Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Ah be Cem Hoca!

Ah be Cem Hoca!

Çatalca Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Cem Kara geçtiğimiz akşam İzzettin Mahallesinde kahvehanede bir konuşma yapıyor. 

Konuşmasında "Toprağımıza göz koyanlara geçit vermedik, vermeyeceğiz" diyor. Yahu bizim başkanın bu donemler eline bu metni kim veriyorsa onun ben aklına şaşayım. İzzettin Mahallesinde böyle bir söz edilir mi Allah aşkına! 

Tarihin tozlu sayfaları değil, çok yakın tarihine gidelim. 2014 seçimlerinden sonra Haziran aylarında, İzzettin Mahallesi muhtarı Erşen Ergun ve mahalleli bir kaç vatandaş bize ulaşıyor. Ve bizde koşa koşa İzzettin Mahallesine gidiyoruz. 2013 yılında 29 Ekim tarihinde bir temel atılmıştı, "Türkiye'de İlk" deyip ballandıra ballandıra anlattıkları Biyomedikal Lise! Bizzat Başkanımız Cem KAra 90 Dönüme yakın araziyi bir çırpıda sırf okula yapacak diye bir şirkete vermişti. Ben temel atma törenine de gitmedim bu arada! Aklımda deli sorular vardı... Ve bu sebeple gitmemiştim. 

Sorular aynen şöyle idi; 

Bu adamlar okul yapacaklar da, karşılığında bizden ne alacaklar? 

Sağlık Vadisi Projesi nerede kurulacak? 

Ya yapmaktan vazgeçerler ise bu yer ne olacak? 

Ve bu soruları zamanında belediye başkanı Cem Kara'ya defalarca sormuş idim. 

Neyse yazıyı okuduğum zaman resmen şok olmuştum. Belediye Başkanı Cem Kara'nın imzası ile gönderilen yazıda 400 dönüm arazinin mera vasfını kaybettiği ve bu alana onlarca fabrika ( Medikal Üretici), binlerce kişiye ekmek kapısı olacağı falan yazıyor. Ve tabi İzzettin mahallesi esnafının da bir hayli kalkınacağı falandı... Ballandırmış ta ballandırmış. İkna olmamak elde değil!

Tabi tarımı bitmiş, hayvancılığı bitmiş bir mahalle olsa, tabi ki ikna olmamak elde değil ama, tarımın ve hayvancılığın can damarlarından bir tanesi olan İzzettin'de sen bu merayı almaya kalkarsan, köylü de ayağa kalkar, seni de hop hop hoplatır... Aynen de öyle oldu. Gündeme getirdiğimiz an itibari ile ortalık yangın yerine döndü. Gazetemize beyan vereni mi tehdit etmedi birileri, bilmem nereyi yaptı diye " Biz ona göz yumduk" diyeni mi... Yani köylü susturulmaya çalışıldı ama yemedi... 

Bir Cuma günü köylü caminin hemen yanında bulunan yemekhane gibi kullanılan alanda toplanma kararı aldı ve bunu da ilan etti. 

Perşembe günü koşa koşa köye giden Cem Kara "Birileri kahraman olmak istiyor, sizde müsaade ediyorsunuz" diyerek bizi hedef alan cümleler kurmuştu. Neyse işin özü o dönemde de İnceğiz Mağaralarında olduğu gibi, Çakıl Merasında olduğu gibi biz dimdik durmuştuk. Ve Cem Kara "Takdir halkındır" deyip geri adım atmıştı. 400 Dönüm mera arazisini alamayanlar da ne yazık ki okul inşaatını da "Biz battık" deyip bırakıp gitmişlerdi. Şimdi ise bina çürüyor orada sadece dış cephe kaplaması yapılmış halde. Kaplamayı da çalıyorlar he bu arada! 

Sizin anlayacağınız Belediye Başkanımız Cem Kara zamanında köy yeri olan ve 90 dönüme yakın bir alana sahip araziyi okul yapacağız diye hiç etti. Ardından da okul yapanlara peşkeş çekilmek üzere neredeyse 400 dönüm mera arazisini de hiç ediyordu. H'lerin yerine kim ne koymak ister ise koysun. 400 dönüm mera arazisine ne oldu diyen varsa, İzzettin Mahallesi Muhtarı Erşen Ergun'un bizzat benim teklifimle bu meraya ıslah istemesi sonrası, İl Tarım Müdürlüğü tarafından bu alanın islah edilmesi. Ve ıslah edilen alanın kurdelesi kesilirken ki çekilen hatıra fotoğrafında karede bulunanları varın şimdi sizler tahmin edin.

Lakin gerçek olan bir şey var! 

"Kendi kendisi ile büyük mücadele etmiş" desek yeridir. 

Ah be Cem Hocam! Seni bu hallere düşürenler utansın! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi