Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Adım adım hayallere

Çatalca olarak o kadar güzel bir işe imza attık ki, bildiğin bayram yaşıyoruz. Evet bana göre, gördüğüm tabloya göre Çatalca'mızda hem velilerimiz, hem de öğrenci evlatlarımız çok mutlu ve mesut oldular. 

2014 yılında 100'ün üzerinde giydirdiğimiz öğrenci ile başladık projemize. Dedik ki " Bu ilçede hiç bir çocuk bir başkasının eskisi ile okula başlamayacak" 

Ve 2014 yılından bu yana her sene bu sayıyı katlayarak kampanyamızı sürdürdük. Geçen yıl pandemi sebebi ile kampanyamızı çok düşük sayıda tuttuk ve ilan bile etmedik. 

Bu yıl en büyük destekçimiz Çatalca Belediye Başkanı Mesut üner oldu. 5033 parça okul kıyafeti, evet hiç şaşmadan 5033 parça okul kıyafetini satın almamızda " Bize ne düşer ise hazırız" sözü ile desteğin kralını verdi. 

"Bu kadar ihtiyaç sahibi mi var" safsatası yada laf ebeliği yapanlar olacaktır. Bakın Çatalca'mızda bir ailede iki yada üç çocuğu okuyan var ve ailelerimiz hepsine yetişmekte zorluklar yaşıyorlar. Hele ki köy(Mahalle)'lerimizde o kadar çok bu konuda zorluk yaşayanlarımız var ki... 

Ben iki çocuk babası biriyim. Kızım liseyi bitirdi çok şükür, oğlum Fen Lisesinde okuyor. Yani uzun bir süre hep iki çocuk okutan birisiyim. Her ikisinin aynı andaki masraflarını en az benim kadar Belediye Başkanı Mesut Üner de, tüm bu ilçe halkı da bilir. Zordur aile reisi olmak. Ve kimseye de söyleyemezsin. Bir şekilde o kıyafetleri ve kırtasiyeleri tedarik edersin ama dediğim gibi bilmez kimse senin içini. Ben çok zorluklar ile çocuklarımı bu yaşa getirdim. Ve düşünün günlerdir ve hatta yıllardır bu işe gönül vererek, yılmadan, sıkılmadan ve yorulmadan, hiç te şikayetçi olmadan, kimseyi kırmadan bu kampanyayı yürüttüm. Allah'ın rızası ve kulunun duasına adanmış bir iş bu. Ve bir kere bile ne veliler ne de çocuklarımızı rencide edici tek bir paylaşımımız söz konusu dahi olmadı. 

Allah var yukarıda, asla inkar edemem. Gerek yıllarca Okulcu Baba, gerek Coşkun Giyim ve gerekse Galeri Mehmet asla bizi kırmadılar. Ne dediysek, kimi gönderdiysek baş üstünde tuttular. Onlara da buradan teşekkür etmek istiyorum. 

Bugün itibari ile Çatalca'da giydirdiğimiz çocuk sayımız binlerce oldu. 

Hayalim bu muydu? Evet buydu. Geçmiş yıllarda bu kampanyaya her yıl destek veren rahmetli belediye başkanımız Cem Kara'yı da bu satırlardan anmak istiyorum. Hiç tereddütsüz " Bana kaç çocuk yazıyorsan yaz. Bana düşen ne ise" derdi. Allah gani gani rahmet eylesin. Bu kampanyaya başlamamda çok emeği vardır. Anlatırdık ara sıra. Öğretmenken de çok öğrencinin kıyafetini bir şekilde kendisi karşılardı. 

İş adamı dostlarım. Arkadaşlarım. Ağabeylerim. Onlar da iyi ki varlar. Bir telefonla, aynen öyle sadece bir telefonla... Kaç çocuk yazdıysam, hiç birisi hayır demedi. Onlar da iyi ki, iyi ki varlar. 

Ve Mesut Üner! 

Geçin Belediye Başkanı olmasını falan... Belediye Meclis Üyesi idi daha. O zamanlarda da arardım kendisi. " Sen kaç çocuk diyorsan, eyvallah kardeşim" derdi. 30 Ağustos Zafer Yürüyüşünde 20 dakika kadar ayak üstü konuştuğumuzda açtım konuyu. Dedim ki " Abi, 5000 'in üzerinde kıyafet var. Alsak, ilçedeki alamayan öğrencilerimize dağıtsak"

Hiç tereddütsüz, " Bu işin peşine düş, bana ne düşüyor ise" dedi. 

Ve sonuç!

Hayalimiz tam anlamı ile gerçekleşti. Tüm ilçelere örnek olacak bir projeye döndü. 

Paylaşarak, dayanışma ile bir ilçede nelerin yapılabileceğini gördük. 

Allah herkesten razı olsun. Hem de binlerce defa. Bir gün olur da biz bu hayattan göçer gider isek, tüm ilçe halkına bırakabileceğimi bir dayanışma projesi olarak daim olur inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi