Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

AK Parti’ye zarar veriyorlar

İki konumuz var bugün. Çatalca’da açılan 'Asfalt Fabrikası' ve tüm piknik alanlarından ayrı tutulmaya çalışılan İnceğiz Mağaraları Mesire Alanı! 
Her iki konuda da karşımıza çıkan isim İbrahim Yaren! Ancak son zamanlarda AK Parti’de özellikle ilçe binasına gidenlerin en fazla karşısına çıkan isim olunca, partili üyeler “Kim bu adam” sorusunu bir hayli sormaya başladı! 
Bu kiş için geçtiğimiz aylarda özellikle Mesut Üner’in ilçe başkanı olması için bir hayli gayret gösteren ve aslında Mesut Üner’in ilçe başkanı olmasını da tamamen kendi gücüne bağlamış birisi diyebiliriz. E haklı mı? Haklı olabilir de! Çünkü Mesut Üner’in ilçe başkanı olması için tabir-i caizse kurulan konseyin baronu İbrahim Yaren, konsey kurulu ile Muhammet Aykın, Hasan Gökçe, Hüseyin Kahya, Maksut Abbasoğlu diyebiliriz. 
Asfalt fabrikasının kurulabilmesi için kimse engel oldu mu? İlçe belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü gibi herhangi bir kurum müdahale de bulundu mu? 
Hala 'Tarımsal Niteliği Korunacak Alan' niteliğini taşıyan İnceğiz Mahallesi'ne giderken solda kalan 128 dönüm tarla nasıl oldu da asfalt fabrikası olabildi! Devletin o bölgede yüzlerce dönüm arazisi olmasına karşın neden bu arazi seçildi? AK Parti’de olmak bu işleri     çözüyor mu? 

Diğer tarafta ise İnceğiz 
Mağaraları Mesire Alanı… 

Amatör Spor Kulüpleri Derneği Başkanı Hasan Gökçe bu mesire alanı ile ilgili talepte bulundu mu? Bulundu! Peki neden takibini yapmadı? Diğer spor kulüplerine verilen bu mesire alanının işletmeleri tamamen iptal edilirken, İnceğiz Mağaraları Mesire Alanının işletmesi hala nasıl devam ediyor? Tüm bu mesire alanları ile ilgili en büyük baskının İbrahim Yaren isminden geldiği iddiası AK Parti’de aldı başını gitti. Ayrıca Orman İşletme Müdürlüğünce yapılan suç duyurularının geri çekilmesi, davalardan vazgeçilmesi için vekillerin o alana götürüldüğü iddiası da Çatalca'da konuşuluyor. 
Ve İbrahim Yaren isimli kişinin neredeyse tüm gün AK Parti ilçe binasında olması ise tepkinin en büyüğünü doğuruyor. Çünkü; 
2014 Yerel Seçimlerinde de Savaş Barutçu’yu belediye başkan adayı yapan ismin bu şahıs olduğu iddia edilmiş, kendisinin de o dönemde neredeyse 24 saat ilçe binasında olması bu konuyu doğrulamıştı. Sonuç aslında Çatalca açısından çok acı vericiydi. Üyenin ve AK Parti’ye oy verenlerin tepkisi alenen sandığa yansımıştı ve Barutçu ezici bir mağlubiyet yaşamıştı. 7 Haziran 2015 seçimlerinde de bu isim 24 saat AK Parti binasındaydı ve alınan sonuç AK Parti’nin Çatalca’da 2007 seçimlerinden sonra aldığı en düşük oydu. 
Kendi şahsına diyecek sözüm yok. Ama itici bir siyasi duruşu olduğu kesin!
Sırf SKM’ye müdahil olabilmek adına ilçe yönetimde bu kadar adam olmasına rağmen, yönetimin yedeğinde bile olmayan Ali Yıldız isminin SKM Başkanlığına getirilmesi ise ayrıca bir tepki ve yine İbrahim Yaren baskısı olduğu iddia ediliyor. Tabi bu bir iddia… 
Ancak ortada gerçek olan bir şeyler var!
AK Nokta’ya vatandaşların uğramaktan çekinmesi, ilçe binasına seçime çok az bir zaman kalmış olmasına karşın geçtiğimiz yıllarda akın eden üyenin uzak durması…
Ben açıkçası üyenin iddialarına katılıyorum. İbrahim Yaren ismi ile birlikte üç kişiden oluşan ekibine karşı bir negatiflik olduğu doğrudur ve bu isimler AK Parti’ye Çatalca’da zarar     vermektedir. 
Mesut Üner bizim evladımız, bizim ağabeyimiz, aynı nefesi soluduğumuz ve aynı sorunları birebir yaşadığımız ilçemizin evladı. Bir çok kişi bu sebeple bu adama destek vermek istiyor. Sırf bu ilçenin rantını kullanmak adına, bu ilçenin öz varlıklarını bile ihaleler ile kurumlardan alanlar, bu ilçeden tek dertleri bu ilçenin kaymağını yemek olanlar;  
Bir çekin şu ellerinizi Çatalca’nın üzerinden, bir çekin ellerinizi AK Parti Çatalca’dan! Bir çekin elinizi Mesut Üner’den! 
Siz çekilin bakın nasıl sahip çıkacak bu Çatalca evladına!  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi