Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Artık gelenekselleşti!

Çatalca halkının "Anıtkabir ziyareti" artik geleneksel hale geldi diyebiliriz! Hikayesini merak edenlere anlatayım isterseniz...
Geçtiğimiz yıl arkadaşlarımız ile beraber otururken " Diğer ilçeler Anıtkabir ziyareti yapıyor, Atatürk' ün ebedi istirahatgahına gidiyor. Biz de neden olmuyor? Sadece okullar düzenliyor bu gezileri" cümleleri alıp başını gitmişti.
"Ne yapabiliriz? Halk olarak bunu kendimiz nasıl başarırız" düşüncesi ile bir kaç arkadaşımı, dostumu ve hatta şöyle söyleyeyim " Çatalca Sevdalısı" dostlarımızı aradım ve ziyaret ettim.
Tek başına bir organizasyona giriştim. Çatalca sevdalısı o dostlarımız Çatalca'nın sevdalısı insanlar, hiç bir beklenti içerisinde olmadan otobüslerin gidiş ve dönüş masraflarını karşılamayı kabul ettiler.
Geçen sene tam 7 otobüs ile yola çıktık. Anıtkabir'e , ATATÜRK'ümüzün huzuruna 300 kişi gittik. Hiç bir devlet kuruluşu yada siyasi kuruluştan bir beklenti içinde olmadan bunu Çatalca Halkı olarak başardık.

çatalca atatürk 10 kasım

Ve bu yıl yine gitmeye karar verdiğimizde eşimiz, dostumuz kim varsa kapısını çaldık. 10 Kasım'da ATATÜRK'üm ölümünün yıl dönümünde Anıtkabir'de biz de olmalıydık. Iki gün gibi kısa bir sürece 3 otobüs ayarladık ve yine bu otobüslerin masraflarını Çatalca Sevdalısı dostlarımız karşıladılar. Otobüslerin paralarını bizzat otobüs firmasına verdiler.
Anlayacağınız yine Çatalca Dostları harekete geçtiler.
Cuma akşamı saat 23.00'te Cumhuriyet Meydanında buluşarak yola çıktığımız vatandaşlarımız ile Sabah 07.30'da Anıtkabir yoluna ulaştık. Lâkin 5 km'lik çevre cadde ve sokaklara yönlendirilerek güvenlik önlemlerinin alındığı kapıya 300 metre kala kalabalığa karıştık. Yüz binlerce kişinin içerisine girdiğimiz 150 Çatalcalı saat 12.00 ila 14.00 arasında ancak Anıtkabir'e giriş yapabildik .
Milyonlarca kişi vardı, açık havada nefes almanın bile zorlaştığı bir ortam düşünün. İşte böyle bir sevgi selinin içerisinde küçücük bir dalga idik 150 kişilik Çatalca halkı...
O an ki duygularımızı sorarsanız eğer anlatamam. Kimse anlatamaz. Yaşanması gereken bir atmosfer.
Yolda gidiş ve dönüşte, girdiğimiz tüm dinlenme tesislerinde muhteşem kalabalıklar vardı. Tuvalet ihtiyaçlarını bile gideremeyen insanlar oldu ama herkes halinden hep memnundu. Kimse şikayetçi olmadı.

atatürk 10 kasım çatalca

Çünkü gittikleri yer, önünde saygı duruşunda bulundukları kişi, 80 Yıl önce ölmesine rağmen milyonların en büyük sevgilisi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'tü...
Allah bir daha, bir daha, her sene gitmeyi, bizlere nasıl etsin.
TEŞEKKÜRLER ÇATALCA!
TEŞEKKÜRLER ÇATALCA SEVDALILARI!
Not: Geziye katılan herkesten 20 lira gibi sembolik bir ücret toplanmıştır. Bu toplanan paralar da kuruşuna dokunulmadan üniversite öğrencilerine burs olarak verilecektir.
Bizim en büyük sevdamız ÇATALCA!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi