Ali Kılıç'la 6 yıldır görüşmüyorum!

Bir önceki yazımda, Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul ilçe belediye başkanları ile ilgili en çok konuşulan yanlışlıkları ve eksiklikleri dile getirmeye çalıştım.

Yazıma geri dönüşlere gelince, kimi az bile yazdığımı söyledi.

Kimileri de bazı ilçeler ile ilgili yanıldığımı söyledi.

Kimi o ilçeyi yazdın bu ilçeyi neden es geçtin dedi.

Bu yazımda o aldığım eleştirileri dile getirmeye çalışacağım.


 


 

İBB'de eski yönetimin esintileri devam ediyor...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için en çok yapılan eleştiri konusunun; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde CHP'liden çok İyi Parti'li ve HDP'li çalışanların işe alındığı yönünde olduğunu dile getirmiştim.

Yazıma gelen cevaplara bakılırsa yeni işe başlayan yöneticilerden ziyade İBB'nin birçok iştirakinde ve genel müdürlüğünde eski yönetimden kalan alışkanlıkların ve yanlışlıkların devam etmesinin yanı sıra Ak Parti zamanından kalan çalışanların yeni gelen yöneticiler üzerinde hala ağırlık koydukları ve etkili oldukları dikkat çekmekte.


 

Turan Hançerli yalnız bırakılıyor...

Avcılar Belediyesi'nin Handan Toprak zamanında başta Burçin Baykal gibi yöneticiler olmak üzere birçok yöneticisinden ve belediye başkan yardımcısından dolayı çok başı ağrımıştı. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ise şimdilerde benzer sorunlarla boğuşmakta.

Ne yazık ki siyaseti rant ve kişisel çıkar üzerine yapanlar dün Handan Toprak'ın başını yediği gibi yarın da Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli'ye büyük oranda zarar verirse kimse şaşırmasın.


 

Büyükçekmece'de muhalefet yok

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün için ilçe halkı ona 'Hasan Akgün Partisi' (HAP) diye hitap ediyor, dedik fakat.

İlçede muhalefet neredeyse sıfır.

Ne belediye meclisinde, ne sokakta, ne siyaset arenasında Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün en ufak bir eleştiri ile karşılaşmazken bu durumun da en çok Büyükçekmece'ye zarar vereceğini belirtebiliriz.

Zira bir kentin gelişmesi, güzelleşmesi, büyümesi için o kentte önce eleştiri kültürünün gelişmesi gerektiği herkesce bilinmekte.


 

Esenyurt'ta başkan koşuyor yöneticiler bakıyor...

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt da birçok belediye başkanı gibi kalifiye yönetici bulamamaktan muzdarip.

Bir milyon nüfusu aşan ilçede yazımıza geri dönüş yapan Esenyurtlular, Esenyurt Belediyesi'nin müdürlüklerinde işlerin ağırdan alındığından, kişiye göre işlem yapıldığından ve Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un çok yoğun tempo ile çalışmasına rağmen diğer yöneticilerin bu tempoya ayak uyduramamasından şikayetçiler...


 

Beylikdüzü'nde şehir içi trafik baş belası

Beylikdüzü Belediyesi'nde Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile CHP İlçe Başkanı Av. Taşkın Özer'in rekabetinin ilçede çok konuşulduğunu yazmıştık. Bazı okurlar bu eleştitimize hak verirken bazı okurlarımız ise artık böyle bir tartışmanın olmadığını, ilçe başkanı ile belediye başkanının uyum içerisinde çalıştıklarını dile getirdiler.

Öte yandan Beylikdüzü'ne bu ara en çok eleştiri alan konu şehir merkezi trafiğinin çekilmez hale gelmesi. Bazı meydan ve dönemeçlerin yeniden düzenlenmesi gerektiğini kaydeden ilçe halkı özellikle E-5'e başka bağlantıalrın da planlanması gerektiğini vurguladılar.


 

Ulaş Gürbüz: Kerimoğlu ile asla bir ilişkim yok!

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun yakın akrabası Ulaş Güğrbüz'ün ilçede el ele verdiği eleştirimiz üzerine Ulaş Gürbüz bize ulaştı. 'Ben Esenyurt'ta siyaset yapıyorum. Doğrudur Bülent kerimoğlu Esenyurt'ta siyaset yaparken onunla da yakın temastaydım. Ancak ben şu anda bütün enerjimi Esenyurt'a vermekteyim. Devlet kurumaları ile asla iş yapmadım yapmayacağım. Dolayısıyla Bülent Kerimoğlu ile de asla iş yapmadım. İki yıldır Bakırköy'e gitmedim bile. Aydın, Muğla, Manisa bölgesinde çalışmaktayım.' diyen Ulaş Gürbüz bu söylentinin ne yazık ki Bakırköy'de birileri tarafından sık sık gündeme getirildiğini ancak doğru olmadığını kaydetti.


 

Ömrüm boyunca rantla mücadele ettim!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin gibi birçok parti üst düzey yöneticileri ile yakın temasta olduklarını yazmam üzerine arayan Gürsel Tekin şunları söyledi: 'Ali Kılıç'ın cep telefonu yok telefonumda. Kendisini 6 yıldır hiç görmedim. Türkiye sınırlarında herhangi bir belediye ile ilişkimi ispat et siyaseti de memleketi de bırakırım.'

Ben de Gürsel Tekin'e; “Telefonunuzda aynı siyasi partiden, aynı bölgede siyaset yapanlar olarak, bir belediye başkanının cep telefonunun olmaması bir artı değil, eksiklik. Siz İstanbul 1.Bölge milletvekilisiniz. Ali Kılıç'ın görev yaptığı belediye Maltepe de aynı bölgenin ilçesi. Altı yıldır aynı yerde siyaset yaptığınız bir belediye başkanı ile görüşmemeniz de bir eksiklik. Sizin görüşmemeniz en çok da size oy verenleri mağdur eder. Ayrıca Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile adınızın yan yana yazılması sizi neden bu kadar rahatsız etti anlayamadım” dedim.


 

Şişli'de halkçı başkan Ataşehir'de eş başkan!

Bu arada geçtiğimiz gün köşemizde yer almayan; Ataşehir ve Şişli için de bir cümle söylemek gerekirse.

Şişli ile ilgili Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in önceki belediye başkanları aksine daha halkçı bir yönetim sergilediğini dile getiren okurlar Keskin'in bu tutumunun devam etmesini dilediler.

Ataşehirliler ise; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile eşi CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin Ataşehir Belediyesi'ni beraber yönettiğiden şikayetçiler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi