6 yaşındaki çocuğun evlendirilme davası: Avukat istifa etti

6 yaşındaki çocuğun evlendirilme davası: Avukat istifa etti
6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi davası avukatın istifa etmesi nedeniyle bir kez daha ertelendi.

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesiyle ilgili Kadir İstekli, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel'in yargılandığı davanın 5. duruşması da ertelendi. Söz konusu dava, Kadir İstekli’nin avukatının istifa etmesi nedeniyle ertelendi.

Avukat istifa etti

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel cezaevinden getirildi. Davanın bugün görülen duruşmasında da karar çıkmadı. Kadir İstekli’nin avukatının istifa etmesi nedeniyle bir sonraki duruşma 9 Ekim 2023 saat 10:00'a ertelendi.
Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddialarına ilişkin Kadir İstekli hakkında 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında da 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası isteniyor.

“Davanın takipçisiyiz”

Basına kapalı yapılan duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadınlar Birlikte Güçlü, Emek Partili Kadınlar, Türkiye İşçi Partisi (TİP) SOL Parti gibi birçok kadın derneği ve partilerin kadın örgütleri adliye önünde bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "Öfkemiz ilk gün nasılsa bugün de aynı, hatta artarak büyüyor. Büyüyor çünkü biz Hiranur Vakfı olarak bilinen davanın münferit bir dava olmadığını, şimdi şu anda bile bir çocuğun, bir kadının tarikatların elinde yaşam mücadelesi vermekte olduğunu, tarikatlar ve cemaatlerin elinde binlerce yaşamın böylece yitip gittiğini, Saray rejiminin de bu suçların yegâne ortağı olduğunu çok iyi biliyoruz " denildi.

Gerçek adalet istiyoruz diyen kadınlar, "Bu davanın takipçisiyiz ve biliyoruz ki birlikte güçlüyüz. Sadece suçun birinci dereceden failleri değil görevini yerine getirmeyen tüm kamu yetkilileri de hesap verene kadar ses çıkarmaya devam edeceğiz. Tüm çocukların yoksulluktan uzak, eşit ve özgür yaşayabileceği bir dünya için isyanımız. Tüm sorumlular yargılanıp cezasını alana, bu devletin derinlerine nüfuz etmiş suç şebekeleri ortadan kaldırılana, çocuklar güvenle yaşayabilene kadar kadın dayanışmamızla, mücadelemizle buradayız, sokaklardayız." dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.