AKP Kongresi'nden notlar

Ak Parti 7. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda içerde ve dışarıda pandemi ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadı lebalep dolu olarak başladı. Bu kongre sonrasında Başta Ankara olmak üzere tüm illerimizde Kovit-19’un bulaş oranının artmasını temenni ederken, Karadeniz kongreleri sonrasında olduğu gibi belirgin bir artış olursa sorumsunun kim olacağıda ayrıca merak ediliyor. Kongrede damatların olmadığı buna karşılık Berat Albayrak'ın babası Sadık Albayrak’ın orada olduğu dikkat çekti.

Parti Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına başlamadan önce, her ilin coğrafi ve tarihi özelliklerine göre yazılmış şiirimsi sözlerle 81 ili ve o illerden gelenleri selamlayarak, “Hoş geldiniz” dedi.

Selamlamadan sonra sizler 81 ili 84 milyonun yanında onları dünyada temsil ettiklerini belirtti. “84 milyon vatandaşıyla şahsında, Anadolu'yu vatan yapmak için yola çıktığımız günden beri istiklalimiz ve istikbalimiz için gözlerini kırpmadan canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, bugün de yurt içinde ve yurt dışında aynı mücadeleyi sürdüren tüm kahramanlarımızı selamlıyorum.” Dedikten sonra hutbe konuşan bir din görevlisi gibi Allah’ın özelliklerini belirterek, geniş anlamda duasını etti. Bu selamlama sırasında ülkemizin kurucusu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını geçirmeden tüm şehit ve gazilerimizi andı.

Arkasından Cumhur İttifakına sürekli destek olan ve halen devam ettiren MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli ve arkadaşlarına birlik ve beraberlikleri için teşekkür etti.

Kongrenin, “İnandığın yolda yürü ve Türkiye için güven ve istikrar” sloganıyla ülkemizin geleceği güveni ve azmi için topladığını belirterek, Ahdımız olarak belirttiği ve AKP’ liler için adeta andımız yerine geçen Rabiayı toplu halde ve ayakta tekrar ettirdi.

Hatalarımız olmuştur

“Biz, bugüne kadar hangi mücadeleyi yürütmüşsek, hangi başarıları kazanmışsak, hepsini de işte bu iman, işte bu inanç, işte bu azim sayesinde gerçekleştirdik. Bundan sonra da aynı hissiyatla, Sırat-ı Müstakim üzere yürümeye, ter dökmeye, gerektiğinde canımızı ortaya koymaya devam edeceğiz. Eksikten ve yanlıştan münezzeh olan sadece Rabbimizdir. Biz fanilerin elbette hatası ve eksiği olmuştur, olacaktır. Önemli olan istikameti doğru, kalbi ferah, yüreği sağlam, azmi güçlü tutmaktır. Gerisi Allah’ın yazgısı ve milletimizin takdiridir.”

Yine “Bay Kemal”

AKP Genel Başkanı Erdoğan, konuşmasında faaliyetlerinden bahsederken, yolların, köprülerin, tünellerin, dünya genelinde adından söz ettiren havaalanlarının yapıldığını, öğrenci harçlarının kaldırıldığını, bursların artırıldığını öğretmen eksiğini tamamlamak için sürekli atama yaptıklarını, sağlık ordusunun güçlendirildiğini, ihtiyaç duyulan her türlü yatırıma hız verdiklerini belirterek, “Bunlardan haberin var mı Bay Kemal” diyerek sordu.

Anayasa ve ekonomi

Yeni bir sivil anayasa hazırlığı yaptıklarını belirten Erdoğan, partilere çağrı yaparak, “Gelin hep beraber milletimizin istedği şekliyle yeni bir sivil Anayasa’yı beraber hazırlayalım” dedi.

Merkez Bankası Başkanının değiştirilmesinden sonra dalgalanan döviz kuruna değinen Erdoğan halka seslenerek, “Altın ve dövizinizi evde tutmanızsın bir anlamı yoktur onların ekonomiye kazandırılması gerekir” diyerek onların bozdurulmasını ya da bankalara yatırılmasını istedi.

MKYK A değiştirildi

Partinin 50 olan Merkez Karar Yürütme Kurulu üyelerinin sayısının 75’ e çıkarılacağını bildiren Erdoğan, "Bugün yapacağımız tüzük tadilatıyla 50 kişilik bir Merkez Karar Yönetim Kurulu değil 75 kişilik bir MKYK ile devam edeceğiz. Ayrıca yedek olan 35 kişi de yedek olarak kalmayacak onlarda aynen asıl üyeler gibi çalışacaklar." ifadelerini kullandı. Listelerde, daha önce partinin çeşitli kademelerinde görev yapmış eski isimlere ve yenilenerek gençlere ağırlık verildiği görüldü. Listede dikkat edilen bir husus ise illere ve alının oy durumlarına göre dağılıma dikkat edildiği görüldü. Önceki listede olan 22 kişinin çıkarıldığını yerine 28 yeni üyenin yazıldığı belirtildi.

Seçimlere geçildi. Seçim sonrasında kurul üyelerinin netleşmesinden sonra Genel merkezde toplantı yapılacağı ve yeni Merkez Yürütme Kurulu’nun belirleneceği belirtildi. Merkez Yönetimde önemli değişiklikler yapılacağı başkan vekilliğinin ikiye çıkarılacağı ve Binali Yıldırım'ın Genel başkan Vekilliğine getirileceği belirtilirken, parti sözcülüğü ve Grup Başkan Vekillerinde de değişiklik yapılacağı önemli bilgiler arasında.

Bakanlar kurulunda değişme

MYK oluşturulduktan sonra, Bakanlar kurulunda da önemli değişiklikler olacağı adlarında ve olan Bakanların bölüneceği yine partinin dağılması ve oyların düşüşünü önlemek amaçlı partide geçmişte önemli hizmetler vermiş bilinen tanınanların Bakan olarak atanacağı alınan bilgiler arasında. Bu arada Milli Eğitim, Sağlık, Tarım Orman, Kültür Turizm, Sosyal Güvenlik Çalışma ve Aile, Dışişleri bakanlarının değişeceği alınan kulis bilgileri arasında. Değişecek Bakanlar arasında adı geçen ve daha önemli başka bir göreve getirileceği söylenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için, MHP tarafı Soylu'nun değiştirilmesini istemediği, görevinde kalması gerektiğinde ısrarcı olduğu da belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi