30 muhtarın köpüklü yat gezisi

Bunun nerden çıktığını şimdi anlatacağım ama, önce yerel basının önemine değineceğim. Bildiğiniz gibi artık görsel ve yazılı basında her haber yok. Veya tarafsız haber az diyelim. Bu nedenle ülkenin gündemine vakıf olmak için, gün içinde Türkiye’nin değişik ve il/ilçelerindeki yerel basının haberlerini de sık sık gözden geçirmeye çalışıyorum. Geçenlerde rastladığım bir olayın haberi beni epey şaşırttı. 
***
Haber Konya’nın Seydişehir ilçesinden. Efendim, 30 muhtar, belediye başkanlarından, sorunlarına çözüm bulmak maksadıyla, şehir dışında geniş zamanlı bir toplantı talep etmişler. Talepleri doğrultusunda da, belediye başkanları tarafından Antalya’da beş yıldızlı bir tatil köyüne götürülmüşler. 
Ancak, muhtarların mahalle sorunlarını anlatma ve çözüm arama şekli biraz tuhaf!. Teknede, muhteşem oyun havaları eşliğinde, oldukça değişik ve eğlenceli bir toplantı olmuş. Olayın ortaya çıkması sosyal medya sayesinde... Muhtarların facebook hesaplarında epeyce neşeli yat partisi görüntüleri var.
Ben de doğruluğunu teyit etmek için açıp izledim. Erik dalı eşliğinde, vur patlasın çal oynasın! Şehit mi, kriz mi     dediniz! 
***
Konya’nın yerel haberlerinde epey tepki alan bir husus daha var. O da, Nihat Hatipoğlu’na yüklü miktarlarda ücret ödenerek konuşmacı olarak getirilmesi…
Şimdi benimde aklım karıştı. Bir yanda günahtı sevaptı, israf haramdı, köpük partisi gavur icadıydı, bir yanda da “amann bas bas paraları leylaya, bi daha mı gelecen dünyaya”…
***
Bu haberler üzerine muhtarlar toplanarak bir basın açıklaması yapmışlar. Onu da yazmak şart. 
Açıklama özetle şöyle; “Belediye Bşk.mız Sayın Mehmet Tutal her ay istişare toplantısı düzenleyerek bizlerin yanında olmuştur. Sorunlarımıza daha fazla zaman ayıracak bir toplantı talep ettik. Başkanımız uygun gördü. Belediyemizin ve kamunun herhangi bir kaynağı ve özsermayesini kullanmadık. Bu talebimiz üzerine 13.cü muhtarlarla istişare toplantımız şehir dışında geniş zamanlı yapılmıştır. Bizlere özverili çalışma ortamını sağlayan belediye başkanımıza teşekkür ederiz.”
***
Bu haberin altına bir Seydişehirli vatandaşta şöyle yorum yapmış ki başka söze hacet yok. ”Mahallelerdeki halkın sorunlarını erik dalı oynayarak mı istişare ettiniz? Videolarınız sosyal medyada tıklanma rekoru kırıyor. Yiyin efendiler yiyin.”
***
Bu elbette tek örnek değil. Son yıllarda muhtarlara verilen kıymet ve önemi hepimiz biliyoruz. Yine bu yılın temmuz ayında, Kdz. Ereğli muhtarları’da İspanya’ya tatile gönderilmişti. Ardından da Zonguldak ve çevre illerin muhtarlarının gönderilmesi ile devam etmişti. Diğerleri kim diye merak ederseniz açın arşivi bakın.
Gezip görmek dünyayı anlamak açısından çok önemli. Gördüklerini değerlendirip yaşadığın şehre, mahalleye sanatı, güzelliği ya da yeniliği getirebiliyorsan bu tecrübe çok değerli. 
Yatlarda köpük partisi, İspanya’da tatil yapıp milletin önüne Nihat Hatipoğlu çıkarıyorsan o olmaz işte!
***
Sevgiyle kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sevim Güney Arşivi