Köy okulunda iğrenç olay: Öğrencilerini istismar edip görüntüleri kaydetti

Köy okulunda iğrenç olay: Öğrencilerini istismar edip görüntüleri kaydetti
Bir ilköğretim okulunda beden eğitimi öğretmeninin 10 öğrenciyi istismar edip görüntülerini kaydettiği ortaya çıktı.

Hatay'da bir okulda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Murat Sağıroğlu, toplam 10 öğrenciye cinsel istismarda bulundu. Öğrencilerin çıplak görüntülerini çekip pazarlamaya kalkışan öğretmen, bir öğrencinin şikâyeti üzerine tutuklandı. Mahkeme kararından kısa süre önce tahliye edildi ve kayıplara karıştı.

Halk Tv’nin haberine göre, Hatay’ın Akçaova Köyündeki ilköğretim okulunda görev yapan Murat Sağıroğlu, eğitimine yardım etme vaatleriyle umutlandırdığı H.Y’yi yıllarca istismar etti. 5 yıl süren istismar, zaman içinde 10 öğrenciye yaşatıldı. Öğretmen, istismar ettiği çocukları başka öğretmenlere de ‘pazarladı’.

Öğrencisinin çıplak fotoğraflarını çekti

Dosyaya göre öğretmen Sağıroğlu bir etüt günü, H.Y. ‘den, okulun bilgisayar odasına çay getirmesini istedi. H.Y. çayı götürdükten sonra öğretmen Sağıroğlu kapıyı kilitledi. Sağıroğlu o dönem 11 yaşında olan öğrencisine, “Seninle birlikte olmak istiyorum” dedi. Duyduğu sözlerin dehşeti ile kaçmaya çalışan H. Y.’yi Sağıroğlu darp edip tecavüz etti. Öğrencisinin çıplak fotoğraflarını çekti. İstismar burada da bitmedi. Sağıroğlu fırsat bulduğu her yerde H.Y.’yi darp ederek tecavüz etti. H.Y. istismar sonucu hamile kaldı. Sağıroğlu onu arkadaşının kliniğine götürerek kürtaj yaptırdı. H.Y. yaşadıklarını kimseye anlatamadı. İstismar yıllarca sürdü.

Dava dosyasına göre Murat Sağıroğlu görüntülerle tehdit ettiği H.Y.’yi öğretmen arkadaşları Engin Y., İbrahim O., Abdullah A., Murat O. ile kuzeni Özmen Ö.’ye de ‘pazarladı.’ Bu karanlıktan nasıl kurtulacağını bilemeyen H.Y. ailesi tarafından köyden bir kişi ile nişanlandırıldı.

Nişanlısı durumu fark etti

Ancak Sağıroğlu’nun şüpheli hareketleri nişanlısının dikkatini çekti ve olay ortaya çıktı. H.Y. kendisine bunu yaşatanlardan şikâyetçi oldu. İlk ifadesinde öğretmenleri ve Murat Sağıroğlu’nun defalarca kez istismarına uğradığını anlatan H.Y., “Okumak istiyordum. Başıma gelenler karşısında ailem beni öldürür diye korktum. Kimseye anlatamadım” dedi. Sağıroğlu’nun, kendi ablasına, okuldan başka arkadaşlarına da aynı şeyleri yaşattığını söyleyerek tek tek mağdur isimlerini sıraladı.

Çocukların görüntüleri o kartta çıktı

Yıllar süren bir dehşetin içine düşen H.Y.’nin ifadesi üzerine soruşturma başlatıldı ve Murat Sağıroğlu hakkında arama kararı verildi. Evine yapılan baskın sırasında Sağıroğlu, bir bilgisayar hafıza kartını evin 8’inci katından aşağı attı. Kart tesadüfen, aşağıda bekleyen jandarma görevlisinin önüne düştü. Kartta yapılan incelemede okuldan diğer öğrencilerin istismara uğradığı görüntülere ulaşıldı.

Tecavüz etti, görüntüsü ile tehdit etti

Sağıroğlu’nun istismarına uğrayan 10 öğrenci ifadelerinde yaşadıkları dehşeti anlattı. Öğrencilerden F.Y. ifadesinde, “Murat Sağıroğlu 6’ıncı sınıftan beri öğretmenimdi. Sürekli benimle evleneceğini söylüyordu. ‘Ya benimsin ya kara toprağın’ diyordu. Sonra bir gün beni lojmana çağırdı. Zorla bana tecavüz etti. Bağırdım ağzımı kapattı. Sonra elinde görüntülerimin olduğunu söyledi. Tehdit etmeye başladı. Yıllar böyle geçti. Sonra ben liseye geçtim. Bir gün ‘Engin’ diye bir arkadaşı olduğunu ona liseden kız ayarlamamı istedi. Ben zaten bir pisliğin içindeydim. Kimseyi buna sürükleyemezdim. Hiçbir annenin evladı bunu hak etmiyordu” dedi.

Suçlamaları reddetti

Murat Sağıroğlu ise ifadesinde suçlamaları reddederek, “Evim aranırken hafıza kartını camdan aşağı attığım doğrudur. Amacım özel görüntülerimi kimsenin görmemesidir. Gizli bir şey yapsam görüntüleri gizli çekerdim” dedi. Öğrencilerini başka kişilerle ilişkiye zorlamadığını hepsiyle rızaları doğrultusunda birlikte olduğunu savundu.

Tahliye edildi kayıplara karıştı

Öğretmenler Murat Sağıroğlu, Engin Y., İbrahim O., Abdullah A., Murat O. ile Sağıroğlu’un kuzeni Özmen Ö. hakkında Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “Çocuğun basit cinsel istismarı”, “Özel hayatın gizliliğini ihlal”, “Reşit olmayanla cinsel ilişki”, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarından dava açıldı. Yargılama sürecinde karardan hemen önce Murat Sağıroğlu tahliye edildi ve kayıplara karıştı. Sağıroğlu hakkında 158 yıla yakın hapis cezası verildi. Dosya istinaf mahkemesine gitti

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.