Avantajı kaçırmayın

Büyükçekmece sezonun finali denilebilecek bir maça çıkacak bu hafta.Lig tablosunun son sıralarında verdiği mücadele ile burayı hak etmediğini defalarca gösterdi ancak sahada her zaman hak eden kazanmıyor.Şimdi kalan dört haftaya bakmak ve önce Giresun'u yenmek gerekiyor. 9 galibiyeti bulunan Büyükçekmece'nin 17 mağlubiyeti var. Karadeniz temsilcisi de 8 galibiyet ve 18 yenilgide.Olası bir mağlubiyet iki takımı eşitliyor. Keza Gaziantep de aynı konumda ve eğer kazanırlarsa korkulu rüya o zaman başlayacak.
***
Oynadığı son iki maçtan güçlü rakiplerini yenerek çıkan Büyükçekmece'nin en büyük avantajı sahip olduğu morali.Hem camia hem de oyuncular güvenlerini yeniden kazandı ve son haftalar öncesinde önemli bir üstünlüğü eline geçirdi.Yeşilgiresun Belediyespor ise son 3 haftada kaybetti. Karşıyaka, Fenerbahçe ve Eskişehir'e karşı sahadan yenik ayrıldı.İki takım arasında oynanan mücadelelerde de lacivert beyazlılar üstün. Her ne kadar Giresun'da ev sahibi önde olsa da bu kez kozlar ve doneler farklı.
***
Büyükçekmece'nin Giresun deplasmanı sonrasında gideceği tek dış saha maçı Uşak'ta olacak. Ligden düşmesi neredeyse kesinleşen Muratbey Uşak ile sondan birinci hafta oynanacak maç öncesinde kendi işini kendisi görüp gelecek sezon da bu ligde kalacak bileti pazar günü almalı. En azından puan değil psikolojik olarak. İkili averajlarda da rakiplerinden üstte zaten.
***
Daha önce pek çok kez Büyükçekmece halkının basketbola olan ilgisizliğinden şikayet ettim.Nüfusa göre gösterilen rağbetin çok az kalması insanı üzüyor. Avrupa'nın en önemli takımları, basketbol liginin güçlü kulüpleri buraya geldiklerinde hınca hınç bir salona karşı oynama hissiyatını neden göstermeyelim? Evdeki iki maçtan birisi Beşiktaş diğeri de TOFAŞ'a karşı oynanacak. Muhtemelen siyah beyazlılara karşı salon son kez dolacaktır. Halbuki Bursa ekibinin bu sezon verdiği mücadele takdire şayan ve çok iyi bir dönem geçirdiler. Yabancıların önemli bir rol üstlendiği TOFAŞ play-offlarda boy gösterecek. Sadece bu takımı izlemek için bile Gazanfer Bilge'ye gitmek gerekiyor.
***
Trabzonspor'un işi Büyükçekmece'den daha zor. Boğuşulan maddi zorlukların yanında oyuncuların da kaçıp gitmesi büyük bir darbe vurdu. Konuşulanlara göre 2 milyon dolar civarında bir borç var ve ilk taksidi ödenmiş, ikincisi ödenmemiş. Yakında transfer yasakları yeniden gündeme gelir. Zaten daha önce pek çok kez alınmıştı bu yasak. Bir işi ya tam yapmalı ya hiç yapmamalı. Temsil edilen camialar bu ülkenin önemli değerleri. Ama sırf “olsun” mantığı ile iş görmeye kalkarsanız hüsran oluyor ne yazıkki.
***
Muratbey Uşak'ın durumu zaten ortada. Gaziantep Basketbol'un da önünde Banvit ve Anadolu Efes gibi zorlu maçları var. Ertelenen Fenerbahçe mücadelesini de düşündüğümüzde Büyükçekmece'nin fikstür anlamında da avantajı ortada. Giresun'u yendiği takdirde düğüm çözülebilir. Bu tren kaçarsa üzülürüz.
***
Bu arada önceki gün kulübün tesislerindeydim. Harika bir ortam oluşturulmuş. İsteyen spor yapıyor, isteyen eğitim alıyor, isteyen de yemeğini yiyip dinleniyor. Büyükçekmece Belediyesi'ne yapılan tesisten dolayı teşekkür ederim. Tabiki Demir İnşaat Büyükçekmece'nin çalışanları da oraya hayat veriyor. Umarım ilçemiz adına çok daha iyi günler bizlerle olur. 2018'in gençlik ve spor yılı ilan edildiği Büyükçekmece'ye de bu yakışır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Burak Zihni Arşivi