Armut pişsin ağzıma düşsün muhalefeti

Meclisimizdeki bütçe konuşmasında söz alan tüm konuşmacı milletvekillerimizi dikkatle dinledim. İçlerinden bir vekilin konuşması çok etkileyiciydi. Bu yüzden kendimi böyle bir yazıyı yazmak zorunda hissettim.

Düşünceniz ve fikriniz ne olursa olsun, ister iktidar olun ister muhalefet, siz değerli okurlara önerim, milletvekilimiz Sayın Selin Sayek Böke’nin meclisteki bütçe konuşmasında yaptığı 30 dakikalık konuşmayı lütfen baştan sona dinleyin. Bu konuşmanın sizlerinde düşünceleri ile çok örtüşeceğini düşünüyorum.

CHP’ye ise önerim, o konuşmayı bir seçim bildirgesi olarak halka anlatması faydalı olacaktır.

Ben dinlerken işte bu dedim bu yüce devleti varlığının gerçek anlamı olan vatandaşlarımızı bu anlayış ile idare edilmesi gerekir dedim. Bu ülke insanı konuşma da söylendiği şekilde yönetilmeli bu halk bunu hak ediyor dedim.

Evet, bu söylenenler çok doğru ve hakkaniyetli sözlerdir. Ama bu söylenenler, sadece meclis konuşması olarak kalırsa, ana muhalefetin her zaman yaptığı gibi. “Armut piş, ağzıma düş!” muhalefeti olur. Emek sarf etmediğiniz hiçbir şeyin asıl sahibi asla siz olamazsınız.

Konuşmasında Sayın Böke, diyor ki Hak, Hukuk ve Adalet!

Ve ilave etmiş yandaşlarla değil, ülkemizin tüm kaynakları vatandaşlarla paylaşılacak, üç beş kişiye peşkeş çekilmeyecek, ülkenin tüm kaynaklarından her bir fert faydalanacak, tek bir kişinin ağzından yönetilmeyecek vs.

Çok güzel bir konuşma, lakin:

Bu savunduğunuz anlayışa organize olup, halka anlatamadığınız sürece, parti teşkilatı sahada arı gibi çalışkan olmadığı sürece, mevcut iktidarın hata yapmasını bekleyerek hiç kimse iktidar o-la-maz.

Öyle, “Armut piş, ağzıma düş” mantığıyla olmaz.

Her bir muhalefet milletvekili öncelikle seçildikleri ya da seçilmedikleri illeri, o illerde varsa, köy köy, ilçe ilçe, teker teker dolaşıp halka bu konuşmayı mümkün olduğu kadar bire bir nakletmeleri lazım. Öyle meclise giderek diğer iktidar ve muhalefet konuşmalarını dinleyerek, gerek tezahürat gerekse de yuhalamanın ötesinde bir milletvekilliği yapmaları lazım. Ancak o zaman, aldıkları maaşı da hak etmiş olurlar.

İşte o zaman bu iktidarı zorlarsınız. Mevcut iktidar da yönetime gelmeden önce buna benzer şeyleri çok söyledi ve o șekilde iktidara geldi. İlk yıllarında halka söz verdiklerini yaparken, daha sonra güç zehirlenmesine tutuldu ve durum şimdi ortada!

Davul iktidarda, tokmak kanunsuz işler yapan çete liderine dava arkadaşım diyen ve altı buçuk milyon oy alan partiyi kapatalım diyen küçük ortakta. Sanki parti lideri değil, tam bir derebeyi. Ahenksiz bir şekilde çaldıkları müzikte mutlu olanlar ise, küçük ortak ve büyük ortağın yandaşları!

Sonuç olarak ülkede gelinen nokta, vatandaşın cebinde para yok, işsizlik hat safhalarda, belirsizlik ve çaresizlik had safhalarda ve okumuş gençler o kadar karamsar ki çareyi, büyük bir oranda, yurt dışına kapağı atmakta görüyor!

Dünyamız hızla değişime doğru evrilirken, benim görüşüm bundan sonraki yıllarda halkını refaha kavuşturamayan, Avrupa insanı gibi yaşatamayan ülkeler ve liderler yok olmaya mahkûm kalacaklar çünkü insanlar çok hızlı değişiyor.

Ben yaptım oldu dönemi bitmek üzere, liderler değil, mutlu azınlıklar değil,

Halk mutlu ve huzurlu olmalı

Yeni bir umuda, yeni söylemlere yeni liderlere çok acil ihtiyaç var.

Demem o ki, çoğu zaman siyasetçilerimiz, halk neyi duymak istiyorsa onu söylüyor ama bundan sonra bu yöntem pek tutmayacak halkın huzuru, refahı ve mutluluğu gerçek anlamda öne çıkacak ve bunu sağlayanlar iktidarda kalacak. Zihinlerde değişim zamanı geldi.

Yapamayanlar, eski kafalar, kendini geliştiremeyen fosiller gidecek, yerine yenilikçi, özgürlükçü, çağdaş, laik, yepyeni kadrolar gelecek.

Sevgili tüm muhalefet parti liderleri ve milletvekilleri: eğer, samimi olarak iktidar olmak gibi bir niyetiniz varsa, işe “Meclisten Muhalefetin Dayanılmaz Hafifliğinden” vazgeҁerek başlamaya ne dersiniz?

Enseyi karartmayın!

Kalın Sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kanun Göçer Arşivi