Yeşilay Avcılar'dan Yeşil Pota projesi

Yeşilay Avcılar'dan Yeşil Pota projesi
Yeşilay Avcılar Şubesi, “Yeşil Pota” projesiyle T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı’na seçildi

10-18 yaş arasındaki yaklaşık 200 çocuğun ve gencin uzun vadede öz güven sahibi, kişisel gelişimlerini tamamlamış ve toplumsal hayatta aktif olarak yer alan, spor alışkanlığı kazanmış bireyler olmasını amaçlayan proje, bağımlılıkla mücadeleye sağlayacağı katkıyla diğer projeler arasında öne çıkarak başarı elde etti. Projenin hibe desteği almasından büyük mutluluk duyduklarını belirten Yeşilay Avcılar Şube Başkanı Ufuk Güneş şunları söyledi: “Bağımlılıklarla mücadelede özellikle gençlere ulaşmak, onların bağımlılıklardan uzak ve sağlıklı bir yaşam için doğru alışkanlıkları kazanmalarını sağlamak bizim için büyük önem taşıyor. Yeşilay da bu konuda pek çok değerli faaliyet ve farkındalık çalışmaları gerçekleştiriyor ve şubelerini de bu kapsamda yeni projeler geliştirmeleri için sürekli teşvik ediyor. Bu kapsamda biz de “Yeşil Pota” projesini tasarladık. Bu projeyle bağımlılık konusunda farkındalık seviyesi yüksek, ruh ve beden sağlığına ihtimam gösteren ve zorluklarla baş edebilme yöntemleri gelişmiş bir nesil hedefliyoruz. Heyecanla hazırladığımız projenin hibe almasından ve projemizi hayata geçirecek olmaktan dolayı çok mutluyuz.”

Birçok faaliyet gerçekleşecek

Yeşilay Avcılar Şubesi, “Yeşil Pota” projesi kapsamında çeşitli faaliyetler hayata geçirmeyi planlıyor. Bu kapsamda Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile basketbolu seven ve aktif olarak oynayan 10-18 yaş arasındaki 200 çocuk ve genç ile çeşitli turnuvalar, antrenmanlar, eğitimler ve kültürel geziler düzenlenecek. Proje kapsamında basketbol eğitimleri için seçilecek olan eğitmenler; üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi bölümden mezun ya da basketbol antrenörlüğü belgesine sahip, alanında uzmanlaşmış kişilerden seçilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.