Ankara’da üzüntü Maltepe’de coşku

Ülkemiz özellikle Cumhuriyet halk Partililer dün üzüntü ve coşkuyu bir arada yaşadı. Hakkari-Çukurca da hain teröristlerin saldırısı sonucu verdiğimiz aslan parçası 4 şehidimiz ve yaralanıp gazi olan 6 yiğidimiz içimizi dağladı.
Kemal Kılıçdaroğlu, her zamanki gibi bir vatanperver olarak o yiğitlerimizden Yener Kırıkçı’nın, Ankara-Çubuk ta yapılan cenaze törenine katıldı.
Ve organize bir şekilde saldırı ve linç girişiminde blunuldu. Güvenlik güçlerinin hemen önlem almasıyla korumaya alındı.
Cumhurbaşkanımızın, “Bu kızgın demir soğutulmalı” dediği bir sırada;
Bazı Tülaka ve yardakçılara sormak gerek.
CHP’yi utanmadan sıkılmadan PKK ile eş değer tutanlar şimdi memnun musunuz?
“Belediyelere PKK’ lılar yerleşiyor” diyen cahil ve şaklabanlar, şimdi rahatmısınız?
Şehitlerin acı haberini aldıktan sonra, yazması ve yapması gerekenleri yapmayan yerli Tülaka lar, “Mutlumusun Ekrem” başlığı atanlar, şimdi siz mutlumusunuz?
Ekremin kazandığı seçime sahip çıkması, meydanı birilerine bırakmaması, paylaşılmış İstanbul’a sahip çıkması niye zorunuza gitti ki?
Yahu alt başı 3-5 Büyükşehir kazanıldı. Ne yapalım buralar eskiden de başka parti başkanları tarafından yönetiliyordu. Yarınlarda yine başka parti başkanları tarafından yönetilir.
Kaybetmeyi kazanmayı bilmek gerek. İnsanları kışkırtmanın alemi yok. Ekrem’mi şehit etti ki, o manşeti atıyorsunuz? İnsanda sağduyu olmalı. İnsanları kin ve nefrete teşvik etmeye ötekileştirmeye ne gerek var ki?
Daha önceleri seçimleri kaybedenler, “Demokrasinin gereğidir” diyerek gürültü, patırtı çıkarmadan görevi devredip gittiler.
Şimdi İstanbul’da cemaat, vakıf ve bazı derneklerin hortumları kesildiği ve bunun hesabı sorulacak diye mi, bu kadar gürültü çıkarılıyor?
YSK’ya verilen ek dilekçede,;
*“Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şey oldu.”
*”Ne yapıldı bilmiyorum ama, CHP’ye yarasın diye yapıldı.”
*”Bu ileri sürdüklerimiz gerçek olmayabilir ama YSK incelesin istiyoruz” diyorlar.
Varsayalım ki, YSK bu seçimi iptal etti. Bizim vatandaşımız sürekli mağdurun yanında olduğuna göre bu durum CHP ve İmamoğlu’nun işine yarar. Bunu aslında bu seçimlere itiraz edenlerde biliyor ama, onlarda görevlerini yapmış gibi görünmek zorundalar.
Maltepe çoşkusu
Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri sırasında Maltepe Meydanı yüzbinler tarafından doldurulmuştu.
Ekrem İmamoğlu’nun, “ Yeni bir başlangıç” daveti üzerine İstanbullular yine Maltepe meydanına aktı. 25 yıl sonra İstanbul Belediye Başkanlığını kazanmayı hep beraber büyük bir coşku ile kutladı.
İmamoğlu Maltepe Meydanında 16 milyon İstanbulluya Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün , “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözüyle başlayıp, İstanbul’u halkla beraber yöneteceğini söyledi.
Yönetiminde korku ve şüphenin olmayacağını, insana sevgi ve hizmetin ön planda olacağını     vurguladı.
İmamoğlu, “İstanbul’da kimsesizlerin kimsesi olup, garip gurabaya sahip çıkacağız.  Alan el veren eli görmeyecek. İstanbul’in varlığını herkese bölüştüreceğiz. Hizmetsiz yer kalmayacak. Halkımızın isteği ön planda olacak” diyerek, Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı. “Sonuna kadar demokrasiyi ve Cumhuriyeti koruyacağız” dedi.
Evet bizde aynı gün saldırı ile üzülen, Maltepe’deki  coşku ile coşan olarak;
 Cumhuriyeti Kuran partinin başındaki Genel Başkana yapılan saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi