Barış Yarkadaş

Barış Yarkadaş

AKP’nin kimyasını bozan soru

CHP dananın kuyruğunu tuttu bırakmıyor! Bu kez bırakacağa da pek benzemiyor. Evet, doğru bildiniz; "128 milyar dolar nerede?" yazılı pankartların yarattığı gündemden söz ediyorum.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son aylarda Merkez Bankası’nın içinin boşaltılmasına ilişkin olarak ortaya koyduğu somut veri üzerinden bir kampanya başlattı. Hangi yayına çıksa ya da hangi toplantıya katılsa mutlaka “128 milyar dolar nerede?” diye soruyor.


POLİS DEVREYE SOKULDU

Kılıçdaroğlu’nun bu sorusu, bir süredir siyasal bir kampanyaya dönüşmüş durumda. CHP’nin neredeyse tüm il ve ilçe binalarına “128 milyar dolar nerede?” yazılı pankartlar asıldı. AKP ise bu sorunun yazılı olduğu pankartları yargı ve polis marifetiyle anında toplattı.

Hatta öyle ki; başta İstanbul’daki ilçe binaları olmak üzere, Niğde, Nevşehir, Kastamonu ve Bursa il başkanlıklarının kapısına polis dayandı. Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, gece saat 23.20’de evinden alındı ve İl Başkanlığı binasına götürülerek pankartlar indirildi. Niğde İl Başkanı Erhan Adem de Emniyet Müdürlüğü’ne davet edildi ve ifadesi alındı. Kastamonu ve Bursa’da da benzer tablolar yaşandı.


VİNÇLERLE SÖKTÜLER

CHP İstanbul örgütü de bu hukuksuzluktan nasibini fazlasıyla aldı. Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, pankartlarının söküldüğünü gece saat 02.20’de ilçe başkanlığı önünde çektiği bir video ile duyurdu. Videoda, ilçe binasının önüne getirilen bir vinç, polis nezaretinde pankartı söküyordu.

Aslına bakarsanız; CHP’nin yürüttüğü bu siyasal kampanya, AKP’nin tam anlamıyla kimyasını bozdu. 128 milyar doların nerede olduğunun hesabını veremeyen AKP soruyu yanıtlamak yerine, soruyu soranları engellemeye çalışıyor. Belli ki; halkın cebinden çıkan 128 milyar doların hesabını veremiyor, bu yüzden peş peşe çelişkili açıklamalar yapıyorlar.

BİR YANDA 128 MİLYAR DOLAR…

Tabii AKP’nin bir talihsizliği de bu sorunun gündeme geldiği sırada,  yoksullaştırdıkları halka tören düzenleyerek patates ve soğan dağıtmaları oldu. Düşünün; bir yanda halkın çarçur edilen ve hesabı verilemeyen 128 milyar doları, diğer yanda ise AKP yüzünden yoksullaşmış kitlelere valilik aracılığıyla ve törenle patates soğan dağıtılması…


BİR TAVSİYE

CHP’nin haklı sorusu, bu yüzden daha da anlam kazanıyor. CHP bu sorunun peşini cevap alana ve sorumlular yargılanana dek bırakmamalı. Çünkü artık halkımız da yoksulluğunun sebebinin AKP’nin yanlış ve yandaş yaratmaya dayalı ekonomi politikalarından kaynaklı olduğunu görüyor.

CHP’ye bir de tavsiye: Bu sorunun peşini bırakmayın; unutmayın ki; kayaları delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Barış Yarkadaş Arşivi