Ak Parti kongresi yapıldı da at izi, it izi ne olacak?

Pandemi döneminin tüm dünya ve özellikle ülkemizde alınan tedbirlere rağmen yoğun bir şekilde gelişmesini sürerken, ÜKP Kongresi güya tedbirler alındı gerekçesi ile lebalep sürmeye devam etti.

Kongrelerin arka arkaya yapıldığı özellikle Karadeniz Bölgesinde kongre sonrasında haritamız kırmızıya dönerken, 7. Olağan kongre Ankara Spor Salonu'nda görkemli bir şekilde yapıldı. Kongre salonunun içi ve dışı hınca hınç dolu ve iğne atsan yere düşmez tabirini tam olarak doğrularken, partinin bazı yöneticileri milletin aklı ve gözünü hiçe sayarak, kalabalığın yatay kameralarla çekildiğini belirterek suçu kameramanlara yüklediler.

Ulaşım araçlarında, lokantalarda, parklarda ve sokaklarda insanların yan yana oturup yürümesini yasaklayan ve ceza kesenler, maçları seyircisiz oynatanlar, cenazelere katılanlara bile müdahale eden ve sınırlandıran lardan başta Sağlık Bakanı ve diğer ilgili Bakanlıklar, valiler ya da kaymakamlar ne hikmetse 20-25 bin kişinin bir araya geldiği kongre için çıtını çıkarmadı.

Ak Parti Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın sıklıkla halkı ikaz etmesi ve stadyumlarda özellikle kale arkasında ve yayınların karşı tribünde fotoğrafıyla birlikte boy boy asılan TMM pankartları hiç dikkate alınmadı.

Parti görevlilerin tedbirler alındı demeleri umarım doğru olur ve ülkemizin 81 ilinden Ankara’ya oradan da tekrar illerimize taşınan virüsün olmamasını temenni etmekten başka yapacak birşey yok. Bunun sonuçları önümüzdeki günlerde görünecektir.

Kongrede neler oldu

Sürekli hamleler yapan, sık sık gömlek değiştiren, reformlar açıklayan Genel Başkan, Geleceğin Manifestosunu açıklayacağını önceden belirtmişti ama açıklanan önemli bir şey görülmedi.

Mesela Merkez Bankasından buharlaştığı söylenen paralarla ilgili bir kelime bile edilmedi. Hak, hukuk adaletten bahsedilmedi. Yalnızca partilere halkın istediği Anayasa’yı beraber hazırlayalım çağrısı yapıldı.

Devlet garantili ve İngiltere Mahkemelerinin yetkili olduğu yatırımların TL’ye çevrilmesi, yol, tünel, köprü, havaalanları ve hastanelerin halk hizmeti olduğu için fiyatlarının düşürüleceği açıklanmadı.

Halkın açlığı, yokluğu, işsizliğin çığ gibi büyüdüğünden dolayı alınması gereken önlemlerden bir cümle bahsedilmedi.

En önemlisi demokrasi ve terörle mücadelede nelerin olacağından şehit ve gazilerimizden de söz edilmedi.

Olanlar başta da belirttiğimiz gibi at izinin it izine karıştığı ve dağın fare doğurduğu idi. Demek ki kongreye katılmayan eski Bakan Albayrak, “At izi, it izine karıştı. Sonumuz hayrolsun” diye boşuna dememiş. Sonrasında Gece yarısı görevinden alınan Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, küsüp kızacağı yerde görevinden azledildiği için, dualar edip teşekkür ederek minnet duygularını boşuna söylememiş.

İyi de ne oldu

Tüzükte yapılan değişiklikle MKYK 50 den 75’e çıkarıldı. 35 yedek üye tespit edilip asıl ve yedeklerin ayrılmaksızın beraber çalışacakları açıklandı.

Partinin Başkan Vekilliği ikiye çıkartılarak Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş’a görev verildi.

Meclis Grup Başkan Vekilleri değiştirildi.

 En önemlisi daha önceleri partisine küsen, küfreden FETÖ ile iş birliği yaptıklarını açıklayanlar MKYK’ya getirildiler.

Bunlardan bazıları şöyle; Mücahit Birinci gerçek adı Niyazi olan, Atatürk'e hakaretleri ile bilinen ve rahmetli olan Akit yazarı Yavuz Bahadıroğlu’nun oğlu. Mücahit Bey, sıklıkla Beylikdüzü Meclis üyeliği döneminde ve sonrasında Ekrem İmamoğlu’na karşı yaptığı olumsuz paylaşımları ile biliniyor. Şimdi MKYK üyesi.

İYİ Parti Milletvekili iken istifa edip AKP’ye geçen ve Tayyip Bey için olmadık hakaretimsi sözler sarf eden Tuba Vural Çokal şimdi MKYK üyesi.

Yine İYİ Parti Vekili iken AKP’ye geçen Tamer Akalın ki, bu iki vekilin rozetlerini Cumhurbaşkanı ve Parti Genel başkanı takmıştı. Akalın, Selahattin Demirtaş'a hakaretleri hatta ona “İt” demesi ile biliniyor. Şimdi MKYK yedek üyesi

İstanbul İl Başkanı iken görevden alınan ve Berat Albayrak’a yakınlığı ile bilinen Bayram Şenocak şimdi MKYK üyesi.

FETÖ terör örgütü ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan ve FETÖ borsası oluştuğunu ve milyon dolarların döndüğünü ve parayı verenin itirafçı adı ile serbest bırakıldıklarını ve bu borsanın yaygın olduğunu açıklayan Şamil Tayyar şimdi MKYK üyesi.

Katıldığı bir televizyon programında, “Kemalistlerle FETÖ'cüleri birbirine kırdıkdık” diyerek kumpasları açıklayan ve sonrasında da partisinden istifa eden AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı şimdi MKYK üyesi.

Askeri vesayeti bitirmek için biz, cemaat ve ABD ile ortak çalıştık. Ergenekon kumpası kurarak, askeri vesayeti yıktık “diyen, sonrasında da Davutoğlu’nun yanında gözüken Diyarbakır eski Milletvekili Abdurrahman Kurt şimdi MKYK üyesi.

10 Kasım 2013 te Akit Gazetesine “Olmasaydı da olurduk” ilanı veren ve o sırada tepki çeken, 2015 yılında Uşak'tan aday olup kazanamayan Eyüp Gökhan şimdi MKYK yedek üyesi.

Cumhurbaşkanlığı Kurul üyesi Korkmaz Karaca şimdi MKYK yedek üyesi. İki görevi de yürütecek.

Berat Albayrak’ın avukatı İsa Sinan Göktaş şimdi MKYK üyesi

2006 Türkiye Güzeli Seda Sarıbaş şimdi MKYK üyesi.

23 Haziran seçimlerinde AKP’nin hüsran yaşamasına sebep olarak açıklanan ve “Çaldılar” sloganın mimarı olan Sevgi Yiğit’te şimdi MKYK üyesi.

Daha belki nece ünlü ve ilim bilim sahibi eski partililere oy kaybını önlemek ve partiyi yeniden toparlamak için görev verildiği, kabine değişikliğinde de buna benzer eski ünlülere yer verileceği söyleniyor.

Ne diyelim bize hayırlı olsun demek düşer.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi