Ah Işıklar ah... Sen unutmuş olabilirsin de, tarih unutmuyor!

Eski başkan Işıklar, 300 milyon borcu ben değil Tuğlu, araç kiralamasında ki fahiş kiralama bedelini ben değil Volkan Yılmaz açıkladı.  Haberin olsun... İhtarnameyi onlara göndermen gerekirken bana göndermişsin. Bilgin olsun...Bi hatırlatma ilgi alanına giriyor. 15 yıl önce CHP adayının karşısında kimi desteklemiş ve  seçimlerin kaybedilmesine neden olmuştun? Kılıçdaroğlu'na da çağrı çıkarılım. Işıklar'ın, evi, işi İstanbul'da, ne işi var İzmir'de?

Özcan Işıklar köşe yazımla ilgili avukatı tarafından ihtarname göndermiş! İhtarnamede; yolsuzluğunun ortaya çıkarıldığınını, 10 yılda iş yapmayan müvekkilinin 300 milyon borç bıraktığını yazmışım.
Halbuki 300 milyonluk borç bırakmasını, kendi yol arkadaşı Mümin Tuğlu, tarafıma gönderdiği açıklamada ifade ettiğini belirtmeme rağmen, Işıklar ve avukatı okuduğunu da anlamamışlar.
Ayrıca sorduğum hiçbir soruya da yanıt verilmemiş. Köfteci dükkanı, kiralık araçların detayları, yurt dışında kumar meselesi gibi... 
Yıllarca 16 araca aylık 411 bin lira ödediğini, aynı araçları 105 bin liraya kiraladığını ben değil Belediye Başkanı Volkan Yılmaz açıklamıştı. Ve bende bu açıklama üzerine; "Aylık 308, yıllık 3 milyon 618 bin liralık israf yapan Işıklar ile ilgili savcıların harekete geçmesini istedim. Bu sadece bir kalemde yapılan israf ve suistimaldı. 10 yılda hangi kalemlerde neler yapıldığını, Başkan Yılmaz önümüzdeki günlerde açıklamaya devam edecektir. Açıklama yapılmaz ise de arka planda büyük bir anlaşma yapılmış olacağını düşüneceğim" diye yazmış ve savcıları göreve çağırmış, yılda yaklaşık 3 milyon 600 bin liralık, 10 yılda yapılan fazla ödemenin araştırılmasını istemiştim. 

Tarım alanlarını korumuş!
Yetmemiş, "sizde esas rahatsızlık yaratan konunun ise, bu tarım topraklarının korunması ve İstanbul'da Tarım Sit Alanları konusunu takip ederek bu alanların imara açılmaması konusunda çalışacak olmasının olduğu biliniyor" diyerek kendisinin ne kadar ulvi bir görev yaptığını söylemiş.
"CHP'nin yerel kalkınma modeli olan, toprakla çiftcinin barıştırılacağı kent çevresi tarım projeleri ile Türkiye'yi yeniden ayağa kaldıracağıdır. Bu toprakları yağmalak isteyenler asla amacına ulaşamayacaklardır" diyerek her zaman yaptığı gibi popülizm yaparak iftira atmış. "Sorun da bu, telaşınız ve kaygınızın nedeni de burada yatıyor. Müvekkilin (Özcan Işıklar'ın) bu projeji ısrarla takip etmesinin de, sizin şahsına yaptığınız saldırının nedenini de kamuoyu çok iyi bilmektedir" diyerek sorduğumuz sorulara yanıt vermek yerine her zaman ki gibi demogoji yapmış.


Bununla ilgili açık açık soralım, eski başkan Işıklar'a; 10 yıl içersinde Silivri'de ne kadar arsa satıldı? Bu arsaların ne kadarı tarım arazisiydi? Bu tarım arazileri üzerine ne kadar konut ve sanayi yapıldı? Türam projesi ile ne yaptın? Çok küçük bir meblağ dediğin para ne kadardır? 10 yıl içersinde Türam projesi kapsamında ne kadar ürün ürettildi ve geliri ne kadar oldu?Demogojiye gerek yok. Ve asıl önemli olan Türam projesini uyguladığın, mera alanının tapu kaydı, kime geçti?

