Halk Meclisi aday oldu

Halk Meclisi aday oldu
Yerel düzeyde geliştirilen katılımcı demokrasi alanındaki yenilikçi deneyimleri takdir etmeyi amaçlayan IOPD (Uluslararası Katılımcı Demokrasi Gözlemevi) tarafından her yıl verilen “Vatandaş Katılımında En iyi Uygulama” ödülü heyecanı devam ediyor.

2021 yılında 16 ülkeden başvuruda bulunan 52 aday arasında Bağcılar Belediyesi’nin Halk Meclisi uygulamasını kapsayan “Bağcılar Vatandaş Yönetişim Konseyi” projesi de yer alıyor. Yapılacak oylama sonucunda en çok oy alan proje ödüle layık görülecek.

Birlikte yönetiyoruz

Vatandaşları bu başarılı projeyi desteklemek için oy vermeye çağıran Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Demokrasinin en güzel örneği olan “Halk Meclisi” toplantılarımızda ortak düşüncelerle ilçeyi hemşehrilerimizle birlikte yönetiyoruz. Şeffaf yönetimin en güzel şekilde sergilendiği bu toplantılarımız ecdadın şura geleneğinden günümüze kadar ulaşan güzel bir uygulamadır. Yüz yüze görüşme imkanı buluyoruz. Fikir alışverişi yapıyoruz ve hizmet imkanlarımızı zenginleştiriyoruz. Bunun yanı sıra ilçemizin sorunlarını çözmeye yönelik görüş, düşünce ve temennilerini de alıyor daha iyi yarınlar için projeler üretiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.