Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Ah şu yollar ah...

Çatalca'nın mahallelerine giden yollar tam bir rezalet! Çatalca sanayisinde çalışan dostlarımız bize kızacaklar belki ama, eski tabirde köy yolları tam bir felaket, tam bir isyanlık...

Denemesi bedava! Tüm seçilmişlerimiz, hoş ne hikmetse bu dönemde de geçtiğimiz dönemlerdeki gibi meclis üyelerinin pasif birer sadece el kaldır indirci olduğu aşikar ama bu sefer çok daha sıkıntı... Çünkü iddia ediyorum ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın yüzde 75'i isimlerini bile bilmez bir durumda. Herkes yüksek bir çoğunlukla Belediye Başkanı Mesut Üner'i tanır. Öyledir bu işler zaten ya! Meclis üyeleri değil, Belediye Başkanıdır her şeyden sorumlu tutulan. Oysaki birçok karar meclis üyelerinin oyları ile alınır belediyelerde.

Neyse asıl konumuza geçelim. Çatalca'da arabamıza şöyle bir binelim. Çatalca merkezde bir tur atalım. Atatürk Caddesi'nde gezelim öncelikle. Yamaları hesap etmez isek en son 2004-2007 yılları arasında yapılan doğalgaz çalışması sonrası asfaltı yapılmıştı komple. O zamandan bu zaman yamalı don gibi kullanıyoruz. Lakin herkesin unuttuğu bir şey var ki, bu yol bana göre tüm yollardan çok daha önemli. Adının bizim için ne kadar önemli ve anlamlı olduğunu anlatmamıza sanırım gerek yok. O sebeple ilk iş bu caddenin komple hastanenin oradan başlayarak taki meydana kadar olan bölümü ve yine adına Şehitler Caddesi dediğimiz o caddenin de Millet Bahçesi İnşaatı bitene kadar asfaltlanması gerekmektedir. Kimin yetki alanı imiş, kimin görevi imiş, vallahi bizi bağlamıyor. Bunun yapılabilmesi için İlçe Belediye Başkanı Mesut Üner'e sesleniyoruz. O hangi kurum sorumlu ise oralara bildirsin. He sorumlu kurum yapmıyor mu? Çıksın desin ki "Görev bunun ama yapmıyor."

Ve Atatürk Caddesi'nden Şair Necmettin Halil Onan Bulvarı'na girelim. Girmez olaydıma kadar gidelim isterseniz. Motokros yarışmalarını bilir misiniz? Heh işte tam da oralardaki motorsikletlerin havalanması gibi kafanızı aracızın tavanına vurmamanız imkansız. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Binasını geçtiğiniz gibi hoplaya zıplaya gidiyorsunuz, ta ki Kaymakam Beyin Lojmanının girişinin olduğu yere kadar. Işıkları geçtiğiniz gibi, tagur tungur, tıngır mıngır gitmeye başlıyorsunuz, ister Gökçeali yoluna devam edin, ister İnceğiz yoluna girin... İnceğiz'e giderken Kuzey Marmara Otoyolunun üstündeki köprüye gelene kadar vay halinize. Dİğer taraftan Gökçeali yolunu kullandı iseniz, Subaşı'nı bulabilene aşk olsun. Dingili elinize almanız muhtemel. Ordan Akalan'a ve İhsaniye istikametine dönerseniz yol gayet güzel. Ta ki Binkılıç'a kadar. Hatta Karamandere'ye kadar... Akalan'dan Kalfaköy İstikametine devam edecek olur isek ana cadde süper. Lakin Kalfaköy'e girdiğinizde facia. Kestanelik istikametinde devam edecek olur isek, Subaşı- Oklalı arası eski yol tam bir facia. Kestanelik Çanakça-Dağyenice... "Eh işte"lerde geziniyor. Çanakça ana cadde de bozuk. Karacaköy girişinden çıkışına kadar kötü. Karacaköy-Yalıköy arasını ne siz sorun, ne de ben söyleyeyim. Çatalca-İzzettin-Nakkaş arasında da kötü bölgeler olsa da nispeten diğer yollara göre iyi. 

Hep beraber köy yollarını gezmiş olduk. Bakın burada hiç bir kurum ismi de telaffuz etmeyeceğim. Şu Başkan, şu belediye bizden diyen kim var ise, siyasi anlamda... Aha da o kişilerin dikkatini çekmek istiyorum şu ara bu yollara. 

Gelelim siyasete...

Bu ara CHP Çatalca İlçe Başkanı Mehmet Çoban'ın paylaşımları çok konuşuluyor. Lakin bazen yaptığı paylaşımlardaki üslup ve cümleleri kendisine de bir ilçe başkanı sıfatına da yakıştıramadığım oluyor. Ama görünen o ki CHP Çatalca Belediye Meclis Üyeleri ile CHP Çatalca İlçe Başkanı Mehmet Çoban'ın uyuşmazlığı resmen hani şu engelli çocuk doğmasına sebep olan kan uyuşmazlığı gibi bir hal almış gibi görünüyor. Kendi kurduğu ve seçimde listesine koyduğu 5 kişinin yönetimden istifa etmeleri ise herkesin konuştuğu bir konu. Hele şu son dönemde " 2024 seçimlerinde CHP-İYİ Parti Mİllet İttifakı Adayı İYİ Partiden Olacak" cümlesi de CHP İlçe Başkanı Mehmet Çoban'ın bu kadar gündemde kalmaya çalıştığının ifadesi gibi görünüyor. Yani yine de başarılı. Sosyal Paylaşım ağlarında beğeni ve izlenme noktasında çok yüksek rakamlara sahip olamasa da yine de siyasetin kahve önlerindeki taburelerinde oturanların dilinde iyi konuşuluyor.  

AK Parti kanadında ise Yusuf Aslan'ın kongrede ilçe başkanı seçilmesinin ardından Çatalca gündeminden düştüğünü söylemek gerekiyor. Gerçekten öyle. AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Yusuf Aslan ne hikmetse sadece programlarda fotoğraflara giren bir siyaset anlayışı içerisinde gibi bir görüntü veriyor. İYİ Parti de ise İsmail İp eski zamanların siyasetini ortaya koyuyor. 1999 öncesindeki siyaset kalıbı ile yürüyor bence. Hizmeti tebrik eden, muhalefet noktasında ise sadece seçim zamanlarını siyaset meydanı gibi gören bir anlayış. Ne de olsa eski toprak.

Ve Belediye Başkan Yardımcıları...

Geçmiş dönemlerde bir video yapmıştım. Çatalca halkı belediye başkan yardımcılarını ne kadar tanıyor diye... Bu dönem yapmıyorum. Çünkü benim bile bilmediğim başkan yardımcıları çıkıyor ortaya. Bir öğreniyorum ki Vecdi isminde, vallahi soy ismini de sorgulamadım, bir başkan yardımcısı duyuyorum. Bir de danışman varmış. Başkanın danışmanıyım diye tanıtıyormuş kendisini. Neyse biz bir tek başkanı biliyoruz. Mesut Üner!

Değişim şart...

"Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner belirli müdürlükler ile ilgili acilen değişikliğe gitmelidir.” Bu cümleyi kim kurdu? Neden kurdu? Belirli müdürlükler hangileri? Bunları da dile getireceğiz ama ilginç olan şu ki, Çatalca Belediyesinin binası içerisine hangi müdürlükte neler oluyor, bunları geçmiş dönemin ikinci ve üçüncü adamlarının anında bilmeleri de gelecek açısından çok düşündürücü. Mesut Üner neden hala tam anlamı ile istediği kadroyu oluşturamadı? Yada kısa süre içerisinde bir çok müdürlükte değişikliğe mi gidecek? Hepsini tek tek ince ince yazacağız.

Mesut Üner!

Yarın Belediye Başkanı Mesut Üner ile ilgili bir yazım olacak. Biraz uzun bir yazı. 2014'ten 2019'a kadar ki Meclis Üyesi Mesut Üner... 31 Mart 2019'dan bugüne kadar ki Mesut Üner!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi