AK Parti Büyükçekmece'nin adayı kim olmalı?

Eskiden memleketim Kars'ta havaalanı olmadığından, Türkiye'nin bir ucundan bir ucuna (İstanbul – Kars veya İzmir – Kars arası 1700 km) otobüs ile yolculuk yapanlar, özellikle 80'ler öncesi falan, ortalama iki gün otobüste zaman geçirirlermiş.
Ve o yolculuk halinde genellikle otobüste sert tartışmalar yaşarlarmış.
Kavgalar gürültüler derken.
Yaklaşık iki günlük yolculuğun ardından, otobüs Kars terminaline yanaşmak üzereyken genelde ağızlarda şu kelime dolaşırmış; GELDİK KARS'A...!
İşte o geldik Kars'a lafı sonraları bizim oralarda olası bir olaylar ve tartışmalardan sonra kullanıldığında şu anlama gelir; herkesin söylediği kendisini ilgilendirir, aramızda geçenleri artık geride bırakalım ve işimize gücümüze odaklanalım.
Aksi halde kavgalar ve tartışmalar ile bir yol alamayız.

Geldik Kars'a!
Bu hikayeyi neden yazdığımı anlamışsınızdır.
Bu günlerde tartışalım, kavga edelim, yazalım, çizelim (hakaret edilmediği ve iftira edilmediği sürece) eleştirilerde bulunalım.
Önce seçime girecek tüm siyasi partilerimiz adaylarını belirleyecekler.
Sonra o adaylar arasından yeni şehri eminlerimizi belirleyeceğiz.
Anlayacağınız dünyanın sonu gelmeyecek.
Her spor müsabakası sonrası olduğu gibi, kazananlar o işin keyfini sürecekler.
Kaybedenler ise bir dahaki seçimlere diyerek işlerine, güçlerine devam edecekler.

Otuz yıllık imparatorluk devrilecek mi?
Peki gelelim yazımızın başlığı olan; Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Büyükçekmece Belediye Başkan Adayının kim olması gerektiği yorumlarımızı sizlerle paylaşmaya.
Öncelikle partinin ülke genelinde olduğu gibi istanbul'un bir çok ilçesinde olduğu gibi, Büyükçekmece'de de hakikaten doğru adayı belirlemesinin zor olacağını söyleyebiliriz.
Düşünsenize karşınızda yaklaşık 30 yıldır ilçeyi yöneten bir ekip var.
Belediye çalışanları ile, belediye üst düzey yöneticileri ile, belediye ile iş yapan yatırımcısından esnafına, müteahhiti ile, ilçe teşkilatından bürokratlarına çeyrek asırdan fazladır bir birisi ile yakın temasta olan adeta bir 'imparatorluğa' karşı yarışa girecek bir aday belirlenecek.

En güçlü üç kişi var
Bu günlerde çok soruyorlar bana; 'Sence AK Parti Büyükçekmece'de adı geçen isimleri mi aday yapar yoksa sürpriz bir aday gelir mi?' diye.
Bu soruya vediğim cevap net; dışardan kimse gelmez kardeşim, bu isimlerden     birisi olur.
Nokta.
Peki bu isimler kimler.
Öncelikle ilk üç kişi dışında kalanlardan bahsedelim.
Şu anki AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik ve eski ilçe başkanı Hatice Bozdağ'a (Katılın katılmayın, bu benim fikrim...) çok fazla şans tanımıyorum.
Bağışlasınlar her ikisi de çok iyi insanlar aynı zamanda siyasette daha çok yeni yüzler.
Bakarsın beni yanıltırlar ama şayet öyle bir adaylık olursa da o zaman da yorumum seçimlerde başarılı olmalarının zor olacağı yönünde olacaktır.
Başka da bir kaç isim var aday adayı ama buradan reklamlarını yapmayalım.
Gelelim en güçlü üç adayı yorumlamaya.

İlker Gürbüz en çok yaklaşan isimdi...
AK Parti şimdiye kadar, Rahmi Yazıcı, Celal Babayiğit ve İlker Gürbüz adaylığı ile girdi seçimlere.
Belde belediyeleri kapanmadan 2004 seçimlerinde Rahmi Yazıcı beşyüz küsür fark yiyip kaybedince, Celal Babayiğit son seçimlerde üç binden fazla fark yedi ama 2009 seçimlerinde İlker Gürbüz 300 küsür fark yedi ve şimdiye kadar kazanmaya en yakın oyu o almış oldu.
Sonraları ilçe başkanlığı görevlerinde bulunan İlker Gürbüz belediye meclis üyeliği veya milletvekili adaylığı gibi başka görevlerde bulunmadı.
DYP kökenli İlker Gürbüz'ün en büyük avantajı adaylık döneminde gösterdiği performans ve AK Parti seçmeni dışında MHP ve CHP seçmeninden de oy alabilecek özellikleri olurken.
Dezavantajı ise o şansını denedi kazanamadı şimdi sıra başkasında söylemlerinin dillerde dolaşması olarak gösteriliyor...

Recep Erol belediyeciliği biliyor....
AK Parti'nin Büyükçekmece'de belediye başkan aday adayları arasında en güçlü isimlerden birisi olan Recep Erol ise üç dönemdir belediye meclis üyesi olması dolayısıyla belediyeciğe çok hakim olması, belediyeye işi düşen partililerin/vatandaşın işlerine yakından koşturması, gerek ofisi şehir merkezinde olması, gerek hemen hemen her belediye meclis toplantısına katıldığı için ve sık sık ilçe merkezinde esnaf ziyaretleri yaptığı için halka en çok dokunan özellikte olması nedeniyle özellikle tabanda karşılığı olan birisi.
Recep Erol'un en büyük dezavantajı olarak ise; ilçe başkanlığı yaptığı yıllarda parti üst düzey yönetim ile aralarında ne geçtiyse, görevden alınması ve bu durumun gerek adaylığında gerek ise adaylıktan sonraki süreçte kendisine sorun olacak şekli ile göze çarpıyor...

Celal Babayiğit sessiz ve derinden gidiyor...
2014 seçimlerinde ciddi bir oy farkı ile seçimlerden yenik ayrılan Av. Celal Babayiğit'in avantajlarına gelince; o dönem henüz FETÖ'nün devlette eli olduğundan bu gizli ellerin kendisine zarar verdiği düşüncelerinin hakim oluşu, taşıma oylardan tutun, seçim bölgelerinde ve sandıklarda masa başı oyunlarda mağduriyet yaşadığı, en başta kendi partisininin bazı yöneticilerinin adaylık sürecinde zarar veren tutum ve tavırları, şayet bu sorunlar olmassaydı seçimleri rahatlıkla kazanabileceği varsayımları olurken.
Babayiğit'in en belirgin dezavantajı ise halka daha uzak oluşu, seçimden seçime meydanlara inişi ve diğer partilerden oy alacak özelliğinin diğer aday adaylarına oranla daha zayıf oluşu olarak gösteriliyor...

Aday bunların hangisi olmalı?
Peki bu kadar yorumdan sonra sizce aday bunların hangisi olmalı?
O kararı bırakalım da; elesin, tarasın, ölçsün, biçsin parti yöneticileri versin.
Ve biz en iyisi ne diyelim biliyor musunuz?
Geldik Kars'a....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi