Avcılar iyi yönetiliyor mu?

Hançerli yönetimi Toprak yönetimini aratıyor mu? Yoksa aynı tas aynı hamam mı?

Sizce Avcılar iyi yönetiliyor mu? 31 Mart 2019'da belediye başkanlığı görevine layık görülen Turan Hançerli ve ekibini başarılı buluyor musunuz? Mesela 1 buçuk yılda Avcılar'da ne değişti? Firuzköy'de, Cihangir'de, Merkez'de? Belediye binasının taşınması dışında, ne yapıldı?

Söylenen tek şey; maaşlar düzenli ödenmeye başlandı (e bir zahmet) bir de kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verildi. Kentsel dönüşüm anlamında eskiye göre bir duyarlılık ve faaliyet olduğu aşikar ama yapılan işin beklenenin çok çok uzağında olduğu gerçeğini hepimiz biliyoruz. Bunun dışında yıllardır dillere pelesenk olan Yeşilkent'in imar sorunu hakkında bir adım atıldı mı mesela?

Veya Hançerli'nin vaatlerine bakalım. Demişti ki; işsizlere iş bulacağız...

Kime iş buldu Avcılar Belediyesi? Meclis üyesinin akrabası, il delegesinin yeğeni, parti ağabeyinin amcasının oğlu vs dışında gerçekten sade bir vatandaşa bulunan, verilen bir iş var mı? "İş bulacağız" dediler göreve gelir gelmez, "Çok fazla işçi var" deyip işten çıkarmalara gittiler. Hadi bunu da geçelim sen belediye olarak iş verme; kariyer merkezi vs aç özel sektörde hemşehrine iş imkanı sağla. Bunu yaptın mı? O da yok...

Devam edelim. Ne demiş Hançerli? Otopark ve trafik sorunu çözülecek. Çözülmüş mü? Hadi 1 buçuk yılda çözülmez de 5 yılda çözüleceği yönünde inancınız var mı? Nerede bir otopark anlamında trafik anlamında çaba, gayret görüyorsunuz?

Hiçbir vaat bir buçuk yılda ışık bulmamış, sonuç bulmamış, bulacak gibi de görünmüyor. O'nun yerine meclis üyeleriyle, şunlarıyla, bunlarıyla parti ağabeyleriyle kendileri zenginleşen bir güruh görüyoruz.

Bana öyle geliyor ki 5 yıllık Handan Toprak döneminin bir benzerini de bu 5 yıl da yaşayacağız...

Aklınıza geldiği gibi yaşayın
Aklınıza gelen sizi yaşamaktan korkmayın!

Meşhur bir anlatım vardır; bellek, evinizdeki köpek gibidir, bazen gider, siz hiç istemeden salonun köşesindeki terliği alır getirir önünüze bırakır. 'Nereden geldi bu aklıma?' lafını söyleten eylem bu aslında. ya bu benim aklıma nereden geldi? Nereden geldi sizin aklınıza o? Demek ki o sizin kalbinizde bir yerde duruyor. Bu yüzden belleksizlik, anısızlık, unutmak, geçmek çabucak bir şeyleri artık hayatınızdan çıkartmaya çalışmak vicdansızlık gibi geliyor bana. Bence onlara sahip çıkarak, onların sizi büyütmesine, belki bir parça acıtarak, yaralayarak olgunlaştırmasına müsaade etmelisiniz. Başka türlü nasıl bir ilişki kurarsınız ki bu dünyayla?

Biraz modern dünyanın meseleleri de bizi zehirliyor diye düşünüyorum. Çabucak unutmak, vazgeçmek, acı çekmekten korkmak, yaralanmaktan çekinmek, bunun panzehiri tam tersi hatırlamak ve o acıyı içselleştirmektir. Bir acı birinin başından geçmemişse, o, başkasının acısını nasıl anlayabilir?

O yüzden o bir anda aklınıza gelen anıların önüne; "hiçbir sebep yoktu yahu" diye bahane koymayın. Aklınıza gelen sizsiniz. Yaşayın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Anıl Boduç Arşivi