Yıldırım'dan fatura müjdesi

Yıldırım'dan fatura müjdesi
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım katıldığı bir televizyon programında su, elektrik ve doğalgazda indirim yapılacağını açıkladı.

Özel bir televizyon kanalında Gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Binali Yıldırım, su, elektrik ve doğalgaz faturalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Su faturalarında yeni bir sistemle yüzde 11’e varan oranda indirim sağlanabileceğine dikkat çeken Yıldırım, "Su şimdi metreküp olarak kademeli veriliyor. Diyelim ki 10 metreküpe kadar 4.53 TL, 10.26 metreküpte 6.71 TL alınıyor. Burada sistem değişikliğine gideceğiz. Gelirlerde bir değişiklik olmadan metreküp bazından kişi bazına geçeceğiz. Bunu yaptığımızda daha fazla nüfusu olan ailelerin faturası düşmüş olacak. Ortalama 4 kişinin yaşadığı bir hanenin faturası yüzde 6 düşecek. Bu da 690 bin kişiye tekabül ediyor. 5 kişilik ailenin faturası yüzde 9, 6 kişilik ailenin de yüzde 11 ucuzlayacak" dedi.

"YÜZDE 40 İNDİRİM GERÇEKÇİ DEĞİL"
Su faturalarında yüzde 40 indirim vaadinin gerçekçi olmadığını belirten  Yıldırım, “Yüzde 40 indirimi tamam yapalım da nereden finanse edeceğiz. Çok daha fazla ucuzluk vaat edebilirsiniz. Ama arkasını getiremezsek o zaman daha büyük bir bedel ödemek zorunda kalırız. Neticede insanlara su vermeniz lazım. Suyun da bir maliyeti var. Gelir maliyeti karşılasın, bir de hizmet bedeli, çalışan insanların maaşlarını karşılasın yeter. Sudan para kazanılmaz” diye konuştu.

DOĞALGAZDA YÜZDE 10 İNDİRİM
Binali Yıldırım, doğalgazda da yüzde 10 oranında indirim yapılabileceğini kaydederek, "En pahalı hizmet olmayan hizmettir. Onun için sürdürülebilir olması çok önemli. Burada verimlilik, rasyonaliteyi gözardı etmemek lazım. İlk yaptığımız hesaplara göre doğalgazda da yüzde 10 indirim yapılabilir. İGDAŞ’ın öyle bir marjı var" diye açıklamada bulundu.

"ELEKTRİKLE DE İLGİLENECEĞİM"
İstanbul’a belediye başkanı olarak seçildiğinde elektrik faturalarıyla da ilgileneceğini söyleyen Binali Yıldırım şöyle konuştu:
“Şimdi elektrik dağıtım şirketlerini özelleştirdik, bence doğru olanı yaptık. Ama mekanizmada sorunlar var. Bunları gözden geçireceğiz. Bu şirketler maliyet üzerinden indirim yaparak yarıştılar. Bu ticaretin mantığına aykırı. Sonra işin içinden çıkamayınca maliyetin üstüne açma kapama parası, iletişim parası, okuma parası gibi bir sürü kalem ilave ettiler. Toplam elektrik faturası 2 lira ise 1 lirası lüzumsuz maliyet. İstanbul Belediyesi'nin yetkisinde değil ama bunun için uğraşacağım. İstanbul’daki 7 milyonun üzerinde abone bundan rahatsızsa, ‘Bu rahatsızlık beni ilgilendirmez, hükümetin işi’ diyemem."

"ELEKTRİKTE DAR GELİRLİYE 80 LİRA DEVLETTEN"
Yıldırım, “Hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız bir karar aldı. Gelir testinden geçemeyen, sosyal yardım alan ailelere destek veriyoruz. 4 kişilik bir aile için 150 kilovata kadar 80 lirasını devlet karşılayacak. Bundan da 100 bin aile yararlanacak İstanbul’da” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.