Bağcılar’a yeni Kur'an kursu

Bağcılar’a yeni Kur'an kursu
Bağcılar Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla yapımına başlanan Yaşar Acar Cami Kuran Kursu’nun temeli törenle atıldı. Geniş, ferah sınıf ve odalardan oluşan Kuran kursunda çocukların ders dışında keyifli zaman geçirebileceği büyük bir spor salonu da bulunuyor.

Bağcılar 15 Temmuz Mahallesi’nde bulunan Yaşar Acar Camii’nin yanında tasarlanmış olan Kuran kursu projesi hayata geçti. Toplam 1317 metrekare toplam inşaat alanına sahip olan Yaşar Acar Camii Kuran Kursu’nun temeli atıldı. Temel atma törenine Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve İlçe Müftüsü Celal Büyük katıldı.

Yararlı nesiller yetişecek

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Kaymakam Eldivan, yeni Kuran kursunun ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Çocukların dinini en iyi Kuran kurslarında öğrendiğini söyleyen Başkan Çağırıcı ise “Kuran’ı doğru, usulüne uygun öğrenmenin yolu buralardan geçiyor. Ayrıca bu eğitim yuvalarımız küçükten büyüğe halkın dini anlamda bilgilenmesini sağlarken dini konularda halkın ihtiyaçlarına da cevap veriyor. Buradan mezun olan çocuklar sayesinde ülkesine, milletine, dinine bağlı ve yararlı nesiller yetişecek” dedi. Büyük’ün duasının ardından kursun temeli atıldı. 230 metrekare oturum alanına kurulan Kuran Kursu, 1 bodrum, zemin ve 3 normal kattan oluşuyor. 51 kişi kapasiteli 5 sınıf bulunan yapıda 4 adet dört kişilik, 3 adet üç kişilik olmak üzere; 25 kişi kapasiteli toplam 7 adet yurt odası da var. Bunun yanında 2 adet görevli dairesi, eğitmen odası, spor salonu, 56 kişilik yemekhane, mutfak ve mescit bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.