbul'un Beylikdüzü, Çatalca, Kağıthane, Şile, Sarıyer, Sultangazi ve Adalar ilçelerine aday gösterilen AK Partili ilçe başkanlarının seçim yasaını çiğnediği ortaya çıktı. 26 Ekim tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 2019 yılı yerel seçimleri takvimine göre, seçimlerde aday olmak isteyen siyasi partilerin il, ilçe yönetim kurulu başkan ve üyelerinin 1 Aralık 2018 saat 17.00'ye kadar istifa etmeleri istenirken AK Partili 7 adayın halen ilçe başkanlığı görevini yürütmesi tepkiyle karşılandı.

Sitede ilçe başkanı olarak görülüyorlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 28 Aralık tarihinde açıklanan Beylikdüzü adayı Mustafa Necati Işık, Çatalca adayı Mesut Üner, Kağıthane adayı Mevlüt Öztekin, Sarıyer adayı Salih Bayraktar, Sultangazi adayı Abdurrahman Dursun, Şile adayı İlhan Ocaklı ve Adalar adayı Özlem Öztekin Vural ilçe başkanlıklarının resmi internet sitelerinde halen ilçe başkanı olarak görülüyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.