15 yıl önceyi eski başkan Işıklar'a hatırlatalım!
Eski başkan Işıklar ihtarnamede belirttiğin imalı sorularına yanıt vermeden evvel bir iki soru sorayım. Hem tarihi hatırlatayım hemde kamuoyunu bilgilenmesine katkıda bulunayım. 


Bir, 2004 yılında seçimlerde kime destek verdin. Kimin ekibinde çalıştın? 
15 yıl önceyi bir hatırlatayım. 2004 yılında AK Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan 7 bin 735 oy alarak yüzde 34.80 oyla kazandı. CHP Adayı Yılmaz Kandemir, 6 bin 648 oy alarak yüzde 29.91 ile; CHP'nin 15 yıl iktidar olduğu Silivri'de, Kandemir 687 oyla yani yüzde 4.81 oyla seçimi kaybetti.
Desteklediğin aday yetmez bizzat seçimi koordinasyon ettiğin , 15 yıl belediye başkanlığı yapan Selami Degirmenci'ydi.

2004 Kandemir, 2019 Işıklar aday olmasaydı CHP kazanırdı
Şayet CHP Genel Merkezi 2004 yılında Selami Değirmenci'yi aday gösterse seçimleri daha büyük bir oy farkıyla kazanırdı. Ancak Baykal'ın, Değirmenci kini, Silivri'de seçimlerin kaybedilmesine neden oluyordu.


2019 seçim sonuçlarına benzemeyen bir sonuçla açık açık CHP adayına kaybettirildi. Seçimlere Genç Parti'den katılınmasa, CHP seçimleri 11 bin oyla yani yüzde 49.64 ile kazanacaktı. 
Kandemir çıksa deseki, "bana seçimleri     Değirmenci ve Işıklar ikilisi kaybettirdi" yüzde 1 milyon haklı.
Ancak bugün eski başkan Işıklar haklı değil? Neden mi?
31 Mart seçimlerinde Silivri'de Cumhur İttifakı'nın MHP'li adayı Volkan Yılmaz, 46 bin 740 oy alarak yüzde 46.78 ile seçimleri kazandı. Işıklar ise 43 bin 933 oy alarak yüzde 43.97 ile kaybetti. 15 yıl sonra tarihinin tekerrür etmesine neden olan DSP Adayı Selami Değirmenci ise yüzde 6.70 ile 6 bin 689 oy aldı.
Ve düşünün ki, Işıklar belediye meclis listesinden sadece yüzde 0.9 daha fazla oy alırken, Volkan Yılmaz meclis listesinden yüzde 2.41 fazla oy alıyordu.

İyi bir belediye başkan adayı her zaman meclis listesinden fazla oy alabiliyorsa doğru bir aday olduğunun bir başka göstergesi sayıldığını anımsatmak isterim. 


Eski başkan Işıklar, İBB Adayı Ekrem İmamoğlu'ndan ise 10 bin oy daha az alıyordu. Şayet Işıklar değilde, Selami Değirmenci yada Bora Balcıoğlu aday olsayda en az yüzde 50 oy alarak seçimleri kazanırdı. Asıl bunun anlatılması gerekiyor. Nasıl 2004 yılında Yılmaz Kandemir yanlış adaysa, 2019 yılında da Işıklar yanlış adaydı. 

Işıklar'ın, İzmir BB iştirak başkan adayı atanması yanlıştır
Silivri eski başkanı Özcan Işıklar'ın, İzmir Büyükşehir Belediyesi İştirak Başkanı olarak atanmasını eleştiren iki yazımın arkasındayım. Ayrıca Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a sorduğum soruların yanıtlarını bekliyorum. 
Ayrıca Başkan Yılmaz'a gündeme gelen yalı denilen deniz kenarındaki villa ile ilgili de yanıt vermesini bekliyorum.

Evi, işi İstanbul'da, ne işi var İzmir'de?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na soruyorum. AK Partili belediyelerdeki israfla ilgili eleştirilerde bulunuyorsunuz. Yüzde bin haklısınız. Ancak kendi belediyelerinizde israf yapanları da ödüllendirmenizi doğru bulmuyorum. İstanbul'da yaşayan ve kendi kibirinden dolayı kaybetmiş eski belediye başkanı Özcan Işıklar'ı da İzmir BB iştirak başkanı olarak atamanızı da doğru bulmuyorum. Evi, işi İstanbul'da, ne işi var İzmir'de, değil mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Tarakçı Arşivi