Deprem TIR'ı Avcılar'da

Deprem TIR'ı Avcılar'da
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Simülasyon TIR'ı 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında deprem farkındalığı oluşturmak amacıyla Avcılar’a geldi. Vatandaşlara depremden korunma kültürünün ve bilincinin oluşturulmasına katkıda bulunmayı hedefleyen etkinlikte vatandaşlar, deprem konusunda bilgilendirildi

AFAD personeli, vatandaşlara simülasyon tırında 7 büyüklüğünde sarsıntı yaşatarak, deprem öncesi, anı ve sonrasında nelerin yapılması gerektiğini anlattı. Deprem tırını ziyaret eden Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, eşi Deniz Hançerli, CHP İlçe Başkanı Erdal Nas ve Avcılar Kent Konseyi Başkanı Turgay Halisçelik ile birlikte uygulamalı eğitime katıldı.

Depremi hatırlatıyor

Eğitimden sonra açıklamada bulunan Turan Hançerli, "Deprem tırı, nasıl sonuçları olduğunu unuttuğumuz depremi tekrardan hatırlatıyor. Ayrıca asıl önemli yanı deprem anında yapılabilecekler konusunda eğitim alıyoruz. Burada önce bir uzman arkadaştan bilgi aldık. Sonrasında uygulamalı olarak depremi yaşadık. Buranın güvenli olduğunu buranın bir simülatör olduğunu düşündüğümüzde çok korkunç gelmedi. Ama dayanıksız yapıların içerisinde böyle bir durumla karşı karşıya kalındığında ürkütücü. Zaten birçok canımız yaşamını yitirdi ya da sakat kaldı. Biz bir an önce dayanıklı ve güçlü binaları inşa edeceğiz ve doğa olayı olarak bilinen depremin bir felakete dönüşmemesi için önlemleri almaya devam edeceğiz. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.