Polisten kaçarken bisikletliyi öldürdü: 'Başkası teslim oldu' iddiası

Polisten kaçarken bisikletliyi öldürdü: 'Başkası teslim oldu' iddiası
Polis kontrolünden kaçtığı iddia edilen otomobil sürücüsü yolun karşısına geçmeye çalışan bisikletli Doğanay Güzelgün'e çarptı.

Kadıköy Bostancı sahil yolunda polis kontrolünden kaçtığı iddia edilen otomobil sürücüsü yolun karşısına geçmek isteyen bisikletliye çarptı. Kazada bisiklet sürücüsü Doğanay Güzelgün hayatını kaybetti

Kaza saat 05.30 sıralarında Bostancı sahil yolu Çetin Emeç bulvarı Maltepe istikametinden meydana geldi. İddiaya göre polis kontrolünden kaçtığı iddia edilen otomobil sürücüsü yolun karşısına geçmeye çalışan bisikletli Doğanay Güzelgün'e çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle yola fırlayan bisiklet sürücüsü ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan 51 yaşındaki Güzelgün kaldırıldığı hastaneden hayatını kaybederken sürücü gözaltına alındı.

"KARAKOLA GELEN KİŞİ O DEĞİL"

Bisiklet sürücüsüne çarparak ölümün sebep olan sürücünün kaza sonrasında kaçtığı yerine ise başka birinin getirildiği iddia edildi. Güzelgün'ün bulunduğu bisikletli grubun içinde yer alan Ahmet Erkinsert, "Her sabah 05.30'da bisiklet sürüşü için toplanıyoruz. Yine bu sabah sürüş için toplandığımızda 05.30 saatlerinde acı bir ses duyduk, arkamı döndüğümde maalesef arkadaşımızı havada gördüm. Sonrasında vuran kişi doğrudan kaçtı, kaçarken araçtan indiğinde kendisini gördüm ve peşinden koştum. Ancak belli bir yere kadar kovaladım. Marmaray'a doğru devam ederken alt geçitten geçtikten sonra kendisini kaybettim. Kendisi aynı zamanda çevirmelerden kaçmış. Ben sürücüyü gördüm, karakola gelen kişi o değil. Bu şekilde ifademi de verdik polis arkadaşlara." diye konuştu.

Bisikletli Tufan Sağanak da kazayla ilgili olarak otomobilde uyuşturucu madde olduğu iddia edilen madde görüldüğünü öne sürerek "Bir arkadaşımız onu kovalamaya çalıştı ama yakalayamadı. Sonradan başka bir kişi kazayı kendisinin yaptığını söyleyerek geldi. Polise teslim oldu. Gözaltındaki kişinin çarpan kişi olmadığını düşünüyoruz. Bunu polis belirleyecek ama yüksek ihtimalle onun yerine başkası geldi. Otomobilde uyuşturucu olduğuna dair görüntüler var.'' dedi.

Öte yandan kazadan saniyeler önce bisikletli grubun yol kenarında durduğu sırada, otomobilin hızla grubun yanından geçmesi bir bisikletlinin kask kamerasına yansıdı.

Görüntülerde, yaklaşık 10 bisikletlinin yol kenarında durduğu sırada, otomobilin hızla yanlarından geçtiği görülüyor. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Polisten kaçarken bisikletliyi öldürdü: Kaza sonrasında yerine başka birinin getirildiği iddiası

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.