AK Parti İstanbul adayları belliydi! Tartışma neden yaşandı?

Açık açık iddia ediyorum. Belirlenen isimlerin özgeçmişlerine bakın. Görevlerine bakın. Sonra da şu soruyu sorun: Adaylar belli miydi? O zaman bunca tartışma neden yaşandı? Sorunun yanıtını aşağıda tartışmaya açıyorum...

AK Parti istanbul'da iktidar olduğu 26 yerin, 12 başkanını aday yapmadı.

İstanbul'da 40 adayı ise şöyle belirledi: 3 belediye başkanını başka ilçelerden, 11 ilçe belediye başkanı tekrar, 7 ilçe başkanını, 4 il yöneticisini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşı 6 ismi, dört ilçeninde adayını da önceden belirleyerek belediye başkan adayı yaptı. 3'ü MHP'ye verilen ilçe... Ve toplam üç ilçe için yeni isimler belirledi. Soru şu: Kaç aydır yapılan tartışmalar; MHP'ye verilecek 3 yer nereleri olsun, Bakırköy, Kadıköy, Şişli'ye kim aday olacak diye mi yapıldı? Öyleyse neden onca insana boşuna umut verildi? Neden insanlar umutla sahada maddi ve manevi emek sarf etti?

Toplam 34 isim aşağı yukarı belliydi!
Dün yazdım. İstanbul'da AK Parti İBB ve 25 ilçede iktidar olduğu yerin; 11'inde (Arnavutköy, Bağcılar, Başakşehir, Bayrampaşa, Çekmeköy, Esenler, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Sultanbeyli, Tuzla ve Üsküdar) mevcut  ilçe belediye başkanınlarıyla devam etme kararı aldı. 3 başkanını da; Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın Beykoz'dan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem Ataşehir'den, İBB Başkanı Mevlüt Uysal Büyükçekmece'den aday gösterdi.
2018 yılında AK Parti'nin il kongresinde yönetime seçilen dört il yöneticisi; Hakan Bahadır, Ahmet Cin, Bünyamin Demir ve Şeyma Döğücü'nün de seçilme ihtimali garanti gibi olan ilçelerden, yine bizzat İl Başkanı Bayram Şenocak tarafından atanan 7 ilçe başkanı da Adalar, Beylikdüzü, Çatalca, Kağıthane, Sarıyer, Sultangazi ve Şile ilçelerinden aday gösterilmiştir. Ki, üç ilçenin kazanılma ihtimali çok yüksektir. 
11 teşkilat ilçe ve 4 il yöneticisi, 11 mevcut belediye başkanı, 3 yeri değiştirilen ve bizzat Erdoğan'ın yakınında bulunan 6 isim (İBB Adayı TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Esenyurt Adayı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve 26. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, Fatih Adayı TOKİ eski Başkanı ve 26. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Ergün Turan, Ümraniye Adayı KİPTAŞ eski Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Beyoğlu Adayı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve 26. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Ali Haydar Yılmaz, Zeytinburnu Adayı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ömer Arısoy) ve toplam 35 belediye başkan adayı.


MHP'ye verilen; Silivri, Maltepe, Beşiktaş üç ilçe ve geriye kalan ise 6 ilçe. Avcılar, Bakırköy, Kadıköy, Eyüpsultan, Kartal, Şişli.. 
Bu  ilçenin 5'inde CHP iktidar. Eyüpsultan Adayı Deniz Kökten ismini ise daha önce gündeme getirmiştim. 2017 yılında görevden alınacak ilçelerin içersinde olan Eyüpsultan'ı yazmış ve yerine gelebilecek isim olarak da Deniz Kökten’e dikkat çekmiştim.
(Hatırlamışken; Ekim 2017 yılında; Bahçelievler, Esenyurt, Şile, Eyüpsultan, Beykoz, Zeytinburnu belediye başkanlarının görevlerinden istifa ettirileceğini yazmıştım. Bir ay sonrasında da bir silahlı saldırıya uğramıştım. Vurulmadan önce Şile, Ümraniye belediye başkanlarını da yazacaktım. Görevden istifa ettirilmelere tepki artınca, yarım bırakılmıştı süreç. O süreç şimdi tamamlandı. Bu ilçelerden sadece Zeytinburnu'nda yanıldım.)

Neden aday adaylık süreci başlatıldı?
Yukarıda ki detayları neden yazıyorum.
Düşünün 17 yıldır bu ülkede iktidarsınız. Üç yerel seçim geçirmişsiniz. Ve aday adaylık sürece başlatıyorsunuz. Ancak İstanbul'da 40 yerin adaylarının 30'u, yetmez; Avcılar, Kartal, Eyüpsultan, Sarıyer ilçelerinin de adayları aşağı yukarı belli. Buna rağmen adaylık müracaatlarını kabul ediyorsunuz.
Sahada yüzlerce insan aday olmak için çaba sarf ediyor.
Siz bu aday adaylarının hiçbiri ile görüşmeyeceksiniz. Özellikle İstanbul'da bildiğim üç adayla üst düzeyde görüşme gerçekleştirecek; Avcılar'da Dr. Gürhan Bilgiç, Büyükçekmece'de İlker Gürbüz ve Recep Erol'a aday olamayacaklarını ve sorun çıkarmamalarını isteyeceksiniz. 
İnsanlar günlerce çalışma yapacak. Partinin yetkili organları ile görüşecek. Kendilerini tanıtmak için maddi ve manevi kayıp yaşacaklar.
Halbu ki, adaylarınız belli. Düşünün Avcılar adayını bile 1 yıl önceden belirlemiş ve tayinini Avcılar Devlet Hastanesi'ne başhekim olarak yapmışsınız. 2018 yılı içersinde ilçelere aday olmaları garantı olan 7 ismi ilçe başkanı olarak atamışsınız, 4 il yöneticisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın 6 ismin yeri hazır. 
E be kardeşim Bakırköy, Kadıköy ve Şişli'ye aday belirlesiniz ne olacak? Zaten kazanma ihtimali yok. Kazanma ihtimali kesin olan yerlere garanti isimleri belirlemişsiniz.
Bu partinize gönül veren insanlara büyük bir ayıp. 
Çıkın aday adaylıklarda kıstas belirleyin. Garanti olan yerlerde insanlara açık açık söyleyin. Maksat aday adaylık sürecinde yatırılacak paralardan maddi destek mi sağlamak. Ki, AK Parti'nin buna ihtiyacı yok. 
Yoksa amaç parti içersinde hareketlilik mi sağlamak? Ki, bugün AK Parti İstanbul'da kaynıyor. Sırf yanlış bir yöntemden dolayı. Resmen her şey masada tartışıldığı için. Sahadan uzak. Parti içi lobilerin etkili olduğu bir süreç...

Sahada ki küskünlüğü, eskiden olduğu gibi aşamazsınız!

AK Parti'nin adaylarına ve parti yöneticilerine sesleniyorum:
İnsanlar "madem adaylar belliydi, neden bizi uğraştırdınız" diyerek birbirlerine küsmüş durumdalar.
Sakına "böyle bir şey yok" demeyin.
Sakın ha "Erdoğan ne isterse o olur" diyerek, sahada insanların geçmişte olduğu gibi oy vereceğini düşünmeyin.
Erdoğan'ın da kandırıldığını, yanıltıldığını düşünüyorlar. 
Çıkarı olan, meclis üyeliği bekleyenlerin yorumlarına, konuşmalarına da kanmayın.
Aday olamadıklarında onların da isyanlarını duyacaksınız. 
Partiniz eski parti değil. İnsanlar susarak içlerine atmıyorlar, söyleyeceklerini.
O köprülerin altından çok sular aktı.
İnsanlar tepkilerini açık açık söyleyemeseler de, dost meclislerinde içlerindeki her şeyi kusuyorlar.
Hatta cesaret edip sosyal medyada, etraflarında ki mevcut olumsuzluğu açık açık seslendirenler var.
Yüzünüze gelip, sahada her şeyin düzgün olduğunu söyleyenler ise küçük hesap yapıyorlar.
Zannediyorsunuz ki, ülkede ki ekonomik sorunlar insanları etkilemedi.
24 Haziran öncesinde verdiğiniz sözlerin, yerine gelmemesi insanları olumsuz etkilemedi.
Aday tercihleriniz parti içersinde ve partiye gönül vermiş seçmenlerde kırılma yaratmadı.
Kim size rapor veriyorsa doğru söylemiyor.
Eskisi gibi sahada değilsiniz. Sırça köşklerinizde etrafınıza örülmüş duvarlardan dışarda yaşanılanları okuyamıyorsunuz.
Poşet konusunda kıyamet kopuyor ya. Bilin ki, o kıyamet hayra alamet değil.
Size gaz verenlerinde tuzları kuru. Hala beklentileri var. İnanın beklentileri kalmadığı gün en çok onlar konuşacaklar.
Bizden söylemesi.

Son söz: AK Parti sadece İstanbul'da değil Türkiye genelinde kayıp yaşayacak. Bunu görmek için kahin olmaya gerek yok. Sadece at gözlüklerini çıkarmak gerekir. Sonrası basit. Yerel seçimler üzerinden AK Partililerin ülkenin bekası diyerek, CHP'lilerin de yok son seçim diyerek hamaset yapmasına gerek yok. 31 Mart yerel seçimlerinde yerel yöneticilerimizi seçeceğiz. Kentlerimiz için rejimi oylamıyoruz.     Biline...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Tarakçı Arşivi