Arnavutköy prestij kazanacak

Arnavutköy prestij kazanacak
Arnavutköy Belediyesi, ilçenin önemli caddelerini “Prestij Cadde” haline getiriyor. Bu kapsamda projelendirilen Hadımköy Toplu Konut Bölgesi Prestij Cadde ve Meydan Düzenleme çalışması, hayata geçiyor. Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “İlçemiz bu projeyle önemli bir prestij kazanacak” dedi.

Arnavutköy Belediyesi tarafından çalışması tamamlanan Hadımköy Toplu Konut Bölgesi Prestij Cadde ve Meydan Düzenleme çalışması, Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Demirhan tarafından yapılan sunum ile vatandaşlara anlatıldı. Arnavutköy Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan prestij cadde çalışmalarının ilki Hadımköy Toplu Konut Bölgesi’nde gerçekleştirilecek. Prestij cadde olarak belirlenen alanda 21 bin 300 m² yer asfaltlanarak yenilenecek.

Bisiklet yolu yapılacak

Hadımköy Toplu Konut Bölgesi Prestij Cadde ve Meydan Düzenleme çalışmasıyla beraber Arnavutköy’ün de ilk bisiklet yolu hayata geçmiş olacak. 3 km uzunluğunda ve 1 buçuk metre genişliğinde olacak olan bisiklet yolu, tamamen bisiklet sürücülerine ait olacak. Bisiklet sürücülerinin güvenliği için yol; araç yolundan ve yaya yolundan ayrılacak.

Yeni Meydan geliyor

Arnavutköy’ün ikinci büyük mahallesinde yapılacak düzenlemeler ile 2.500 m² yeni meydan alanı yapılacak. Toplu konut bölgesine kazandırılacak meydan içerisinde ise modern kent mobilyaları, dinlenme ve gezinti alanları, kum havuzu, çocuk oyun alanları, büfe, çay evi ve yöresel ürün satış alanları yer alacak. Ayrıca Hadımköy’e kazandırılacak prestij caddesiyle beraber 27 bin 628 m² kaldırım alanı yenilerken, 300 araçlık otopark alanı yapılacak.

Arnavutköy için çalışıyoruz

Konuya ilişkin açıklama yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da, Arnavutköy'ün refahı için çalıştıklarını söyledi. Baltacı, “Söz konusu projeyle birlikte ilçemiz önemli bir prestij kazanacak ve değerlenecek. Biz benzer çalışma ve projeleri büyük bir ivedilikle sürdürerek Arnavutköy'ü, İstanbul'un en güzide ilçelerinden biri yapmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.YAKUP TEZCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.