Avcılar Belediye Meclis üyeleri

Bugün Avcılar'ın belediye meclis üyelerinden söz edelim isterim. Tek tek değerlendirmek daha doğru olacağı için ve bu da bir hayli zaman alacağı için yazıyı ikiye bölerek öncelikle CHP'li Avcılar Belediye Meclis üyelerinden bahis açalım.
Belediye Başkanı Turan Hançerli'yi saymazsak CHP'nin mecliste 22 meclis üyesi var. 22 meclis üyesi içerisinde genç isimler ve kadınlar dikkat çekerken genç meclis üyelerinin önemli bir kısmının babalarının izinden gittiğini de söylemek lazım. Daha evvel meclis üyeliği yapmış, belediye başkanlığı yapmış veya bir şekilde yolu siyasetten geçmiş isimlerin çocuklarını mecliste görüyoruz. Velhasıl isimler değişse de soy isimler siyasette baki kalma özelliğini taşıyor     diyebiliriz...
22 isimden en mühim olanı hangisidir diye sorsak cevap vermek zor olur elbette ama Hüseyin Aksu ismine bir parantez açmak lazım. Aksu bildiğiniz gibi 31 Mart seçimi öncesinde ismi Avcılar Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan daha sonra hem ilçe örgütünün hem de Parti Meclisi'nin hameleleriyle adaylığı genel merkez tarafından geri çekilen bir isim. Kendisinin yerine aday gösterilen Turan Hançerli de bugün ki belediye başkanı. Dolayısıyla bu hadiseyi böyle bilip okuyunca Aksu ve Hançerli arasında sıkı bir rekabet veya çekişme olacağını düşünebiliriz. Ancak kağıt üzerindeki bu kaotik gerçekliğe rağmen Aksu ve Hançerli ikilisinin uyum içerisinde çalıştığını görebiliyoruz... Peki Aksu neden önemli bir meclis üyesi? Sadece evvelinde belediye başkan adayı olarak ismi açıklandığı için değil tabii. Aynı zamanda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun şehir dışı ziyaretlerinde vekaleten yerine bakan bir isim olduğu için... Dolayısıyla Hüseyin Aksu, Avcılar'da ağır bir isim olduğu gibi Avcılar dışında da ismi olan birisi olarak dikkatleri üzerine çekiyor...
22 meclis üyesi içerisinde bir de belediye başkan yardımcıları olanlar var. Bülent Zeren bu isimlerden birisi. Zeren'i Avcılar halkı iyi tanıyor. Sahip olduğu başarılı iş insanı kimliği ve tanınırlığı ile dikkat çeken Zeren kimilerine göre Avcılar'da ikinci adam durumunda.Özellikle esnaf ve iş insanlarıyla sürdürülen ilişkiler bağlamında Zeren'in belirleyici olduğu da gelen kulis bilgileri arasında yer alıyor.
Bir diğer belediye başkan yardımcısı ve meclis üyesi ise eski Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin oğlu olan Ali Rıza Değirmenci... Ali Rıza Değirmenci babasının kuşkusuz Avcılar'daki iyi kötü izleriyle tanınırlık anlamında hiçbir zorluk çekmemiş bir isim olarak siyasetteki yerini aldı. Belediye Başkan Yardımcısı olması ise Mustafa Değirmenci ve Turan Hançerli arasındaki iyi ilişkilerin bir işareti olarak değerlendiriliyor. Meclisteki Tokatlı ve Sivaslı meclis üyeleri ağırlığını düşününce göçmen bir isim olarak mecliste olması ve belediyede yöneten sınıfında olması da dikkat çekici bir detay. Mütevazi kişiliği, beyefendiliği ve samimiyetiyle Avcılar için artı bir değer.
Meclisteki dikkat çeken isimlerden bir diğeri de Yüksel Can... Yüksel Can CHP'nin eski Avcılar İlçe Başkanı. Erhan Bozan'a kaybettiği seçimde aday olarak çıkardığı listenin dönemin belediye başkanı Handan Toprak tarafından desteklendiği iddia edilse de Can, Avcılar'da sevilen ve tanınan bir isim. Bir nevi parti örgütünün “ağabeyi” sınıfında yer alan Can'ın meclisteki varlığı da önemli bir detay.
Geçmiş dönemde yani Handan Toprak döneminde meclis üyesi olup bu ünvanını korumayı başaranlar ise İsmet Çelik, Mahir Budak ve Murat Tercan...
Doğrusu 3 ismin de tercih sebebini bilmemekle beraber yerel medya ile iyi ilişkileri, samimiyeti ve ilçe örgütüyle olan yakınlığı bağlamında İsmet Çelik ve Mahir Budak'ı ayrı bir yere koymak lazım. Murat Tercan ise “genç” bir meclis üyesi olarak ve “tecrübeli” bir meclis üyesi olmaya doğru yol alan bir isim olarak daha resmi ve mesafeli bir tavır takınarak     dikkat çekiyor.
Meclisteki diğer babalar ve çocukları noktasında değerlendirebileceğimiz iki isim de İsmail Çınar ve Ekincan Taşdan. İsmail Çınar, Avcılar'ın sevilen ismi ve CHP'nin önemli isimlerinden Cafer Çınar'ın oğlu hakeza Ekincan Taşdan da tıpkı Cafer Çınar gibi ilçede tanınan ve parti içinde isim yapmış Bülent Taşdan'ın oğlu olarak dikkat çekiyor. Her iki ismi de sahip oldukları mesleklerin dışında Avcılar'daki işletmecilikleriyle ve esnaflıklarıyla tanıyoruz. Gençlikleriyle ve Avcılar'daki gençliğin taleplerini biliyor oluşlarıyla meclisteki varlıkları bir artı değer     diyebiliriz.
Ve Aydın Apaydır. CHP'nin emekçi ismi. Yıllardır emek verdiği partide bugün meclis üyesi olması önemli. Hakeza Naciye Yaprak. Erhan Bozan'ın ilçe başkanlığı döneminde ilçede sık sık karşılaşıp gördüğümüz bir isim. Gayretli ve mücadeleci yapısıyla dikkat çekiyor.
Ve Gözde Katıkçı. Genç bir isim. Belediyede görev almış işinin ehli birisi olarak adından söz ettiriyor. Deyim yerindeyse tam bir görev insanı. Bu anlamda meclisteki varlığı da önemli. Hem genç oluşu hem de bir kadın oluşu ise Avcılar için takdire değer bir taraf. Yine Kimet Batmaz da genç kadın meclis üyesi olarak gelecek vaat edenler sınıfında yer alıyor diyebiliriz.
Dahası Veysel Gül, Tuncay Gündüz ve Erol Şahin. Maalesef üç ismi de tanımıyorum. Bir yorum yapmam zor. Bir diğer meclis üyesi olan Hasan Uzun'u ise sakinliği, sukuneti, sessiz tavırlarıyla özetleyebiliriz. Yozgatlı kimliğiyle mecliste yer alan Uzun'un da Yeşilkent özelinde Avcılar'a katkı vereceğine şüphe yok...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Anıl Boduç Arşivi