YSK şaibeleri teyit etmiştir

YSK şaibeleri teyit etmiştir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin gerekçeli kararıyla ilgili, "Milliyetçi Hareket Partisi, YSK'nın gerekçeli kararını tartışmasız şekilde doğru ve isabetli bulmaktadır. YSK, şaibeleri teyit etmiş, sandık yolsuzluğunu ortaya çıkarmıştır" dedi

Bahçeli, YSK'nın gerekçeli kararında, 31 Mart İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde 108 sandığın sayım- döküm cetvellerinin düzenlenmediğine işaret etti. Bahçeli, “754 sandığın sandık kurulu başkanları kanuna aykırı olarak belirlenmiş, bu çerçevede oy kullanan İstanbullu kardeşlerimizin sayısı da 212 bin 276 olmuştur. Oy kullanma hakkı olmayan 706 kişi yerine haksız ve hukuksuz olarak oy kullanıldığı belgelenmiştir. YSK, şaibeleri teyit etmiş, sandık yolsuzluğunu ortaya çıkarmıştır” ifadelerini kullandı.

CHP SAYGISIZ DAVRANDI

CHP'nin YSK'nın gerekçeli kararıyla ilgili yaptığı açıklamaları da eleştiren Bahçeli,"CHP sözcülerinin gerekçeli karara yönelik kaba ve saygısız ifadeleri, bir defa millet iradesine ve hukukun temel ilkelerine tahammülsüzlüktür. 250 sayfalık gerekçeli kararda işlerine gelen kısımları kullanan ve siyaseten istismar eden müflis CHP zihniyeti hak ettiği cevabı 23 Haziran'da İstanbullu kardeşlerimizden alacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi, 23 Haziran günü İstanbul'da bekanın, umudun, huzurun, kardeşliğin, sağduyunun kazanacağına inanmaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.