Ankara’da liste yapanlar! Halk sizi sokakta bekliyor…

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bilinen ya da bilemediğimiz bazı nedenlerden dolayı,özellikle seçim zamanlarında hep kazanlar kaynıyor.
31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler     öncesinde Belediye Başkanlığı adayları     belirlenirken, fokurdayan kazan sonrasında aday gösterilmeyenlerin istifaları başlamıştı.
Bilindiği gibi istifalar, Şişli’yi isteyen ve aday gösterilmeyeceğini öğrenince istifa edip DSP’ye geçen Mustafa Sarıgül ile başladı.
İstifa serisine Kırklareli Belediye Başkanı     Mehmet Siyam Kesimoğlu,  Fethiye Belediye     Başkanı Keramettin Yılmaz, Marmaris     Belediye Başkanı, Ali Acar, Yalıkonak Belde     Belediye Başkanı Hasan Karakaya, Bodrum Belediye     Başkanı Mehmet Kocadon, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Avcılar     Belediye Başkanı ve Marmara Bölgesinin tek kadın başkanı Handan Toprak, Edremit     Belediye Başkanı Kamil Saka’da istifa     kervanına katılanlardan.
İşin garip tarafı bunlar Belediye Başkanı iken CHP iyi, aday gösterilmeyince, ver elini aday toplama kampı haline gelen Demokratik Sol Parti (DSP).
Kaynayan kazanın fokurtusu İstanbul İl     Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na sıçradı. Sonrasın da Oğuz Kaan Salıcı. PM’de Belediye Başkanları oylamasında ekip olarak istemedikleri halde,  neden oy verdiklerini ve karşılığında hangi ilçelerin Belediye Başkanlığını aldıklarını anlatınca istifasını geri aldı.
İstifalar CHP’nin Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi’ye sıçradı. İstifa gerekçesi yok. Hangi pazarlıkta ne istedi de alamadı belli değil.
Bunlar haricinde yine bildiğim kadarıyla,     Bakırköy’e aday gösterileceğini bekleyen Ali Fatinoğlu, Silivri de Selami Değirmenci,     Beyoğlu’nda Hüseyin Özhan, Tire Belediye     Başkanı Tayfur Çiçek’te şimdi aday toplama partisi DSP de adaylar.
Belediye Başkan adayları hoşnutsuzluğu ile     biteceği beklenen kaynayan kazan, bu kere     Belediye Meclis Üyesi listelerinin açıklanması     ile yeniden fokurdamaya başladı.
İlçe Seçim Kurullarına Genel Merkezden     gönderilen Meclis Üyelerinin kimler olduğunu     bilmeyen İlçe Başkanları ve Belediye Başkan     adaylarında istifalar ve çekilmeler başladı.
 İstanbul’da Kağıthane, Maltepe, Adalar Arnavutköy, Sancaktepe, ve istifa ettikten sonra istifasını geri alan Esenler, Şişli’yi unutmamak gerek.
Adana il Başkanı Emrah Kozay, Gaziantep İl Başkanı Melih Meriç, Mardin İl Başkan Yardımcısı Beraat Talayhan, Çorlu İlçe Başkanı Tolga Kerem Dönmezer, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan, Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan Yeşilyurt, Tunceli eski il Başkanı Ali Rıza Güder.
Yazmakla bitmeyen ve bir çok soru işaretinin olduğu istifalar, Seferihisar Belediye Başkan Adayı Yelda Celiloğlu’nun adaylıktan çekilmesi. Bu örnekleri çoğaltmak ve partiye verdiği zarar anlatmakla bitmez.
Tüm bu istifaların ve çekilmelerin elbette bir     gerekçesi olmalıdır. Bunu ya istifa edenler ya da teşkilatı hiçe sayarak Ankara’da koltuğunda     oturup, parti emeğini  ve demografik yapıyı hiçe sayarak eş, dost akrabalarını listelere     koyanların açıklaması gerekmez mi?.
Çarpıcı bir örnek için Avcılar İlçe Başkanı Hasan Şeker’in anlattıklarına bakmak gerek. İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker’in de kardeşi olan Hasan Şeker, “Belediye Başkanı Adayımız Turan Hançerli ile Ankara’ya gittik. Listemizi öğrenmek istedik. İl Başkanı Kaftancıoğlu, ‘Belli olunca bilgilendiririm’ dedi.  Ertesi gün listeyi sorduğumuzda, ‘ Avcılara gidince öğrenirsiniz’ dedi. Meclis üyesi     listemizden ne benim ne de Başkan adayımızın bilgisi yoktur” dedi.
Bu durumu önceki akşam örgütle görüşen     yönetim örgütün kararı ile göreve devam kararı alındı.
Koltuk sahipleri halk sizi bekliyor
Şimdi Ankara’da hangi krıterlere göre liste     hazırladıkları bilinmeyen CHP’nin sayın yöneticileri seçimi kazanmak için İstanbul’lu seçmenler sizleri sokaklarda meydanlar da yanında görmek ve beraber çalışmak istiyorlar.
Şunu belirtmeliyim ki, orası hiç kimsenin     babasının çiftliği değil. Örgütün tanımadığı,     tabanda yeri olmayanlar yanında eş, dost     akrabalarınızı yazıp seçim kuruluna verdiniz.
İyi güzel de, bu listeler yüzünden seçimi     kaybetme ihtimali olan Başkan adaylarına     üzülüyorum.
Madem listeleri hazırladınız. CHP örgütü     sorumluluğu gereği çalışıyor ama, bunun hesabının da 31 Mart sonrasında sorulacağını belirtiyorlar.
O zaman kazanmak için buyurun bakalım halk sizleri de bekliyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi