Arnavutköy mezun verdi

Arnavutköy mezun verdi
Arnavutköy Belediyesi Bilişim Akademisi ilk mezunlarını verdi. Pandemi sürecinde eğitimlerine devam eden 160 öğrenci, akademinin ilk mezunları oldu.

Milli Teknoloji Hamlesi ve Dijital Türkiye Hedefleri doğrultusunda; bilişim alanında yetenekli genç ve yetişkinlere yönelik hayata geçirilen Arnavutköy Bilişim Akademisi, pandemi döneminde eğitimlere ara vermeyerek, eğitimlerini yüz yüze ve online olarak sürdürdü. Günümüz sistemlerini anlayabilen, teknolojik gelişmelerin tasarlayıcısı olan ve geleceğin mucitlerini yetiştirmek isteyen Arnavutköy Belediyesi Bilişim Akademisi’nde robotik kodlama, veri tabanı yönetimi, siber güvenlik ve SQL eğitimi alan öğrenciler, eğitimlerini tamamladı. Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler ise sertifikalarını Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın elinden aldı.

160 kardeşimiz mezun oldu

Bilişim Akademisi Mezuniyet töreninde öğrenciler ile bir araya gelen Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Arnavutköy Bilişim Akademisi’nin ilk mezunlarını verdiğini söyledi. Başkan Baltacı: “Bu alan gelecek vadeden bir alan. Gençlerimizin yoğun ilgi duyduğu bir alan. Açılışını 4 ay öncesinde yapmamıza rağmen ilk mezunlarımızı verdik. Sevinçliyiz. Tabi pandeminin verdiği olumsuzluklar oldu. Kısmen yüz yüze, kısmen online olarak eğitimlerimizi sürdürdük. 160 tane kardeşimiz 4 farklı alanda; siber güvenlik, veri tabanı, SQL ve robotik kodlama alanlarında eğitim alarak nitelikli hale geldiler. Umuyoruz gelecekleri hakkında önemli bir katkı olur” şeklinde konuştu. Öğrencilerden Hüseyin Emre Kıvılcım: “Bilişim Akademisi çok güzel. Öğretmenlerimiz çok iyi hepsini çok seviyorum herkese tavsiye ederim. Burada bilmediğim çok şeyi öğrendim geleceğimin temellerini attım burada. Robotik kodlamaya ilgisi olan herkese tavsiye ediyorum” ifadesini kullandı.

Proje ekibinde yer alıyorum

Annesinin önerisi ile bilişim akademisine geldiğini belirten 15 yaşındaki lise öğrencisi Furkan Aydemir: "Buraya geldiğim günden bu yana çok güzel bir temel attım. Artık hemen hemen her şeyi anlayabiliyorum. Hocalarımıza eğitim sürecinin nasıl olacağını sorduk. Hocalarımız TEKNOFEST için bir proje ekibinin oluşturulacağını söyledi. Bunu duyunca çok heyecanlandık. Ben de bu proje ekibine dahil oldum. Şu an bize verilen 3 proje var. Bu projeleri gerçekleştirmek için eğitim alıyoruz. Türkiye'nin birçok yerinde bu tarz akademilere yüksek miktarda para verilerek eğitim alınırken biz ücretsiz bir şekilde bu imkândan yararlanabiliyoruz" diye ifade etti.

Zaman teknoloji çağı

Çocuklarının eğitiminden çok memnun olduğunu şu ifadelerle dile getiren Hülya Özgen: "Burası belediyemizin bize kazandırdığı çok önemli yerlerden biri. Robotik hakkında hiçbir bilgim yoktu daha öncesinde. Çocuklar her eğitim alıp eve geldiğinde heyecanla bize anlattıklarında, biz de onlarla haberdar olduk. Çocuklarımızı buraya her getirdiğimizde bizde baktık, gördük, gözlemledik. Ebeveynler olarak bizim de hoşumuza gitti. Zaman teknoloji çağı. Çocuklarımızı en iyi yerlerde görmek istiyoruz. Burada çalışan eğitmenlerimize, desteği olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum." FATİH POLAT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.