25 yıl önceden de mi ders çıkarmadınız?

Tam 25 yıl önce Nurettin Sözen, İstanbul seçimlerini kazanan Recep Tayyip Erdoğan'a tüm bürokratlarını toplayarak iktidarı, hatta görev teslimde tüm hesapları, raporları ve de istifalarını da teslim etti.

Yıl 1994
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Recep Tayyip Erdoğan seçilmiş. İstanbul iradesini aynen 31 Mart ve 23 Haziran'da olduğu gibi Erdoğan'dan yana yapmış. 1989 - 1994 arasında İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı yapmış olan Prof. Dr. Nurettin Sözen, tüm yöneticilerini devir teslim töreninde istifa dilekçeleri ile tüm raporları ve hesapları hazırlamış Erdoğan'a devir teslim yapıyordu.


İstanbul Milletvekili Mukadder Başeğmez ve İstanbul Refah Partisi Belediye Başkanları da görev teslim töreninde hazırdı.

rte ibb

****
Prof. Dr. Nurettin Sözen, mührü Recep Tayyip Erdoğan'a teslim etmiş ve konuşmasını yapıyor: "Çalışma arkadaşlarım bütün hesapları ve raporları takdim edecekler. İstifa dilekçelerini de ben takdim ediyorum, kendi ekibinizle çalışmanız en doğal hakkınızdır" diyerek devir teslim törenini gerçekleştiriyordu.

Millet iradesini teslim edin, koltukları boşaltın!


Aradan tam 25 yıl geçmiş. 
AK Parti İstanbul'u teslim etmemek için yerel seçimleri siyasi baskı yaparak YSK'ya iptal ettirdi. 23 Haziran seçimlerini ise 806 bin farkla kaybetti. Görev teslim töreninin ertesinde tüm üst düzey bürokrat kadrolar, iştiraklerini yöneticileri istifa etmeleri gerekirken direniyorlar.
Kamuoyu açıklamaları yaparak da İstanbul halkını yanlış bilgilendiriyorlar.

Temayül gayet açık. Hemen istifa. Direnmeye de, millet iradesini işgal etmeye de gerek yok.
84 bin 500 çalışanın, 55 binin çalıştığı iştiraklerin başında bulunan, İstanbul bütçesinin en az yarısından fazlasını yöneten bütçelerin başında bulunanlar milli iradeyi gasp ediyorlar.


Söylenecek olan; "Derhal İstanbul'un iradesini sahiplerine teslim edin, iştiraklerde işgal ettiğiniz koltukları boşaltın" demektir.

Aynısını CHP yapsaydı, neler olurdu?
İstanbul'da CHP tam 25 yıldır iktidar olsaydı ve 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerini kaybetseydi ve AK Parti'nin adayı kazansaydı, CHP'nin üst düzey bürokratları hem yönetim üst düzey kadroları, hem iştiraklerin yönetim kurulu üyeliklerini, başkanlıklarını işgal etmeye devam etselerdi. AK Parti merkezi iktidarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu neler söylerdi.


Yetmez, emniyet güçleri ve savcılar harekete geçer miydi? O koltukları işgal edenlerin başlarını neler gelirdi?


Yetmez, iktidarın kontrol ettiği görsel, yazılı, internet medyası nasıl başlık atarlardı ve nasıl bir kampanya yürütürlerdi?


****
Açık ve seçik yazalım. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı Ekrem İmamoğlu kazanmıştır ve AK Parti'nin atadığı bürokratlar, partili militanlar tarafından işgal altında tutulmakta ve millet iradesi gasp edilmeye devam etmektedir.


Millet iradesine engel olanlar, işgal ettikleri koltukları derhal boşaltmalıdır. Millet iradesi gaspı sona erdirilmelidir. 
İstanbullu iradesine sahip çıkmalı, iktidar sahibine teslim edilmelidir.

Son söz: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul halkını iradesine sahip çıkmaya çağırmalıdır. Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük iştirakinin önünde büyük bir toplantı düzenlenerek İstanbullu bilgilendirilmelidir. Koltukları işgal eden; yönetim kurulu üyeleri ve başkanları isim isim ilan edilmelidir.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Tarakçı Arşivi