Aralıklar, ocaklar, şubatlar, martlar yetim kaldı...

Ben istifa ediyorum hadi eyvallah...

Ne bir açıklama ne bir izah...

Görende bim ve A101 marketlerinde çalışan kasiyerin istifa ettiğini düşünecekti.

Oysa ki olaya konu olan koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kasasıydı ve 2018 de teslim alınan kasada bugün ne kadar paramızın olduğunu bilmiyorduk.

İşin bir diğer ilginç tarafı da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının "Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevden af talebi kabul edilmiştir" demesiydi.

Yani 80 milyon halk olarak Sayın Albayrak’ın neden görevden affını istediğini veya “Allah sonumuzu hayreylesin” derken bu hayr’ın bireysel bir temenni mi yoksa ülkecek bir vehametin içine sürüklendiğimizin duası mıydı bunu öğrenebilmiş değildik.

Oysa ki aynen al birini vur ötekine misaliydi eski Maliye Bakanı Naci Ağbal’ı Merkez Bankası Başkanı yapılması. Çünkü Sayın Ağbal 2015 yılında ekonominin başına geçtiğinde 2.70 liradan olan dolar 2018 yılında görevi Sayın Berat Albayrak’a teslim ettiğinde 4.90 liraydı. Yani Sayın Albayrak’ın istifa ettiği gün o ilgilenmediği dolar 8.20 lira olmuştu.

Hal böyleyken hem beceriksizliği tescillenmiş hemde partili bir ismin merkez bankasının başına getirmek Merkez Bankasının bağımsızlığını ortadan kaldırdığı gibi devletin kasası resmi bir Akp’liye devredilmişti. 

Gelelim yeni Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan Bey’e; Kendisi İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi mezunu. Devamında İngiltere'de bulunan Leeds Üniversitesi'nde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamış ve ikinci yüksek lisansını ise ABD Delaware Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yapmıştı. 

Yani on parmağında on marifeti olan Dalavere mezunu bir Maliye Bakanına sahip olmuştuk ülkecek.

Peki Sayın Lütfü Elvan başarılı olur muydu?

Bence olurdu!

Çünkü doların yükselmesi dış güçlerle alakalı değil beceriksizlikle, ekonomi bilmezlikle ve ülkenin tek adama teslim edilmesiyle alakalı bir durumdu.

Ve ben AKP Hükümetinin Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığına atadığı isimlerin yanlış tercihlerden oluştuğunu düşünüyorum. Çünkü Şubat, Ocak’tan, Martta, Şubat’tan asla iyi olmayacak diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Faik Öztrak’ın Maliye Bakanı,

Erdoğan kazanırsa dolar 8 ya da 10 lira olur tezi doğru çıkan Fizik Öğretmeni Sayın Muharrem İnce’nin de Merkez Bankası Başkanı olmasını çok daha mantıklı olurdu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01