Adı vardı şimdi o da yok

Uygulama anlamında eksik kalınan İstanbul Sözleşmesi’nin artık adı da yok. Her 8 Mart’ta kadınlar gününü büyük coşku ile kutlayıp, kadının değeri ve önemi üzerine methiyeler düzen, aslan gibi kükreyenler asıl kükremeleri gereken yerde sus pus kedicikler misali… Her kadına şiddet, taciz, cinayet haberlerinden sonra atıp tutanlar, konu asıl savunulması gereken noktaya gelince, bazı kararlara karşı bir tepki vermek gerekince bir aslan ara ki bulasın. Konu siyasi değil konu tamamen insani, siyasi partinize ters düşmemek için verilen karara sessiz kalırken ananızın, bacınızın, karınızın, varsa kızınızın hakkının yok sayılmasına sessiz kalırken vicdanınız ne diyor? Ülke nüfusunun yarısını temsil eden kadının yaşam haklarının korunduğu bir sözleşme fes ediliyor ancak kimselerde ses yok.  Neden çünkü bir kişi çıkmış karar vermiş. İstanbul Sözleşmesi’nden çekiliyoruz demiş, yürek ister bunun üzerine konuşmak ama korkmayın, KADEM bile çıkıp tarafını belli etti. Tepkisini koydu. Fazla uzatmayacağım öyle atıp tutacağınıza icraat yapın. Çocuk bile oturduğu yerden eline telefonu alıp Google’den bulduğu kadınlar gününe özel sözleri kopyala yapıştır yapabilir. Üretin ve icraat yapın, yeri geldiği zamanda dik durmasını bilin.  Kadınlar madem analarımız, bacılarımız, kızlarımız; analarınızın, bacılarınızın hakkına adam gibi sahip çıkın.

HEPİMİZ DUYARLI OLMALIYIZ

Sevgili okurlar gündemimizin en odak noktası olan  pandemi sürecinin biran önce bitmesi ve normal yaşamımıza dönmemiz.  Ancak baktığınız zaman pandeminin başlarında daha tedbirli olan bizler kısıtlamaların hafiflemesiyle birlikte kuralları hiçe sayıyoruz. Sosyal mesafe yok denecek kadar az. Pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen sokaklar dolu. Hafta arası akşam kısıtlamalarını delenler, çeşitli bahaneler ile sokakta olmaya çalışanlar, market ve manavlarda insanların iç içe olması, normal yaşamımıza biraz zor geçeceğimizin sinyallerini veriyor. Havalar ısınmaya başladıktan sonra yaşadığım ilçe Çatalca'yı düşünemiyorum. Mesire alanlarına akın eden insanların bulaşı tetikleyeceği kanaatindeyim. Çatalca'da tedbirlerin ciddiyetle uygulanması nasıl sağlanır bilemiyorum ama hepimizin birey olarak dikkatli olmamamız ve üzerimize düşen görevleri yerine getirmemiz gerekiyor.

ÇAĞDAŞ KENTÇİLİK OYNUYORUZ

Çatalca'da yaşayanlar çok iyi biliyorlar havaların ısınasıyla birlikte ilçede araç trafiği de adeta çekilmez bir hal alıyor. Özellikle Çakıl Kavşağı diye bilinen bölgede yapılan mühendislik harikası, bol trafik lambalarıyla süslü kavşakta araç yığınlarını görebilirsiniz. Birkaç gündür burada düzenleme yapıldığını görüyorum, umarım ihtiyaca uygun, trafik yoğunluğuna çare olacak bir düzenleme olur. Tabi bu ilçenin trafik karmaşası bir türlü bitmiyor. Örneğin ilçenin neredeyse her caddesinde bir tane minibüs durağına rastlamanız mümkün. Oto sanayi girişi, polis karakolunun hemen altı, Cumhuriyet Meydanı bu saydığım bölgelerde duraklar var. Trafiğin en yoğun olduğu bölge olan meydana bile minibüs durağı yapılmış. Oysaki Çatalca Belediyesi minibüs esnafı için bir terminal yaptı. Kafeteryası, dinlenme alanlarının olduğu bir alanları var. Ama kullanmıyorlar. Madem kullanılmayacaktı neden böyle bir terminal istediler anlamış değilim. Tüm dolmuşlar buradan kalksa ring seferi yapsalar olmaz mıydı? Çağdaş kentçilik oynuyoruz, yer yapıyoruz ama uygulama yok. Tabi benim yazmamla da olmuyor, birileri düşünmeli ve gereğini yapmalı her yerde durak mı olur?

HERŞEY İYİ OLACAK MI?

Ve Çatalca İYİ Parti, geçtiğimiz haftalarda ana kademedeki istifalarla gündeme geldi. İYİ Parti de istifalar sonrası Çatalca İlçe Başkanı Niyazi Uyar'ın il yönetimi tarafından istifası istendiği bilgilerine ulaştım. Gelişmelerle ilgili olarak Sayın Uyar'dan, birinci ağızdan bilgi almak istedim ancak kendisine bir türlü ulaşamadım. Edindiğim bilgilere göre Çatalca'da istifalardan rahatsız olan il yönetimi yetkilileri, Çatalca'ya gelerek Uyar'ın istifasını istiyor. Süreç içerisinde ilçe yönetiminden başka istifalarda gelince mevcut yönetim düşüyor. Çatalca'da parti içerisinde büyük rahatsızlıklar olduğu öğrenilirken, ilçe yönetiminin Uyar'a karşı neden böyle bir tavır aldığı merak ediliyor. Gelişmeler ile ilgili de İYİ Parti’den resmi bir açıklama yapılmaması da kafalarda soru işaretlerinin çoğalmasına neden oluyor. Bu bilgiler ışığında yönetimin düşmesinin ardından Çatalca İYİ Parti’yi kongre sürecine kadar taşıyacak isimde merak ediliyor. Kulağıma gelen bir iki isim var. Cumartesi günü atama yapılacağı yönünde bazı bilgi paylaşımları olmuştu. Hatta ilçe başkanlığını kongreye kadar götürecek olan isimlerden bir tanesi var ki, bu isimi net bilgilere ulaşmadan sizlerle paylaşmak istemiyorum. Ancak Çatalca’ya geçmişte çok değerli katkıları olan bu isim, İYİ Parti de de ilçeye katkı sunacağını düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi