Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Ahmet Rasim Yücel!

Çatalca'da son 25 yıldır Belediye Başkan Adayı olmak, yada Belediye Başkanı olabilmek adına çırpınıp duran bir şahsiyet olarak tanıyoruz.
Ancak 1994 yılından 1999 yılına kadar Belediye Meclis Üyesi olduğunu bir çoğunuz hatırlamaz. Onun meclis üyesi olduğu yaşlara şu an çocukları geldi desem yeridir. 
Biraz maziden bahsedelim, bugüne geleceğiz  sonrasında... 

Sene 2004! Hatırlayanlar bilir mi bilmem ama, AK Parti Çatalca Belediye Başkan Adayı Ahmet Rasim Yücel idi. O dönemlerde yapılan yerel seçimlerde belediye başkan adayları sahnede olur, salondaki kalabalıklar karşısında projelerini hal kile paylaşırlardı. Tüm adaylar olurdu o toplantıda. Hatta Ahmet Rasim Yücel yapılan toplantıda ANAP Adayı ve dönemin Belediye Başkanı İsmail İp'e " Yaşlandın artık. Gençlere bırakın" tarzında cümleler ile yüklenmişti. Aradan geçen tam 15 yıl! Ama İsmail İp'e yaşlı diyen zat, İsmail İp'in o zamanki yaşının belki de 5 yaş büyüğü haline geldi bugünlerde! Şimdi kendisine çıkıp birileri " Yahu kaç yaşına geldin. Sen yaşlandın! Ne işin var Belediye Başkan Adaylığında" deseydi iyi miydi yani? Mimar Mesut Üner'in isminin açıklanması sonrasında " Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı" olarak lanse edilmesi ise ayrı bir muamma! 
Neden derseniz eğer, düşünün yahu! Bundan 25 yıl önce meclis üyeliği yapmış birisini, sen kalk yine meclis üyesi yapmaya çalış! Aklına saşarım senin ey Mesut Üner! Harbiden aklına şaşarım yani!
25 yıllık süre içerisinde, meclis üyeliği yapabilecek kimseyi yetiştiremedi mi senin partin? AK Parti içerisinde Ahmet Rasim Yücel'de olup ta, 16 yıldır hiç usanmadan, yorulmadan, partiden hiç istifa etmeden, kaybedilecek seçim diyerek kendisine verilen kontenjan sıralamasındaki yerinden istifa etmeyi aklının ucundan bile geçirmeyen hakikaten koltuk değil, hizmet aşkı ile yanan tutuşan üyelerinde olmayan nedir? 
Yada Ahmet Rasim Yücel'i meclis sıralamasına seni zorlayan unsurlar mı var? Bizim bilmeyip te, onun bildiği bir şeyler mi yoksa? 
Neyse... Ona geliriz sonra! Ancak 2004 yılında AK Parti'den Belediye Başkan Adayı olan, sonrasında seçimi kaybettikten sonra, zehir zemberek açıklamalar ile bir gazeteye beyan verip AK Parti'den istifa eden kimdi? Tekrar üyeliğinin ne zaman yapıldığını da AK Partili arkadaşlarca kontrol edilmesini tavsiye ederim şahsen!

Daha sonrasında sırf tekrar tekrar aday olabilmek için siyaset sahnesinde kalmak adına dernek ve Kent Konseyinde olma çabaları içerisinde olan kimdi? Bakın bu sözler bizim değil ha! Zamanında bir çok köşe yazarı ve gazetenin haberlerinde mevcuttu! 

2014 yerel seçimlerinde sırf kendisine 1. Sıra Meclis Üyeliği verilmedi diye, Kontenjan 1. Sıraya konuldu diye ilçe seçim kuruluna gidipte dilekçe verip istifa eden kimdi? 
Anlayacağınız, Ahmet Rasim Yücel şu an için meclis üyeliği noktasında AK Partililerce en fazla tepki çeken isimlerden bir tanesi. 
Ve AK Parti Çatalca Belediye Başkan Adayı Mimar Mesut Üner'in " Ahmet Rasim Yücel" ismi üzerinde bu kadar ısrarcı davranması herkesin, hele hele AK Partili dava adamlarının, siyaset sahnesinde olabilmek adına yıllarını vermiş tüm genç vizyonun kafasında 50 bin tane soru işareti oluşturuyor. 
Kısacası AK Parti ve Çatalca seçmenindeki bu kadar tepkiye rağmen Mesut Üner eğer hala bu isim için kendisini feda edece kadar ısrarcı ise, o da kusura bakmasın ama kendisi bilir! 

Ve CHP kanadı! 
CHP'de de meclis sıralaması noktasında büyük tepkiler oluşacağı kanaatindeyim. Birinci Sıradan başlayıp 25'inci sıraya kadar Çatalca'da Cem Kara ve CHP'ye oy verenlerin tepkisine sebep olacak isimler ile karşılaşacağız. 
Olması gerektiğini düşündüğüm kişiler haricinde büyük sıkıntı görüyorum. Neyse yarın CHP içerisinde de en fazla tepkiye hasıl olan kişileri tek tek kaleme alacağız. 
Görünen o ki her iki taraf ta ne yazık ki meclis üyeleri listesi bakımından büyük sekte yiyecekler!
Ben yaşanacakları dile getirirken, her gün bir bomba haber ile karşılaşacağımızı buradan gayet net bir şekilde ifade edebilirim. Geçmişten, arşivden gazete sayfaları, haberler ve videolar ile bir çok kişi tek tek gündeme düşecek... 

Gelelim meclise... 
Cuma günü yapılan meclis toplantısını bizzat belediye resmi internet sitesindeki canlı yayında izledim.
Sanki en çok bağırıp, çağırana tekrar meclis üyeliği verilecekmiş garantisi verilmiş gibi bir hava sezinledim. Erhan Güzel'in " Mesut Üner Cevap Versin. Evinde taşıma oy var mı, yok mu?" sorusunun cevabı " Al sana cevap. Bu kitapçıktaki sözler ne oldu" olmamalı idi! 
Bir de şu " 48 saat içerisinde Başkanımız açıklama yapacak" cümlesi neydi öyle ya? 48 saatin üzerinden bir 48 saat daha geçti! 
Mesut Üner'in böyle bir cümleden inanın haberi bile yoktur he! 
Bir gerçek vardır ki, siyasette kuracağınız her cümle, sizin günü kurtarmanızı değil, güne damganızı vuracağınız bir sanat eseri olmalıdır. 
Şimdi buradan alenen bir çağrıda bulunuyorum! 
AK Parti Çatalca Belediye Başkan Adayı Mimar Mesut Üner basının karşısına geçip açıklamada bulunmalı ve hatta bugün gündem olmayan ama çok yakında gündeme bomba gibi düşecek konularda basının sorularını yanıtlamalıdır. 
Aynı şekilde Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da basının karşısına geçmeli ve bir basın toplantısı ile Çatalca halkına yapamadıklarının bir açıklamasını yapmalı ve yine basının sorularını yanıtlamalıdır.
Hayırlısı bakalım...  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi