Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

490 işçinin 130'u...

Çatalca'da şu anda gözler CHP'nin olası ilçe kongresine çevrilmişken, çok ilginç bir detayı kaçırmamak gerektiğini sizlere aktarmak istiyorum.
Çatalca Belediyesinin çalışan sayısı en son resmi rakama göre 487 idi... Diyelim ki 490 oldu. Bu çalışan kişi sayısının kaçı CHP üyesi biliyor musunuz? 130'u geçen bir rakamda CHP üyesi var. Delege sayısını bilmem ama o da bir hayli fazla. Ve hatta il delegesi bile var belediye kadrosu içerisinde.
E Hali ile olacak tabi. CHP'nin AK Parti'ye kaybettiği tek ilçe Çatalca! Bunu da biliyorsunuz zaten. AK Partili Belediye Başkanı Mesut Üner CHP ilçe Delege seçimlerinde etkili olur mu sizce? Ben karışacağını zannetmiyorum. Lakin kısa bir süre içerisinde, evet kısa bir süre içerisinde CHP'den en az, iddia ediyorum hem de! En az 100 istifa olacaktır. Olmalı mı peki?
Bakın, CHP'ye üye yapılan işçi kardeşlerimiz, evlerine ekmek götürme derdi sebebi ile üye olmak zorunda kaldıklarını ifade ediyor. Bu ifadeyi kullanan sayısı da bir hayli fazla. Belediyede çalışıyor o dönem ve sırf delege seçimleri öncesinde belediyedeki siyasi kanat tarafından üye yapılıyor. Amaç Belediye Başkanı ve ekibinin istediği ilçe başkanını seçebilmek için oluşturulacak delege listesine hakim olabilecek üye sayısını yakalamak.
Peki bu 130 CHP üyesinin eş ve yakın akrabalarını da hesaba katar isek... Bu rakm en azından 300!
Kısacası, bugün için ılımlı bir Belediye Başkanı imajı veren Mesut Üner, eğer bir yerlerden siyasi anlamda telkin görür ise, sonbahar havasına girer. Girer ise CHP üyesi olan ve hatta en yakınlarında duran bu arkadaşlara " Zora giriyoruz. İstifa etmelisiniz" dediği dakika CHP'den istifa edenler sayısı dediğim gibi en az 100, en üst limitte 300...
Ama biz zaten bundan bir kaç yıl öncesinde CHP değil resmen belediye partisi diyorduk zaten. Şimdi belediyedeki gücünü kaybeden ve hatta 39 ilçesi olan İstanbul gibi bir yerde AK Parti'ye kaybedilmiş tek ilçe olan Çatalca'da dışarıda kalan üye, tüm al gülüm ver gülüm ilişkileri kesilmiş, müteahhitlerin saf değiştirmiş olduğu Çatalca'da mevcut yönetim tekrar seçilebilir mi?
Şinanay yavrum, şinanay...
Ben bu şarkıya bayılıyorum. Şimdi birileri çıkar oturduğu koltuğun ağırlığını unutup yine eskilere dönüp, pavyon ağzı ile cevap verir mi?
Şartlar değişti...
Bir tarafta bir Ozan var sazı aldı eline Aslı'ya sevdası olan Kerem gibi, bir tarafta bir Çoban var çevrenin en büyük ve birlik içerisinde olan sürüyü kaybedenlere ders vermeye çalışıyor cephede savaşan Mehmet gibi. Her ikisi de bir taraftan veriyor küsküyü veriyor küsküyü... Bu kaybedilmişlikler ile buna Yer değil Gök bile dayanmaz. Hava Güzel olsa bile, kader Kara tahtaya çoktan çizildi.
29 Ekim 2019...
Bu tarihe dikkat edin. İddia ediyorum belki de son yılların en şah şahlı Cumhuriyet Bayramı olacak. Öylesine bir Cumhuriyet Bayramı ki, herkes bu bayramı Çatalca'da ayakta alkışlayacak. Ben buna eminim... Az sabredin!
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi